Svenska pannkakor

 
Idag gjorde jag ock mina värdbarn svenska pannkakor till lunch =) Serverade det hela med äppelmos och vispad grädde. Det var väldigt uppskattat speciellt av Paige, men Ella åt hon också :)

Tack Mamma

¨¨
 
Av min kära mor hade jag önskat mig en majblomma åt mig själv och tre åt mina värdbarn. Idag fick jag dem =) Min blomma sitter redan på min jacka och imorgon ska mina värdbarn få sina =)

Villanova University

Idag, söndag, gjorde jag min första dag på ett universitet här i USA. Påbörjade min kurs om Niagarafallen och lite av USA:s historia. Kursen hålls vid Villanova University som är ett av USA:s främmre universitet för business. Dagen var inte så ansträngande och det verkar inte vara så höga krav, mest bara att man är där och verkar intresserad. Dagen började med en liten uppgift för att lära känna varandra och sedan fick vi presentera våra läxor väldigt snabbt. Dagen har även tagit upp mycket om slavar eftersom Niagarafallen var en väg för slavar i USA att fly över till Kanada där de ansågs som fria. Vi har sett en liten film om det, en kort pp-presentation och läst en kort text. Vi har även fått svara på enkla frågor och allt känns som att det är på högstadienivå. Som jag förstått det är de flesta helgkurserna för Au Pairer inte alls svåra och lärarna verkar inte bry sig så mycket om kvaliten på det vi gör.
 
Nästa kursdag är på lördag och då ska vi vara i Philly, gå på museum, se gamla stan och en flod med broarna där (inte så ansträngande med andra ord :P). Vi har ingen läxa tills dess så det är skönt =) Sista universitetsdagen är 2 juni och tills dess ska vi göra ett individuellt projekt (som inte heller ska vara ansträngande...) och sen i mitten av juni åker jag till Niagarafallen i tre dagar, jippi =)
 
Villanova University var iaf väldigt fint, stort med massor av bygggnader och till och med en egen biograf... Det är en katolsk skola så överallt fanns kors och kristna symboler.
 
 
 
 
 
 
Såg svenska flaggan på universitetet =)
 
 
 
Villanova University =)
 
 
 
 
 

Lördagskväll med Milena och Mirsoide

Lördagskvällen spenderade jag med Milena och Mirsoide. Efter roller skating åkte vi in till West Chester. VI gick till Kiwi köpte varsin frozen yoghurt och gick upp till en park för att ära dem där i solen. Vi gick sedan vidare till en italiensk restaurang Teca där jag beställde Flatbread of the day. Den var helt okeh, brödet var inte super men toppingen var god med parmesan, parmaskinka och ruccola. Efter det åkte vi hem till mig och bara umgicks.
 
 
Min flatbread på Teca
 

 
 
Solig dag i West Chester
 
 
 
 

Roller skating

Idag åkte jag, Sophie, Mirsolide och Mariangi iväg för at åka rullskridskor i en roller skating hall. Det var kul men lände mig lite som bambi på hal is, eller som en ko, när jag försökte ta mig framåt och inte rammla. Det skulle vara kul att vara bra på att åkra rullskridskor och göra det ofta utomhus, istället för att gå eller cykla...
 
 
 
 
Roller skating i Aston, Delaware =)
 
 

Jobbdag med alla mina värdbarn

Idag hade jag för första gången alla mina värdbarn för en heldag. Började jobba redan klockan sju eller gick upp strax innan sju, åt frukost och hjälpte värdbarnen med deras frukost samtidigt som mina värdföräldrar åkte iväg på en weekend till Miami (min värdmammas födelsedagspresent åt min värdpappa). Efter frukosten lekte barnen lite och sen åkte vi alla iväg till Longwood där Riley fick bestämma vart vi skulle gå eftersom jag inte är så mycket med henne.Vid elva började vi gå tillbaka mot bilen och sen körde jag till Ruby's där vi åt lunch och delade på en milkshake till efterrätt. Sedan skjutsade jag barnen till King of Prussia där deras mormor hämtade upp dem för helgen. Med andra ord har jag huset för mig själv nu i helgen vilket faktiskt är skönt, kan gå omkring som jag vill i lugn och ro. Att bo hos en "främmande" familj är ibland påfrestande även om de är öppna och vänliga mot mig. Det kan vara småsaker som att bara vilja göra som man själv vill... Att till exempel strunta i att plocka undan disken efter sig en dag och tänka att; jag gör det imorgon istället eller att dricka mjölk direkt ur mjölkpaketet...
 
 
 
 
 
Tog lite kort på tjejerna i Longwood. Planen är att ta en av dessa och göra något till morsdag åt min värdmamma. Tips på vilken bild jag ska välja?
 
 
 
 
Longwoos gardens
 
 
Ruby's
 
 
 
Min mat och en jordgubbsshake som jag och barnen delade på =)
 
 

Zoo & Ananaspaj

Igår åkte jag och Ella iväg till ett litet (med betoning på litet) Zoo i Wilmington, Delaware. Vi var inne där i ungefär en timme och tittade på lite djur. Ella var väldigt intresserad av en tiger och sa "cat" när hon såg en geopard, leopard (eller något annat? kattdjur med prickar...). Vi åkte dit med Ellas kompis Emma och Emmas Au Pair. Efter Zoobesöktet gick vi vidare till en liten lekpark där tjejerna lekta och sedan hade vi pic-nic, mysig dag helt enkelt =) Passade även på att tvätta igår vilket jag inte hunnit med på en hel vecka, vilket innebar ett helt berg av tvätt och en timmes vikning...
 
