Lördagmorgon

Lördagen började med att vakna uppriktigt och åka i väg till ACAC för att möta upp Elsa där och köra ett pass body pump och cx works medan Dylan fixade saker på sitt jobb. Det är härligt skönt att vara tillbaka på gymet igen och köra body pump. Som jag längtar efter att jag bröt foten. Längtar dock fortfarande något grymt efter att kunna springa och gå långa promenader. 

Dagen fortsatte med frukost på whole foods. Jag hade en väldigt god hoagie med en supergod skinka, ost och sallad :) Passade även på att och plocka åt mig Mac n Cheese (älskart!) från buffén och köpa filmjölk som finns där. Det är däremot ganska så dyrt, en litet kostar typ 25 kronor och den är inte lika god som den i Sverige. Men ibland när jag verkligen saknar det så unnar jag mig ;) eller ska jag vara ärlig var det Dylan som unnade mig det eftersom jag glömt plånboken hemma hos honom. Sjukt gott var det i alla fall, åt lite av det på söndagmorgonen med lite jordgubbssylt och flingor :) Yum! 


Godaste smörgåsen på länge! Kvaliteten på det brödet, skinkan och sättet smörgåsen var gjord på fick mig nästan att tro att jag var hemma i Sverige och åt frukost, älskart! 

Fredagsmys med min svenne :)

I fredags kom Elsa över för att hänga lite. Vi tog först en sväng till sweet frog för lite frozen yogurt och sedan tillbaka hem till mig för att först kolla lite på Wolf of Wallstreet med mina värdföräldrar och sedan gå mer i mitt rum och babbla på, käka godis och glo på Welcome to Sweden :) 

Jag älskar verkligen den serien! Den är så sjukt rolig och jag skrattar ihjäl mig hela tiden. Det är så mycket som verkligen beskiver de skillnader jag, och mina andra svenska au pair kompisar, upptäckt mellan svenskar och amerikaner. Ännu roligare blir det även när jag själv har en amerikansk pojkvän och där till har fått upptäcka ytterligare skillnader och saker jag ser i serien är ibland på pricken så som det kan vara mellan oss. Amerikaner är kortare än svenskar (generellt), de kan sitta fullt påklädda i tröja och byxor i bastun (?!?!?!) vilket också är grymt snuskigt, svenskar har också en betydligt mer öppen syn på sex än amerikaner och det verkar vara mer hysch, hysch om det inom familjen. Absolut inte okej att ha en partner att sova över hos en i samma rum om man är 16 år... Svenskar kan ju även vara sådär sjukt pinsamma ibland med kass och ful dialekt och där konstiga ord uppstår (och ja jag har gjort det själv!). Och amerikaner är rätt dåliga på att imitera svenska och alla andra språk med för den delen. Jag vet inte om det är för att de aldrig riktigt lär sig mer än sitt eget språk eller vad det är men bra är det inte i alla fall. Det låter lite som när 2-3-åringar pratar... Sjukt kul serie i alla fall och jag är väldigt excited över att se fler avsnitt :) 


Amerikanskt blandat med svenskt. Vinnare: svenskt såklart! (Men milky way caramell är inte helt fel det heller). 


Bästa serien på länge! 

Restaurangkväll med min värdfamilj

I fredags kväll gick jag och min värdfamilj ut för att äta tillsammans. Vi gick till restaurangen, Olive branch, där Dylan jobbar extra. Hela min värdfamilj och speciellt mina värdbarn tycker väldigt mycket om Dylan. 

