Thanksgiving Eve

I onsdags var det thanksgiving eve här (som alltså är dagen innan thanksgiving day). Efter att jag slutat jobba åkte jag iväg för middag/fest med Dylan och han vänner. Hans room mate Pat anordnar varje år en middag hemma hos sina föräldrar för sina vänner där alla tar med sig någon mat som de lagat. Thanksgiving eve är en dag som spenderas med vänner då man går it och festar medan thanksgiving day vanligtvis spenderas med familjen. Thanksgiving eve är också en stor dag att gå ut på och alla barer är fulla med folk. 

Jag och Dylan hade lagat äppelpaj till festen men där fanns massor av annat gott. Naturligtvis kalkon, stuffing (bröd med biljon?) som Heather hade gjort men hon hade även haft på bacon (och vanligtvis tror jag att det bara är stuffing/fyllning från kalkonen), potatismos, sötpotatismos, grönabönor och sås. Allt var verkligen jättegott och vi hade jättekul tillsammans! Dylan hade även gjort en väldigt god varm cider med kanel, äpplen och apelsinbitar. Det smakade lite som glögg och var riktigt gott! 

Efter att vi varit hemma hos dem på middag åkte vi hem till Dylan och gänget för att fortsätta festa innan vi drog ut på krogen tillsammans. 

Kanonkväll! Och jag var så glad över att jag fick vara tillsammans med Dylan! 










Bio med mina tjejer

I onsdags var mina tjejer hemma från skolan eftersom fet var thanksgiving night. Grannens tjej var också över eftersom även hon var hemma från skolan och hennes mamma hade något möte. Jag och tjejena passade därför på att dra på bio och se Big Hero 6 som faktist var väldigt rolig bitvis. Det ver en av de där filmerna som både barn och vuxna kan njuta av där vissa skämt förstås på ett annat sätt av vuxna, som när roboten som filmen handlar om börjar agera full när han börjar ta slut på batteri. 

Kul film iaf och sevärd!






Heldag med Milena

I lördags spenderade jag dagen med Milena, hon den tyska tjejen som jag jämt brukade hänga med förut som nu är här på besök. Vi åkte först till Christiana mall i Delaware för att sedan äta middag tillsammans på Panera Bread påvägen hem. En riktigt bra dag tillsammans och dessutom blev jag ett halsband och en kjol rikare :) 



Hemlagat är bäst

Att inte ha sitt eget kök, kyl, skafferi osv. är en av de drygaste sakerna med att vara Au Pair. Dessutom är ju en del av vår lön mat så det är ju inte direkt så att jag vill spara alla de pengar jag får i lön till att köpa mat så därför blir det väldigt sällan att jag lagar mat. Allt det jag vill använda finns liksom inte hemma och vill jag äta med vänner så måste jag ju köpa allt själv då det inte är mina värdföräldrars ansvar att föda dem. 

I lördag hade jag i alla fall fixat ihop köttfärssås som jag åt med Dylan och även Elsa var bjuden över på lunch med oss. Superhärligt och en bra start på min och Milenas shoppingdag! 



Fredagsmiddag med min värdfamilj

I fredags gick jag ut för middag med mon värdfamilj. Vi gick till not your average Joes och vi hade riktigt trevligt och en fantasktiskt god middag tillsammans! 

Till förrätt delade vi på nachos med smält ost, grillad lök, guacamole, grillad kyckling och massa annat som var riktigt gott!  

Jag åt sedan grillad lax med ugnsrostade grönsaker och brysselkål med bacon och burbon. Det var riktigt gott! 

Till efterrätt delade vi på en peanutbutter chocolate ice creame pie med varm kola- och chokladsås. Den var att dö för! Rikigt god! Min värdpappa till-och-med frågade om jag ville skicka tallriken efteråt... 

Riktigt skön kväll ned en skön värdfamilj. Jag älskar att vara Au Pair ibland! 









Tack till världens bästa pappa!

I onsdags var det min namnsdag och dagen efter kom en jättesnäll namnsdagspresent från världens bästa pappa :) Ett paket med linser, vaniljsocker, saffran och massor av godis :) Tack Pappa du är bäst!!!! 



En höstlig bild



Såhär fint var det utanför Dylans förra helgen innan det regnade :) Superfint och såklart omöjligt att inte sparka omkring i löven likt ett litet barn ;)

Date night

I lördags hade jag och Dylan en jättemysig kväll tillsammans då båda vi för första gången på länge var lediga samtidigt. Det blev middag på McKenzie där vi enkelt men mysigt satt vid baren och åt. Jag har annars varit lite emot att äta vid baren men det var faktiskt ganska bra ändå att sitta bredvid andra människor istället för att sitta själva vid ett bord. Vi delade i alla fall på tonfisk med någon slags mangosalsa till förrätt och till huvudrätt hade jag en laxsallad och Dylan hamburgare. All mat var riktigt god och vi satt där ett tag innan vi åkte bort till bion för att se Interstellar i AMC:s suveräna suitern :) Fantasktiskt kväll med världens bästa! 