I dag har jag och Ella bakat en ananaspaj vilket hon tyckte var väldigt spännande, speciellt att smaka på degen ;) Jag introducerade även Pippi Långstrum (via you-tube) för mina värdbarn och de gillar det =) Idag såg vi en tecknad pippifilm och Paige hann även se en liten del av Pippi på rymmen som hon tyckte var väldigt rolig.
 
De stora tjejerna har haft Earth day i sin skola och pratar en del om att man inte ska slänga sopor i naturen. Idag när vi hämtade upp Riley från skolan sa hon "I see some trash". Jag sa att "Yes, that is bad,,, why is it bad to thow trash in the nature?" Jag hade redan hört Paige svar dagen innan och jag älskart, hon svarade precis likadant igen "Because mother nature will be so mad at us".
 
 
Onsdagen spenderades bland annat i en lekpark
 
 
Och Paige blåste nyinköpta såpbubblor =)
 
 
Onsdagen ägnades även åt tvätt...
 
 
Äntligen färdigvikt =)
 
 
Pajbak på torsdagen =)
 
 
Mums =)
 
 
Pizza & Pippi med mina värdbarn =)
 
 
 
 
 

Winterthur

Igår tog jag med mig Ella till ett garden, Winterthur. Det påminner en del om Longwood men är mer naturligt än Longwood är. Det var väldigt fint i alla fall och vi gick omkring lite innan vi kom fram till ett område för barn med små hus där Ella sprang omkring och lekte =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något som verkar vara vanligt här är att dedicera bänkar till människor. Såg det på parkbänkarna i Avalon och nu när jag var i Winterthur fanns det massor av träbänkar och trästolar, alla med en egen liten skylt i metall och en dedicering.
 
 
 
 
 

Friterad aubergine

Idag när vi Au Pairer möttes upp på Pj's passade jag på att prova friterad aubergine. Lät väl inte som någon höjdare men varför inte prova? För den intresserade kan jag säga att det inte heller var någon höjdare. Konsistensen var lite som friterade lökringar men det smakade i princip inget och var väldigt flottigt. Absoult inget att rekomendera!

Plugg

Kanske inte den rubriken de flesta förväntat sig? Men som jag sagt till en del måste vi Au Pairer (enligt amerikanska regler) ta 6 credits eller 80h studier under vårt år här. På söndag böjar min första kurs som heter "Niagara: The Flow of History". Det hela innebär att jag spenderar 3 dagar á 6h på ett universitet och sedan under en helg reser till Niagarafallen (fredag-söndag). För det hela blir jag 4,5 credits rikare.
 
I söndags kväll fick jag ett mail med min första "läxa" inför söndagen då jag åker på min första lektion till Villanova University. Uppgiften går ut på att jag ska skriva om ett känt vattenställe i mitt hemland, hur det kommer sig att människor valt att bosätta sig där, platsens historia, hur folk bor där idag och dess turism. Inte så svårt med andra ord och jag har bestämt mig för att skriva om Hjälmaren eftersom jag är uppväxt nära den och vet lite om ess historia redan. I vilket fall som helst har jag även en bra bok hemma som tar upp lite om dess historia. Jag bad därför min kära sambo att fotografera boken och maila över det så jag kunde läsa den, något som han så snällt gjorde =) Tack! Mitt bland alla sidor fick jag även ett foto på en av mina älsklingar, Limone =)
 

Tack för hjälpen med fotona Magnus och för bilden på Limone, är hon större nu?

King of Prussia med Milena

Söndagen spenderade jag och Milena i King of Prussia. Gick omkring i olika affärer och jag hittade återigen några saker jag behövde :P Efter shoppingen gick vi till en glassrestaurang med bl.a. gelato där jag tog två kulor glass, en peanut butter (jag är ju i USA och jordnötssmörsglass är riktigt gott!) och en hallonsorbet. Jag passade även på att få mina ögonbryn "plockade" för $10. De använde även en annorlunda teknik där de plockade bort ögonbrynen med en tråd som de snurrade dubbel och på så vis kunde ta bort stråna. Resultatet blev liksom vaxning även bättre än att bara plocka med pincett eftersom även allt smått försvinner.

Efter shoppingen åkte vi förbi Milenas LCC (för Cultural Care) så var kul att få träffa LCC:n för mitt område för den andra stora organisationen i USA. Hon var trevlig och sa att jag var välkommen även på deras Au Pair-möten :)
 
 
Phillies/Pink-tröja & Phillies/Pink-hund från Victoria Secrets (VS producerar nu en del kläder för Phillies, Philadelphias Baseballag)
 
 
Blev lite kär i en väska på Forever 21 =)
 
 
Glasspaus med peanutbutter-glass och hallonsorbet
 
 

Good bye party

I lördags kväll efter att jag kommit hem från DC åkte jag och Milena till Downingtown för ett good bye party för Dell, en nu fd Au Pair från vår gata. Det var en hejdå-fest för honom redan förra veckan hemma hos hans värdmamma men den här innehöll mer alkohol och var hemma hos några av hans amerikanska vänner. Varken jag eller Milena var supersugna på festen då den inte riktigt kändes som vår stil men vi gillar Dell och ville ju säga hej då till honom. Festen var även ungefär som vi föreställt oss, i en liten trång lägenhet som kan beskrivas som allt annat än trevlig och ren och som var full med fullt folk... Så festen var väl inte allt för mycket att hurra för men det är väl alltid lite kul att vara nykter och se hur folk gör saker som de kommer ångra dagen efter, i bättre förstånd...
 