Eftersom det är en liten finare restaurang än man brukar ta sina barn till förklarande min värdmamma för mina värdbarn hur viktigt det var att de uppförde sig väl, vilket de också gjorde. Maten var också jättegod och vi hade flera tapasrätter som vi delade tillsammans :) Fört hade vi en ostfondue med olika frukter, grönsaker och bröd. Sedan en krabb-Mac n Cheese, olika korvar, rib med butternut squash och tonfisk (som jag faktiskt tycker är gott nu men bara om den inte är tillagad helt). Vi hade även ostpizza för tjejena men de var duktiga och smakade även av det andra med. Det var så kul att se Ella äta fondue. Det gör mig faktiskt lycklig att se mina värdbarn växa och tänka tillbaka på hur mycket mindre Ella var när jag först kom hit. Paige var också jätteduktig med att smaka olika saker och jag lyckade övertala henne till att smaka det mesta och efteråt ville hon ha mer av det hon nyss smakat, vilket gjorde mig glad :) 

Vi hade även olika efterrätter att smaka på. Vi hade banana bread pudding, key lime cheesecake, red velvet/white chocolate cheesecake och någon slags choklad/kola kaka. Den vita chokladcheesecaken och choklad/kolakakan gick hem hos mig. Jag är inget stort fan av lime och inte av banan i bakverk. 

Hur som helst var det en supersupermysig kväll med min värdfamilj som jag uppskattade till tusen. Det var en av alla de där känslor som får mig att vara så glad över att jag tog steget att åka iväg som Au Pair :) så till alla er som bara lite funderar på att göra det, åk! Ni kommer inte att ångra er :) 










Min värdpappa fick efterrätten han valde med tomtebloss i, som ett litet firande av hans födelsedag :) 





Bowling

Idag var jag Ella och Paige och bowlade. Jag suger på bowling och var väl inte mycket bättre än Paige. Vi fick även upp de där jag-suger-på-det-här-längorna så jag kunde inte ens få ner klotet i rännorna och ändå lina vänner lyckades jag inte få ihop mer än 90 poäng. Men men alla ska väl ha nåt (eller mycket när det gäller mig) att vara riktigt kass på... 

Annars är det ganska kul att bowla och det tyckte tjejerna med. I alla fall Paige. Ella var inte på sitt bästa humör idag. Tror hon var trött så efter ett tag var det roligare att ligga på golvet och skrika istället för att bowla. Men så det är med kids och jag håller fortfarande med läraren vid orienteringen för apia att att vara en au pair är det bästa preventivmedlet någonsin! Men missförstå mig rätt, jag älskar mina värdbarn men jag har fått en inblick i vad det är att vara förälder och just nu.... Nej tack! 

Tjejena hade iallafall, så läge det var kul, skönaste bowlingstilen ewer! 




Teoriprov - check

Idag åkte jag iväg för att skriva teoriprov, något jag pluggat till ett tag nu. Jag tog mig till stället där man kunde skriva provet, sa vad jag ville göra och lämnade över alla de hundrafemtio papper jag behövde ha med mig. Dvs massa visumpapper och pass, bevis på jobb och bostad och en ifylld körkortsansökansgrej med påskrift från läkare från en undersökning jag gjorde i januari. Och så mitt personal sequrity card och en check. 

Sedan fick jag gå till en dator i samma rum men lite halvt avskilt och göra provet, vilket gick finfint :) och sedan satt jag och väntade och väntade på att få papper på det hela innan jag kunde åka. Spenderade säkert 1,5 timme där men testet tog nog inte mer än 10 minuter. Hur som helst är det skönt att ha den delen avklarad så nu ska jag boka körprov så fort tider kommer upp på måndag och sen gäller det att öva fickparkering flitigt innan provet! 

Teoriprovet var för övrigt riktigt enkelt och kan inte jämföras med det svenska provet, även om det inte heller är direkt svårt. Teoriboken är på 100 sidor och då är det massa övningsfrågor i boken. Det är inget om miljö, lastvikt, bromssyräckor och sånna saker. Inget om maxhastighet för massanolika fordon och betydligt mindre regler än vad vi har. Frågorna är också lätta och ofta uppenbara så som vad man ska göra om det kommer en (blind) person med en vit käpp gående och alternativ förutom att sakta ner och vara förberedd på att stanna, är typ att tuta eller gasa förbi snabbt. Eller varför inte tuta om man passerat en cyklist?... Dessutom är frågorna på provet ett urval av och exakt samma som de i boken. Inte alls som i Sverige där det är nya frågor som ständigt byts ut. Trögaste saken jag läste i boken måste varit att man inte ska stamma vid ett vägarbete för att fråga vägarbetarna pm vägen. Nähä?!?! Det är för övrigt bara 18 frågor och 15 måste vara rätt. Man behöver heller inte boka tid för detta utan kan göra hur många prov som helst men endast ett om dagen. Hur som helst är jag som sagt glad att detta är klart så jag slipper plugga :) 