Readings terminal Market

I lördags efter Au Pair mötet tog jag och Dylan oss en sväng förbi Reading terminal Market (som är en jättestor inomhus matmarknad i Philadelphia). Vi gick omkring och kollade på de olika matstånden, smakade några saker och delade tillslut på en pastramismörgås med dressing och Cole slaw. Den var riktigt god och innan vi drog oss därifrån köpte vi med oss munkar från ett av matställena där kön var sjukt lång (15 minuter!). Vi köpte en pumpkinspiced, en peanutbutter chocolate, en med bacon, en kanelsockrad, en glased, en med flingor på och en äppelfylld. Den äppelfyllda var riktigt god och mer som en äppelpajsfyllning inuti och inte äppelmos. Den pumpasmaksatta car också riktigt god och faktiskt även den med flingor! 

Påvägen hem stannade vi på ett litet italienskt cafe för att jag ville hoppa ut och köpa Canolis åt Dylan. Jag hade smakat den där tidigare och de är sjukt goda! Eftersom jag vet att Dylan älskar Canolis ville jag gärna bjuda honom på deras :) 




Munkar skärs ut ut degen 


Och fylla upp med diverse fyllningar 


Och läggs sedan ut till att se sjukt goda ut 



Au Pair-möte

I lördags var det Au Pair-möte i Philadelphia på stadiumet där The Eagles, Philadelphias amerikanska fotbollslag spelar. Vi skulle få en tur av sadiumet och det var flera olika Au Pair cluster där. Vi fick bland annat gå ner på planen, se omklädningsrummen, sviterna, pressrummet och vi fick gå omkring i gångarna och se olika delar av deras arena. Det tog väldigt lång tid och det var mycket väntan på olika delar men det var ändå kul att få se allting. 








Omklädningsrummen 





Shopping på Ikea

För två veckor sedan tog jag och Dylan oss en dagstur till Ikea för lunch och shopping. De är ganska mysigt att åka dit ibland och i alla fall känna sig lite som hemma. Det blev i alla fall marabou mjölkchokladrullar, paradisask, chokladbollar, glögg samt glöggmix och en fin julstjärna att dekorera rummet med :) Det blev även en flaska lingonsaft, tänkt att göra vodka shots med för julen :) 



Söndag i Baltimore

Inte heller söndagen var speciellt kul i Baltimore. Dagen då handlade om life skills (typ livskunskap) och det kan ju vara lite hur som helst. Läraren är grymt kul men jag stör mig väldigt mycket på att det vi lär oss är hennes åsikter! och inte fakta. Dessutom går mycket av hennes åsikter emot det jag lärt mig på lärarprogrammet. Delvis pratar hon för att det är okej att slå sina egna barn eller att man inte ska diskutera med barn om något, att den vuxna har order och bestämmer. Att vi som Au pairer inte ska diskutera med våra värdbarn och låta de välja eller framföra klagomål, utan att vi ska bestämma för att vi är vuxna. Sånt är ju enbart sjukt och det är väl inte ens nödvändigt att kommentera varför det är sjukt. Så jag betalar över $350 för en helgkurs för att höra någons åsikter om massa strunt. Så det är verkligen att man åker dit för att få sina credits, inte för att lära sig något. 

Man får däremot höra många roliga Au Pair stories. Som Au pairen som jobbat för en familj med 10 barn och 4 Au pairer som bor tillsammans i en lägenhet. Värdföräldrar som klagar på att Au pairen är för dyr fast han betalar sin egen mat (då familjen har nån konstig diet) och alltid är hemma hos sin flickvän. Eller tjejen som dejtar sin värdmammas äldsta son. 



Det lilla som värmer

Förra söndagen när jag kom hem från art ha spenderat helgen hos Dylan så låg det här på min säng. Sånt värmer många gånger om kan jag lova! 




Träffat Milena

Nu har jag äntligen träffat Milena igen, efter 15 månader från varandra. Det var grymt vill jag lova! Jag har saknat henne något sjukt mycket och var jätteglad över att få se henne igen. Det blev middag tillsammans på PJ's och sedan strosade vi runt på Marshalls och Target och så köpte vi frozen yogurt på Sweet Frog. Jag är rätt glad nu :)

Utelek i ett soligt november

Idag hade vi superfint höstväder och det var alldeles lagom varmt. På eftermiddagen åkte jag och Ella till Pavlina för att leka och även Elsa var där med Landon så alla barnen och vi Au Pairer lekte tillsammans och hade grymt skoj! 



Middag med värdfamiljen

I fredags gick jag ut och åt med min värdfamilj på big fish grill. En restaurangkedja som jag inte varit på förut och magen var faktiskt riktigt god. Vi delade på calamari, som jag faktiskt börjat gilla! Jag hade en sallad med grillad (och supergod!) lax. Till efterrätt delade vi på en chocolate-peanutbutter pie och den var verkligen supergod! Speciellt tillsammans med lite av Ellas vaniljglass som jag nallade av ;) 


Kolla in den här pajen! Den var supppperod!!! Och stor! Vi åt alla av den men ungefär halva var kvar när vi lämnade...