Det var även stor skillnad mellan West Chester och Downingtown även om de ligger väldigt nära varandra. West Chester är en stad med rikt folk medan min uppfattning av Downingtown är att det är betydligt fattigare. Husen och lägenheterna här ser betydligt sämre ut och när vi skulle parkera bilen ville vi inte parkera riktigt vart som helst. Downingtown är verkligen inte ett område där jag skule vilja gå omkring själv medan West Chester känns mer säkert.

Washington DC

I lördags bar det av till USA:s huvudstad Washington DC. Tidigt på morgonen gick jag upp och åkte in till West Chester och Fat's som plockade upp mig och två andra Au Pairer. Tillsammans åkte vi till en Metrostation utanför DC så vi tog metron in till centrala DC.
 
När vi klivit av Metron kom vi in i en lite sämre del av DC och in i DC:s chinatown. DC:s chinatown verkar mindre än Phillys och mycket lugnare. I Phillys chinatown var det tjockt med folk (asiater) och bilar medan det här var väldigt lugnt. Det var även kul att se hur alla restauranger som Subway, Mc Donald's och Dunkin Donut även hade sina namn skrivna på kinesiska/mandarin (? åtminstonde med asiatiska tecken...)
 
Vi fortsatta vandra in till det mer centrala DC som jag måste säga är väldigt, väldigt fint. Överallt på trottoarerna finns träd med blommor planterade runt sig och små "staket" (vad heter det?) runt rabatterna. Vi gick vidare ner mot alla sevärdheter i DC. Först vita huset och sedan alla olika monument som finns. Något bra med DC är allt detta ligger som på en "slinga", även om det är en bit mellan sevärdheterna. Det är alltså lätt att hitta mellan dem och det är bra skyltat.
 
DC är en väldigt fin stad i allmänhet tycker jag. De har många fina byggnader och jämfört med NYC är DC väldigt, väldigt lugnt. Just den dagen vi var där påmminner det trafikmässigt mer om sthlm än NYC. NYC är väldigt coolt att se men DC har en annan charm och skulle vara ett ställe jag skulle föredra att bo på.
 
 
 
Från China Town i DC
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DC är lugnt och grönt med många fina byggnader
 
 
 
 
Hard Rock Cafe =)
 
 
 
Park nära Vita huset
 
 
Till en början var det väldigt avspärrat runt Vita huset (pga bomberna i Boston?) men efter ett tag släppte de som tur var på avspärrningarna och vi kunde komma närmare =)
 
 
 
Utanför Vita huset =)
 
 
Washington Monument
 
 
 
 
Bit av the reflecting pool
 
 
The reflection pool och Lincoln Memorial
 
 
The reflection pool och Lincoln Memorial
 
 
 
The reflection pool och Lincoln Memorial
 
 
The reflection pool och Washington Monument
 
 
Lincoln Memorial
 
 
Linclon
 
 
 
 
 
 
The Korean War Veterans Memorial
 
 
 
 
Martin Luther King Jr. Memorial
 
 
 
 
 
Jefferson Memorial
 
 
Då män jobar behövs tydligen varningstext. Tur att det flyter på utaan fara då kvinnor arbetar...
 
 
Hej då från DC!

Äntligen helg

Äntligen är det helg vilket är extra skönt eftersom jag fortfarande är förkyld. Dagen idag har iaf varit bättre än gårdagen eftersom mitt minsta värdbarn iaf mått bättre. Tog Ella och Paige till Longwood där vi tog en liten promenad inomhus innan vi åkte tillbaka hem och åt lunch. Sedan la jag Ella för en nap medan jag och Paige pärlade pärlplattor som vi sedan strök och senare hängde upp i taket i barnens stora lekrum nere i källaren. Efter pärlandet tog Paige en rest medan jag åt min lunch och sen åkte vi alla tre iväg till ett Frozen Yoghurt-ställe, Sweet Frog. Det stället får fler pluspoäng eftersom de hade små minibägare (typ som ketchupbägarna på Mc Donald's) för att kunna smaka innan man köpte. Det finns många goda smaker här några favoriter är choklad (naturligtvis), cookie, cake batter, peanut butter och cheesecake. På andra ställen har jag även gillat vaniljen och en tranbärssorbet.
 
Efter jobbdagen åt jag sushi med min värdfamilj och det var faktiskt helt okej. Smakade två bitar, en med avokado och en med räkor. Fanns även med tonfisk men det vågade jag mig inte på att smaka. Till efterrätt åkte vi iväg Dairy Queen (amerikansk glass och snabbmatskedja) där jag vadle en Strawberry Chessquake blizzard. Så blev ännu mer glass den dagen men kan trösta mig med att det första alternativet iaf är lite bättre...
 
 

Cherry Creek

Området där jag bor heter Cherry Creek och jag bor på Cherry Farm Lane som är som en stor gata runt i hela området där det går upp några mindre gator ifrån. Det är ett fint och mysigt område med fina hus som däremot är väldigt lika varandra både ut- och invändigt. Som jag har fortstått det beställer man en hus och sedan kan man välja lite som man vill, hur man vill ha det men det finns någon slags gemensam grund eller inte hur många valmöjligheter som helst (även om valmöjligheterna är många...).
 