Btw... Inne där jag gjorde provet var det massa lustigt folk. Kanske inte de som verkar vara de skarpaste, mysigaste eller högsta prickarna i USA direkt. Tatuering på halsen går inte hem i Carros mina vänner bok... Om ni fattar? ;) 

Anledningen till att jag måste ta körkort nu är att mitt svenska bara är giltigt här i ett år så eftersom jag varit här längre tid nu är det på god tid....






Födelsedagsfirande för min värdpappa.

I söndags firade vi min värdpappas födelsedag, även om han fyllde först på tisdagen. Mina värdföräldrar hade i alla fall ordnat med middag där min värdpappas systrar kom över och firade honom. Det blev bruschettas, hummus, guacamole, ostar osv först för att sedan ha italienska köttbullar och korvar i tomatsås med Mac n Cheese och sallad till middag, supergott! Till efterrätt var det tårta och key lime pie. Den här pajen tyckte jag faktiskt även var god, innan har jag inte gillat det alls men denna var härligt syrlig och krämig, yum! 

Det blev även ett litet födelsedagsfirande för min värdpappa på tisdagen med familjen. Dock väldigt litet eftersom han jobbade hemifrån och kom hem sent. Då blev det i alla fall glasstårta med ljus och vi sjöng för honom :) 



Söndagens födelsedagsfirande 


Och tisdagens :)

Måndag @ Longwood

Måndagen spenderades på longwood garden igen där vi gick och kollade på blommor, kände på vatten och lekte. Blev även lunch där innan vi åkte tillbaka hem igen för nap och rest. 


Och ja på longwood fanns även en orgelutsällning där man kunde se insidan på olika orglar och trycka på olika knappar för att få olika ljud. Tjejerna ( och jag ;) ) tyckte det var jättekul! 




Söndagsfrukost eller sen lunch

I söndags jobbade Dylan förmiddag på restaurangen så jag skrev till Elsa och frågade om hon hade lust att dra dit och käka frukost, vilket hon hade :) 

Elsa kom över efter ett, vi tog Sammy för en liten promenad. Och jag hade bara på mig sneakers :) :) det tar fortfarande tid att ta sig fram men foten känns bättre och jag är glad över att inte trava omkring med en tung och dryg stövel. Vi gick sedan upp till Dylans restaurang och babblade massa om olika jullovsmorgon och sommarlovsmorgon och Astrid Lindgren. Massa sköna barndomsminnen som kom upp. Så skönt att ha svenska vänner här borta som man kan prata med om sånt som andra inte förstår :) 

Frukosten då... Var som vanligen superb! Jag dör så goda omeletterna är där, absolut bästa någonsin :) 



Och ja jag glömde nästan... Frukosten avslutades med efterrätt på kiwi :) 




En lycklig Sammy och en lycklig Carro som i alla fall kan gå lite grann :)

Fatous good bye party

I lördags hade fatou good nye party eftersom hennes år och travelmonth är över och hon ska åka hem till Frankrike igen. Det känns väldigt tråkigt eftersom vi spenderat mycket tid tillsammans, vi kom hit samma dag men med olika organisationer och vi hade kontakt innan vi kom hit. Jag minns till och med fortfarande första gången vi träffades på starbucks i närheten av där jag bor. Vi har haft massor av playdates tillsammans, gått ut ihop, shoppat, hängt på sb och hade sjukt kul tillsammans. Det känns väldigt konstigt att hon är borta nu och jag kommer sakna henne massor. Att vara au pair har både sina för och nackdelar och det är svårt när goda vänner lämnar. 