Baltimore

Nu är jag och Elsa i Baltimore för att göra en av två weekendskurser (vi måste ta skolpoäng inom Au Pair-programmet). Kursen vi gör nu heter American culture and goverment och idag har vi haft lektioner om amerikansk regering, politik och historia. Jag kan väl inte direkt påstå att jag lärt mig något. Det känns mest som att det här är något som man betalar massa pengar till för att få sina credits och sen måste man åka iväg en hel helg och ha skittråkigt. Man vinner inget mer på det än sina credits som man måste ta. Man sitter mest bara still och lyssnar på massa pladder och försöker att inte somna. Just nu sitter vi i hotellrummet och glor på idol för vi är alldeles för lata för att orka göra någonting! 


Diet Coke är det som försöker hålla mig vaken! 

Ella räknar

Ella och jag övade på att räkna förra veckan. Jag passade på att filma det och för första gången räknade hon med mig till tio på svenska. Tänkte dela med mig lite :) 

http://youtu.be/D618UcQcJAM

Varm tisdagspromenad

Jag kan ju inte klaga på novembervädret här. I tisdags var jag ute och gick på förmiddagen och tjocktröjan åkte av ganska snabbt eftersom det var för varmt. Så det var t-shirt och jeans i November så nej, jag saknar inte snövarningarna där hemma! 




Rileys andra födelsedagskalas

På lördagen hade Riley sitt födelsedagsfirande med sina kompisar. Det var väl ungefär över 30 ungar hemma hos oss och en del av deras föräldrar. Barnen hade disco i garaget och sedan tittade de på film på en stor uppblåsbar bioduk. Det bjöds på pizza, chicken chili (min favorit!) och pulled pork, kakor, popcorn och såklart födelsedagstårta med glass! 



Superfin och sång tårta för Riley :)







Dans och film i garaget 


Mingel i köket



Halloween

I fredags var det Halloween och Rileys födelsedag vilket förståss firades stort!
 
Jag och Ella tillbringade förmiddagen på Delaware Art Museum där temat förståss var just Halloween och barnen fick göra fågelskrämor (eller huvuden till dem). Eftersom det var Halloween var vi även båda klädda i Halloweentröjor och orange :) Efter att Ella nappat åkte vi till hennes skola där alla barnen hade en parad där de var utklädda. 
 
När vi kom hem klädde jag ut mig och barnen sig innan vi började fira Riley med pizza och tårta. Jag var Askungen medan mina värdbarn var figurer or Wizard of Oz. Min värdmamma hade gjort en väldigt häftig tårta åt Riley. Den var i tre lager, täckt i vitt (fondant?) och sedan med smält marshmallows utspritt till ett coolt spindelnät. 
 
När pizza och tårtätande var över var det dags för trick or treat. Eftersom jag förra året gick med barnen runt ville jag det här året se firandet från andra sidan. Dvs. stanna hemma och se alla barn komma. Vi satt tilsammans på garageuppfarten runt en eld med godiset i en stor korg framför elden och barnen kom med sina föräldrar som glatt kom med sitt godis, öl i både händer och släpandes på i kylväskor... 
 
Efter det drog jag Dylan och Juan oss in mot West Chester för att gå ut tillsammans. Pavlina och Alessandra kom över till Dylans och Juans hus för att gå ut med oss. Juan och Dylan var möss (eftersom jag var askungen). Pavlina var bäst utklädd med inspiration från Nightmare before Christmas och Alessandra var en leopard. 
 
Halloween var väldigt kul i år, även om det för mig var en lång och stressig dag mellan olika aktiviteter. 
 
 
Min och Dylans fina pumpa och Pats och Pats pumpor  
 
 
Delaware art Mueseum på Halloween 
 
 
Halloweenparad på Ellas skola 
 
 
Halloweenfirande med min värfamilj och mitt kort till Riley
 
 
 
Halloween med vänner 
 
 
 

Höst i ett vackert Pennsylvania

Efter att jag rest en del i olika stater måste jag säga att Pennsylvania är en av mina absoluta favoriter. Det är grymt fint överallt med mycket vacker natur samtidigt som det är bebott och finns mycket att göra (i alla fall runtomkring där jag bor). Nu när hösten är här är det ännu finare och det är underbart vackert att köra omkring på småvägarna i morgonljuset och se alla färger reflekteras i solen och trädens grenar hänga över vägen likt ett tak av löv. Jag och Dylan åkte tillbaka till Bowmans tower för en vecka sedan och jag tog i veckan med mig min kamera i bilen för att ta några bilder och visa er hur fantasktiskt vackert det är. 
 
 
 
 

Pumpakonst

För en vecka sedan hade jag alla mina tjejer hemma hela dagen. Eftersom det så var en vecka kvar till halloween passade vi att måla och dekorera små pumpor. Det blev väldigt fint och ett fint halloweenpynt i köket :) 




Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0