Området är i alla fall som sagt fint med små grönområden (eller som de kallar det forest), små vattendrag, fina trottoarer och hyrd personal som klipper gräset, sopar o.s.v. För att bo här måste man då betala en avigft för att som jag förstår det få den servicen men även om någon rammlar och slår sig på trottoaren utanför enss hus så är det inte familjen som måste betala för det...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cherry Creek, området där jag bor! (På önskemål av familjen lägger jag inte upp bilder på deras hus!)
 
 
Mittemot där jag bor ligger det en golfbana... Svänger man höger kommer man efter ca 10-15 minuter till mina värdtjejers skola och svänger man höger är man inom 2 minuter uppe vid Starbucks, några restauranger, några andra affärer, en frisörsalong och Giant, en mataffär.
 
 
 
 
 
 
 

De senaste dagarna

Så här under veckorna så händer det faktiskt inte så mycket. Jag slutar jobba halv sex på kvällarna och många Au Pairer slutar ännu senare så är inte så mycket man planerar att göra då. Det händer mest saker på helgerna som man försöker boka fullt =)
 
I tisdags var jag iaf och tränade, med min värdpappa, något som däremot inte slutade så bra då jag sträckte en muskel i vaden så var bara med på halva träningen. Kände fortfarande av det igår men idag är det fint igen =)
 
Igår möttes vi Au Pairer upp igen på Starbucks. Vi pratade massa strunt och planerade lite resor vi vill göra. På lördag bär det av till DC men vi har även pratat om Chicago, Boston och Atlantic City.
 
Denna dag har väl varit allt annat än kul, vaknade upp med ont i halsen och har varit allmänt seg hela dagen. Det hela har inte varit bättre av att mitt minsta värdbarn inte heller mått så bra idag så två dåliga kombinationer resulterar i en jobbig dag... Men nu är jobbdagen över och hoppas att morgondagen blir bättre för oss båda...
 
Helgens planer är iaf DC på lördag plus hejdå-fest för Dell på kvällen. På söndag bär det ev. av till King of Prussia som nu har ett fashion event med catwalks och massa annat så det skulle vara kul att se =)

50 dagar i USA

Galet, tiden går sjukt snabbt! Ungefär 1/7-del är med andra ord gjord. Jag trivs dock fortfarande och ser fram emot de kommande sex sjundedelarna =)

USA & miljömedvetenhet

USA är som de flesta säkert redan vet inte så miljömedvetna. Återvinning är ingen stor grej här liksom källsortering som i mina ögon är väldigt dålig. Det är naturligtvis olika i olika delar av USA men där jag är sorterar man i två behållare, en sopor och en återvinning dit allt slängs som kan tänkas återvinnas. Det vill säga metall, plast, glas, flaskor, burkar etc. Kartong verkar inte återvinnas. När det kommer till det som anses som sopor så kan detta verkligen vara allt och en stor soptunna fylls snabbt, tror de tömmer dem 3-4 gånger i veckan här!! Jag har sett allt möjligt konstigt stå brevid soptunnorna för att sorteras som vanliga sopor. Jag har sett krukväxter, storlar, stora träskivor, stora rötter, en rutschkana!!! och en stor gasolgrill!!!!! Den dåliga miljömedvetenheten blir ju inte bättre av att amerikanare kör bil överallt och måste göra det då ställen ligger långt ifrån varandra och då lokaltrafiken är väldigt dålig.
 
 
 
 
 
 
Det är synd att det i ett så stort land som USA inte finns något bra system för att källsortera...
 
 

Måndag och in i orm... host! hemmafrusgropen

Idag är det dansdag igen och dags för den drygaste timmen som Au Pair. Som jag nämnt förut tycket jag inte alls att det är roligt att sitta där och vänta, på tjejerna medan de dansar, tillsammans med de andra barnens mammor (fina hemmafruar). Det var dock lite kul för förra veckan nämnde min värdmamma att hon inte gillar dem och jag sa att jag inte heller gör det, att jag inte vet varför egentligen men att det känns som att de ser ner på dem. Min värdmamma sa då "they look down at me because I have a nanny" och jag sa "and I am the nanny" så jag tror att det jag kännt stämmer. I deras ögon är jag nog inte värd så mycket. Men ska inte dra alla över en kant, de finns några där som verkar bättre och en av dem har till och med pratat med mig, underverk kan ske :P

Au Pair-möte

Idag var jag på mitt andra Au Pair-möte med Au Pairer från Au Pair in America. Denna gång var det även ett mindre möte med endast Au Pairer från mitt cluster. Det var kul att få träffa dem från min organisation speciellt med tanke på att nästan alla Au Pairer i och runt West Chester åker med Cultural Care. Vi var hemma hos min LCC (local community consular), pratade, umgicks, åt goda grönsakssnacks med dipp och gjorde fina kort (hittar inte ordet för det just nu men lite scrapbooking-inspirerat).
 
 
 
Au Pair möte hos min LCC
 
 
Området där min LCC bor är verkligen fint och sommaren är på gång på riktigt! Härligt med blommande träd =)
 
 

Lemonade

Idag när jag åkte hem från mitt Au Pair-möte köpte jag lemonade av två söta barn som sålde det vid vägkanten till sitt hus. Ni vet sådär typiskt amerikanskt som man ser i filmer o.s.v.
 