Det fina med det dock är att man vet att vissa kommer man träffa igen. Fatou har planer på att komma tillbaka i sommar och sen får vi väl träffas i Sverige/Frankrike andra gånger. Hur som helst har jag fått en (eller flera) väldigt go vän här borta som jag inte tänker ge upp bara för att vi bor i olika länder :) 




Birthday party

I lördags åkte jag och Dylan iväg för att fira hans brorsbarn, Lucas, som fyllde ett år. Det var ett supermysigt kalas med massor av ballonger, plockmat och en superfin tårta. Jag fick även träffa massor av Dylans släktingar vilket var kul. Eftersom jag däremot är helt värdelös på namn minns jag bara namnet på en. Men det är ju alltid något att vara glad för? ;) 

Dylan hade köpt en cool turtles-bil och jag hade köpt en svensk bok översatt till engelska, sams ball. Ni vet alla de där böckerna om Max nalle osv. Knåpade även ihop ett födelsedagskort med ett sort L och massa glitter. Har man inget bättre för sig en fredagskväll så har man inte :P 






Delaware art museum

Idag åkte jag Paige och Ella till Delaware att museum för en playdate med Jonnas värdbarn Becket och Maeve. Vi var där för en storytime där sagan handlade om ett färgglatt hus. Efteråt gick de omkring i delar av museet och buade tavlor med olika bostäder som motiv och de pratade om hur det kunde vara att bo där, färger osv. Sedan fick barnen tillverka egna små hus som avslutning på aktiviteten. Det var en väldigt mysig aktivitet och barnen hade kul tillsammans. Efteråt passade vi även på att luncha ihop utanför museet få vädret var väldigt fint :) När jag gick med barnen till bilen hade de även någon slags krama-träd-lek och några av träden var gulligt klädda i olika färgglada virkade 'kläder'. 


Sagostund 


Och titta på konst 


Art and craft 


Stolta tjejer visar upp sina konstverk 


Krama träd på vägen hem :)

Tjejtorsdag

Igårkväll möttes jag, Elsa och Jonna upp för tjejgäng och struntprat. Vi träffades på starbucks alldeles intill mig för att umgås lite. Här i USA är det väldigt skön att ha ett språk sim typ igen pratar. Vi kan prata högt och ljudligt om allt möjligt och om andra utan att egentligen behöva bry sig så mycket. Jag vet att det kan vara riskabelt, ibland skulle det va pinsamt om nån förstod men vad är chansen att någon ska prata svenska i west chester? Inte stor iaf! I större turiststäder får man dock tänka sig för några gånger. Där jag hört som mest svensk var San Fransico i somras, men då turistade jag mig en hel del. Sen är ju NYC också en turistgrop där man då och då hör svenska. Då kan det istället vara kul att lyssna på andra som tror att ingen fattar vad de säger när de bråkar med varandra :) 

Hur som helst va det kul att babbla på med mina svenska tjejer och vi är alla väldigt excited över att titta på Welcome to Sweden. För övrigt vill jag se på jättebästisar nu, hoppas det kommer upp snart någonstans där jag kan se det. För jag kan lova att det är mycket som SVT och TV4 play bara sänder i Sverige :( 

Oranga clips åt Paige

I går fick Paige komma ner i mitt rum, vilket hon alltid tycker är lika kul. Hon fick sina naglar nålade och fick låna ett av mina clipsörhängen som jag köpt till en maskerad för ett tag sen. Hon var så stot i dem och visade glatt upp dem och  sina naglar för både sin pappa och sina systrar, gullunge! 



Måndagens snöaktivitet

Natten till måndag snöade de igen så skolan var försenad för Riley och jag stammade hemma med Paige och Ella. Vi passade på att bygga en kojja under vardagsrumsbordet med filtar och tjejerna bar sinna gosedjur dit och lekte med dem under bordet. Att bygga kojjor var något jag älskade bär jag var liten och jag minns hur jag gjorde det överallt och av allt. I buskar, under bord, i små skrymslen och av stora kartonger som blivit över om mamma och pappa beställt något. Mina vänner och min syster fick komma in och där berättade vi hemlisar och åt godis :P 



Söndagsfrukost med Pat och Dylan

Jag älskar att gå ut och äta frukost. Det är något vi svenskar borde börja med. Det är verkligen supermysigt att starta dagen så, vad kan gå fel sen liksom? ;) 