 
Sköningar =)
 

Förmiddag med min värdfamiljen

Idag vaknade jag och gick upp efter ungefär 4-5 timmars sömn efter gårdagens utekväll. Gymmet stod på schemat med min värdmamma. En intensiv H.I.T-klass med en galen tränare...
 
Efter gymmet åkte jag iväg med värdfamiljen till olika trädgårdsaffärer och kollade på blommor, krukor och utemöbler till deras uteplats. Det första stället vi var på var en trädgård med massor av olika blommor till salu, krukor etc. Det fanns även en fin restaurang där och när vi var där så gjordes det iordning för ett bröllop i en gammal mysig lokal. Det fanns även andra aktiviteter på trädgården, man kunde rösta på sitt favoritblomsterarrangemang i kruka, det fanns smakprovning av olika pajer och någon jucie och en man som spelade livemusik. Härligt ställe helt enkelt!
 
Vi åt även lunch på ett tacoställe, Caolforna Tortilla. Det var kanongott och på restaurangen fanns det en Wall of flame med olika starksåser som man fick ta av till sin mat. De såldes även på restaurangen så det är ett smidigt sätt att sälja starksåser på =)
 
 
Underbar dukning och lokal för bröllop
 
 
Vem skulle inte vilja ha sin bröllopsmiddag här?
 
 
Denna fick min röst, man röstade med en kruka jord som man fick hälla i hinken som stod brevid sin favorit
 
 
 
Två andra fina arrangenmang =)
 
 
Svenska disktrasor är inte billiga i USA...
 
 
Californa Tortilla
 
 
Supergod tacosallad med kyckling och olika starksåser, en del från Wall of flame =)
 
 
Wall of flame =)
 
 
Mina söta och goa värdbarn mumsar på sina efterrätter från tacorestaurangen
 
 
 
 
 
 
 

Shopping @ Exton mall

Idag åkte jag och Milena till Exton mall för att handla sommarkläder, det blev alldeles för mycket sådant (ekonomiskt sätt...) men kläder kan man väl inte få för mycket av?
 
 
Kavaj från Charlotte russe
 
 
Tröja och jeansshorta från H&M
 
 
Tunika och cardigan från H&M (jag vet! köpa svenska kläder i USA....)
 
 
Klänning från Express
 
 
Jacka från Cotton On (med alarmjäveln kvar på jackan så blir tillbaka till Exton mall imorgon igen... )
 
Åt middag på en snabbmatskedja Chick-fil-A som är en bättre snabbmatskedja med nyttigare allternativ. Jag åt en god sallad med grillad kyckling.
 
 
Kycklingsallad från Chick-fil-A
 
 
Exton mall
 
 
Utanför mallet
 
 
 
 

Girls night out

Idag drog jag Milena, Fat's och en Au Pair som varit i West Chester i en månad nu men som jag inte träffat tidigare (och inte minns namnet på...) ut på Barnabys inne i West Chester (centrala). Hade skoj och dansade en del och efteråt känndes det som att mina fötter skulle döda mig. Hur som helst var det en trevlig kväll och det är intressant att se hur amerikanare dansar. Nog för att svenskar inte dansar barnvänligt men amerikanare (ursäkta spårket) kn*llar nästan när de dansar och många, många tjejer kan INTE klä sig. Finns allt för många människor med magtröjor och magar som faktiskt hänger över byxkanten. När jag gick upp för trappen fick jag även se en röv (inte en vacker sådan) på en tjej med en kort, vid kjol och med stringtrosor. Seriöst hur svårt kan det vara att klä sig någurlunda trevligt?
 
 
 
Ny Au Pair, Jag, Milena och Fat's på Barnabys =)
 

Art & Craft

Idag åkte jag och tjejerna iväg till en konstnärsaffär, Michales, en bit från West Chester och köpte massor av saker för att pyssla, måla o.s.v. När vi kom hem och minstingen hade sin nap så gjorde jag och mellantjejen sockermålningar och senare gjorde vi spindlar av gamla strumpbyxor, piprensare och knappar. När vi gjorde sockermålningarna la jag och Pagie ut handdukar på golvet och jag sa åt henne att hon måste ha en målart-shirt på sig istället för sin klänning. Det hela lät väldigt kul när Pagie skulle förklara det för sin mamma och sa "and we had to take our clothes off",,,  Kan ju tolkas på både det ena och det andra sättet...
 
Lägger upp bilder på det vi gjort senare =)

Zzzzz

ACAC & Art Show

I dag tog jag med mig Ella till ACAC för att bada med henne. Hon tyckte verkligen att det var kul att gå omkring i vattnet, sprattla omkring och doppa ner munnen mot vattenytan. Skönt också att hitta på lite olika saker så dagarna blir mer varrierande.
 
Efter jobbet följde jag med min värdfamilj till en Art Show för tjejernas skola. Barnen på skolan hade gjort olika konstprojekt i sina olika "klasser" och de ställde ut dem på ett väldigt fint ställe i en "lada" (fancy sådan med vinkällare och hiss...). Stället där utställningen var hade ett stort fint hus, en jättestor och jättefin gård (en farm), "små" (amerikanskt små) stugor för bed & breakfast, några hagar för hästar och en vingård. Det var kul att se stället och att se barnens konstprojekt, kanske något jag kan få inspiration till både med tjejerna och när jag kommer hem till Sverige och börjar jobba.
 
 
 
 
"Ladan" där utställningen var

 
Utsikt från gården
 
 
Utsikt från gården, vint och stort
 
 
Huset där de som äger gården bor...

En varm onsdag

Idag har det varit väldigt varmt, över 30 grader och jag har nog luktat allt annat än gott... Jag har varit och lekt i parken med Ella och jag och Milena har börjat fixa en hej då present till Dell (en av Au Pairerna på vår gata). Vi har köpt lite amerikanskt godis, skrivit ut ett foto på han och två hooterstjejer och åkt till Hooters och en av tjejerna har skrivit en liten hälsning till honom på kortet.... Min värdmamma har även fixat en wawatröja och två t-shirts till honom (han älskar Wawa och Hooters...).Planerar även på att köpa något från Wawa imorgon. Ger bort allt på fredag då han har en hej då-fest hos sin värdmammas hus.
 
Eftersom det är onsdag har vi även mötts upp flera Au Pairer, denna gång på Starbucks istället för Pj's. Nu börjar det bli varmt och vi kan sitta ute på kvällarna efter att Starbucks stänger. Vi var 15 Au Pairer där och det är kul att vi håller ihop och träffas ofta. Vi skrattar och har det kul ihop och förstår varandra då vi alla är i liknande situationer, även om vi Au Pairer har mer eller mindre bra, eller rent av dåliga värdfamiljer...
 
 

Underbart väder idag

Idag har mobilen visat hela 28 grader varmt. Har gått omkring i shorts hela dagen, ätit lunch utomhus och avslutat kvällen på en uteservering med flera goa Au Pairer (fortfarande i shorts).
 
 
Hoppas att mina bleka ben kan få lite färg
 
 
Sallad till lunch utomhus =)
 
 
Tvätt, tvätt och tvätt ;P

Sommarvärme här

Idag har vi haft 24 grader varmt här, eller 75 om du frågar en amerikanare... Jag har ännu inte riktigt lärt mig det här med Farenheit, får se om jag greppar det någon gång eller om jag alltid kommer fortsätta översätta temperaturerna till Celcius.
 
Även idag var jag med tjejerna i Longwood där vi mötte upp Malin, svensk Au Pair, med ett av hennes värdbarn, Riley. Vi gick omkring tillsammans, Pagie pratade med fåglarna i vattnet och gav dem namn, vi gick vidare upp till ett stort gräsområde för picknick. Längre bort kunde man se några få vita hus ute på landet och även det känndes lite amerikanskt. Det roliga med där jag bor är att jag får se många delar av USA. Inte bara storstäder, utan även andra delar, mindre städer och landet. Ett kul sätt att få se USA från det som vanliga turister kanske missar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Härliga bilder från ett soligt Longwood Garden. Imorrn väntar 27 grader =)
 
Senare på kvällen tog jag en promenad i området där jag bor och efter det gick jag över till Milena. Vi drack te tillsammans och babblade en massa. Imorgon ska vi mötas upp och fixa ihop en hej då-present åt Dell.
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Idag, eller sedan igår, är jag inte längre den nya Au Pairer i området. Hämtade upp Dell och den nya Au Pairer efter honom, Mirsoide, från Frankrike. Vi åkte bort till Concord Mall som ligger ca 15 min från mig i Delaware (det fina med den staten är att det är tax free).
 
Köpte mig ett nytt linsskydd eftersom jag lyckats slarva bort mitt gamla. Vi åkte sedan vidare till Dunkin Donuts där jag provade en kanelmunk med en mocca latte. Kaffen var god (men inget slår Wawa!) men munken var för söt. I kassan stod en indier som var något skum men trevlig. Efter att vi hade beställt våra saker och fått det kom han ut till oss för att fråga om det smakade bra. Dell hade börjat äta på sin croissant som han beställde men jag hade inte hunnit prova min munk. Kassakillen stod kvar där brevid vårt bord ett tag och pratade lite, känns lite konstigt att ha en ur personalen som står brevid ens bord när man äter. Han försvan i alla fall efter ett tag och bjöd oss på tre minimunkar. Två av dem var helt okej men generellt verkar Dunkin Donuts ha väldigt söta munkar och hårdare än vad jag är van vid.
 
 
Dunkin Dounuts
 
Jag, Sylwia, Dell och Mirsoide tog sedan en promenad i området där vi bor och senare på kvällen gick vi ut på en kinesisk restaurang, P.F. Chang's China Bistro, ca 10 minuter från vårt område. Min mat var helt okej men för söt. Restaurangen var dock jättefin och känns väldigt fancy. Till efterrätt delade jag och Sylwia på en Chocolate Peanut Butter Chrunch (Peanut butter crunch, milk chocolate and caramel layered on chocolate brownie-cake, topped with honey-roasted peanuts and served with chocolate syrup and caramel sauce). God och något för den som älskar choklad och peanut butter.
 
 
 
 
 
 
Från P.F. Chang's China Bistro

New York City

I lördags tåg jag Sylwia, Bophie, Manuela och Manuel tåget till Philly och sedan åkte vi vidare med buss till New York City. Vi var där tio på morgonen fram till sex på kvällen. Det var en kanondag med massor av skratt och vi besökte Times Square och Centeral Park. Vi gick även omkring i delar av NYC mellan dessa ställen, bland annat upp till The Love Sign.
 
Vid Times Square gick vi bland annat in till Hard Rock Cafe och tittade där men vi åt inget. Vi gick upp för de röda trapporna vid Times Square och in till M&M store där jag handlade lite M&M där man kan mixa ihop sin egen påse med vilka färger och smaker man vill ha på sina M&M. Köpte även en cool målad och utskriven bild från Times Square för $3, en lite kul minne härifrån.
 
Efter Times Square begav vi oss vidare mot Centeral Park med ett stopp vid The Love Sign där vi tog lite kort. Jag och Sylwia valde att gå omkring lite i en liten del av parken medan de andra tre hyrde cyklar. Parken är verkligen superstor men jättefin och mysig. Var folk överallt som satt vid caféer, spelade olika sporter, solade, låg på klippor, paddlade i båtar i en sjö osv. Såg gäss. gräsänder och två sköldpaddor. Utanför parken köpte jag även en korv i ett av alla de där matstånden som finns i NYC. Den var däremot inte alls god, ketchupen och senapen var alldeles för söt så korven åkte i soporna.
 
Vid fem började vi gå tillbaka mot bussen och det tåg lååång tid att komma av Manhattan, över 1,5 timme och då startade bussen inte ens från hälften av Manhattan. Tror vi kan ha gjort ca 30 blocks på 90 minuter...
 
På busstationen i Philly påväg mot NYC var det även en galen man, verkligen galen. Han satt och gungade fram och tillbaka, stirrade rakt på mig och pratade och skrattade. Där hade de även dekorerat ingånen till toaletterna med en uppstoppad uggla som även den stirrade på mig.
 
 
New York City =)
 
 
Hard Rock Cafe vid Times Square
 
 
Times Square
 
 
Times Square
 
 
Times Square
 
 
Times Square
 
 
Times Square
 
 
Ovanför röda trappan vid Times Square fanns en kamera,,, kan ni hitta mig? =)
 
 
Sylwia och jag på Times Square
 
 
Manuela, jag, Sylwia och Bophie på Times Square
 
 
Manuela, Sylwia, Bophie och jag i de röda trapporna på Times Square
 
 
Jag och Sylwia
 
 
M&M =)
 
 
 
M&M store vid Times Square
 
 
 
Älskar trapporna
 
 
Jag och Sylwia
 
 
Vi fem Au Pairer som åkte till New York denna lördag. Manuel (från Mexico), Manuela (från colombia), Sylwia (från Polen), jag och sen Bohpie (från Frankrike). Fem Au Pairer, fem nationaliteter =)
 
 
I NYC vill man inte leka "gul bil"
 
 
 
 
Snuskig korv från NYC
 
 
Utanför Central Park
 
 
Sylwia och jag utanför Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Baseball i Central Park
 
 
Central Park
 
 
Cafe i Central Park
 
 
I Central Park kan man bland annat hyra häst och vagn för rundtur i en liten del av parken
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Jag i Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Musik utanför Central Park
 
 
Annan musik utanför Central Park (samtidigt som bilden ovan och på andra sidan statyn...)
 
 
NYC
 
 
NYC
 
 
Vi startade ungefär vid 42nd St och 1,5 h senare hade vi kommit sågär långt (blåa pilen)...

Playdate i en park & Ruby's

Idag tog jag Ella och Pagie med mig till en park där vi mötte upp Milena och Madeleine för en playdate. Vi var där i ungefär två timmar och tjejerna åkte rutschkana, gungade, sprang omkring, klättrade, sparkade boll, lekte i sanden osv. Efter det svängde vi förbi target en snabbis och handlade lite saker vi behövde och jag fick goa tips av Pagie om vilken färg jag skulle ha på nagellacket jag behövde. Letade även efter creme fraiche som inte är vanligt här, dock utan att hitta något. Sakar som är svårt eller omöjligt att hitta i USA är riktigt bröd, dvs bröd som inte är toast eller bagels, bröd med fibrer i som man blir mätt av att äta, roll on deo, vanliga strumbyxor som inte är shape up, creme fraiche och chipsutbudet här är sämre än i Sverige (finns färre smaker här).
 
Efter target gick tog vi en lunch på Ruby's som är en restaurang jag velat äta på under min tid här. Det har sallader, hamburgare och liknande och milkshakes som ska vara supergoda. Jag tog en hamburgare med fetaost, sallad, tomat och lök och den var väldigt god. Hamburgarna är även hemagjorda men priset är bra, 10 dollar för hamburgare och pommes. Beställde även en oreo milkshake som var supergod, den godaste milkshaken jag någonsin druckit (men helt klart inte bra för en...). Ruby's är iaf en cool restaurangkedja som har lite retro/pinupstil vilket jag gillar! I taket på restaurangen fanns även en tågbana med ett tåg som åkte runt.
 
 
 
 
 
Jag & Pagie
 
 
Ella ger maten högt betyg =)
 
 
 
 
 
Madeleine & Milena
 
 
 
 

Rullar på

Livet här på andra sidan atlanten rullar på. Jobbar på som vanligt och idag åkte jag själv med minsta tjejen till Longwood Gardens så att hon kunde springa runt lite som hon ville. Hittade även en nytt rum, jag inte sätt förut, i inomhusområdet. Det var fullt med massor av olika sorters orkidéer och överallt där inne luktar det helt fantasktiskt. Massor av blommor överallt så det är nästan som att stå med näsan i en blomma.
 
I övrigt rullar det på, tar promenader med en Au Pair på samma gata, Milena och pratar om allt möjligt, livet som Au Pair, knasiga amerikaner, knasiga Au Pairer osv... Imorgon tar hon och jag med oss tjejerna ut till en park och sen lunch på Rubys så det blir nog kul.
 
Jag har även provat att äta Mac n' Cheese och Peanut Butter and Jelly. Det förstnämda är helt okej, inte gott men det smakar inte så mycket. Det är även stor skillnad på olika Mac n' Cheese och en med bättre kvalitét är mer som en gratäng. Jag kan tänka mig att det kan vara gott med en mer smakrik ost (vilket för övrigt inte verkar vara så vanligt här,,,). Peanut Butter and Jelly (sylt/gele och jördnörssmör på toast) är bara äckligt, toast med bara Peanut Butter är riktigt gott med med sliskigt, söt gele där på blir det ingen hit.
 
 
 
Orkidéer
 
 
 
Någon är galen i vatten
 
 
På eftermiddagen tog jag och Pagie fram klossarna och byggde =)
 
 
 

Vad är en svensk massage?

 
Kanske något att prova?

I området där jag bor...

... finns det massor av rådjur, gråa ekorrar och gäss. Rådjuren går omkring i trädgårdarna här och varje morgon ser jag några stycken som går omkring i ett område med lite träd utanför min familjs köks- och vardagsrumsfönster. Rådjuren är heller inte skygga utan stirrar bara lite på en om man stannar med bilen intill dem. Jag tycker i alla fall att det är mysigt att se alla rådjuren om dagarna.
 
 
 
 

En till Playdate i Longwood Garden

Idag tog jag med mig Ella och Pagie för en till playdate i Longwood Garden där vi mötte upp två andra Au Pairer och barn. Vi hade kul tillsammans och idag var det även så varmt så att vi dessutom kunde vara ute. Både Ella och Pagie hade väldigt kul tillsammans, lekte med vatten och sprang omrking och lekte. Det enda svåra är naturligtvis när de springer åt olika håll eller olika snabbt.
 
Senare på dagen åkte jag iväg med tjejerna på deras danslektion och detta är nog den del av mitt Au Pairjobb som jag tycker är absolut tråkigast. Jag tar med mig de två yngsta tjejerna och hämtar sedan upp den äldsta och åker till deras dansstudio. Först är det Pagies tur och sedan Rileys tur och strax innan jag slutar kommer min värdpappa dit och byter av mig. Det som är svårt med denna bit är att se till att den minsta tjejen inte är allt för uttråkad, går in i rum där hon inte får (supernyfiken tjej med stark vilja) eller försöker ta leksaker från de andra barnen. Förutom mig sitter det även massa mammor där (en del fina hemmafruar) och diskuterar, idag var samtalsämnet madrasser... och jag kan väl inte påstå att de flesta av dem ligger på min topplista över personen jag gillar här... Men som tur är det är det en dag i veckan och min hela min värdfamilj ligger högt på topplistan (som om den fanns hade varit delad av många goa människor här) ;)
 
Longwood Garden var iaf fortfarande bra och får toppbetyg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Påskdagen

Söndagmorgonen började med att jag vaknade och öppnade dörren till mitt rum och utanför stod en söt liten korg (easter basket) med godis och en baseballkeps från min söta värdfamilj. Senare fick jag även ett liten lamm men mitt minsta värdbarn hade varit alldeles för kär i lammet för att de skulle kunna lägga ner det i korgen.
 
Senare på söndagmorgonen följde jag med min värdfamilj och delar av deras släkt till en kyrka i Avalon. Min värdfamilj är katoliker, men inte vad jag skulle säga superseriösa utan detta är det första jag sett av deras religion. Det var inte så annorlunda från de få gånger jag varit i svenska kyrkan hemma. Det var även helt frivilligt för mig att följa med och absolut inget påtvingat från min värdfamilj men jag tycker bara det är intressant att få vara en del av deras liv och se hur de firar sina högtider och lever sina liv. Efter besöket i kyrkan åkte alla tillbaka till huset där vi åt frukost tillsammans. Det bjöds på bacon, skinka, scrambled egg och bagels. Dagen fortsatte med att vi mest umgicks med varandra, städade ut huset och lämnade på eftermiddagen.
 
 
 
Påskpresenter från min värdfamilj (eller påskharen)
 
 
 
 
 
Glad Påsk från mig och mina goa värdbarn
 
 
 
 
 

Påskmiddag

I lördags åt jag påskmiddag med min värdpappas släkt. Det amerikanska (eller den här släktens) påskbordet var mindre än ett svenskt. Där fanns i alla fall en pastasallad, en potatisgratäng, ungsrostade grönsaker (supergoda) och god kokt skinska som påminnde väldigt mycket om svensk jul/påskskinka. Det som saknades i skinkans jämfört med en svensk var kanske de kryddor vi smaksätter skinkan med och senap. Jag gjorde även svenska köttbullar till påskbordet, något som var väldigt uppskattat av allihop. Försökte även få min värdpappa att säga köttbullar men det lät mest kul, jag tror de flesta vet ungefär hur det låter när amerikanare försöker prata svenska...
 
Till efterrätt hade min värdmamma gjort en cheesecake och två supergoda äppelpajer som från min synvinkel är vad jag anser amerikanska äppelpajer.
 
 
 
 
En amerikansk påsk
 
 

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0