Vi gick i alla fall till nudis igen där vi varit många gånger förut och jag beställde en omelett med skinka, tomat, fetaost, lök och oregano. Supergod och med stekt potatis till. Vi tre delade även på en pumpkin french toast med frostig och grädde. Jag vet rena efterrätten men gott var det! :) 




Lördagkväll i west chester

Lördagkvällen börjades med en väldigt en väldigt sen middag på Teca, en mysig italiensk restaurang. I väntan på bordet tog jag och Dylan en varsin drink i baren. Vi beställde in ett flatbread, som tunn pizza, med kyckling och bruschetta, typ italiensk franska grillat i ugn med olika toppings. Vi tog en med salami, tomat, lök och ost. Detta hade vi som förrätt och jag hade sedan en kycklingsallad till huvudrätt medan Dylan hade några konstiga slags köttbullar i nån god sås till huvudrätt. Efter middagen skulle vi gå mer till en bar i närheten för att hänga lite med Brad och hans flickvän. Fick dessvärre inte komma in eftersom jag bara hade med mig mitt körkort och inget pass. Bättre lycka blev det däremot på en annan bar där vi istället umgicks med Christian och hans vänner innan vi vandrade hemåt redan vid 12. Hade i alla fall en kanonbra lördag tillsammans. Och eftersom det var helgen innan st Patrick så var det förstås många ute och många grönklädda. Själv var jag dock inte särskilt sugen på att hoppa mellan varar och bli full eftersom jag forfarande har och hade högerfoten i min stövel. 









NHL-Match

I lördags var jag och såg en ishockeymatch med Dylan. Det var min julklapp till honom och vi såg Philadelphias lag, Flyers, mot Pittsburghs, Penguins. Jag älskade matchen och ishockey är betydligt roligare än basket, fotboll och baseball. Vi hade platser ganska så högt upp men kunde efter första perioden flytta långt ner istället, bredvid några kompisar eftersom det fanns två lediga platser där  :) Hely klart en kul upplevelse men jag måste ändå säga att svenska hejarklackar vinner över amerikanska ;) 






Minigolfsfredag

I fredags åkte jag med Paige och Ella till Linvilla där de öppnat upp en äventyrsminigolf inomhus. Tjejena tyckte det var väldigt roligt och Ella hade skönast golfstilen någonsin då hon plockade upp bollen med handen, efter några slag, och la ner bollen i hålet. Tja alla metoder funkar väl utom de dåliga? ;) 

Efteråt köpte jag några kakor till dem, starka såser till mig och så köpte jag med mig två Canolis till Dylan :) Vi lunchade i bilen innan vi åkte hemåt och Ella nappade. Under hennes nap passade jag på att överraskar Paige med en playdate med hennes vän Riley. Vi brukade ha playdates förut tillsammans men jag trodde inte att Riley hade någon Au Pair längre så jag hade inte kunnat ordna ihop någon playdate. Paige blev i alla fall väldigt glad och de lekte intensivt i de två timmarna då Riley var där :) 











Måndag på longwood gardens

I måndags var jag och tjejerna på longwood gardens igen. Men den här gången var vi ute och lekte i lekparken där :) Eller tjejena lekte och jag kollade mest på eftersom jag forfarande har svårt att springa omkring med min stövel. Kul verkade de i alla fall ha, de samlade pinnar, kottar osv och sprang omkring med dem och tvättade lyktstolpar osv :) 


What about this one? Ropar Paige och springer till en stolpe med Ella direkt efter :) 


Lyckliga sakletare har hittat en lök :) 

Flower show

I söndags åkte jag Dylan och Caroline in till en flower show i Philadelphia, där vi även mötte upp Terje och hennes vän. Flower showen är en årlig tradition (den 185:e) och världens största inomhus flower show och även den som pågått längst. Det fanns alla möjliga coola blomsterutställningar av olika miljöer, figurer, instalationer, hänvisningar till olika konstnärer etc. Väldigt häftigt och kul att se =) Det fanns även olika små tält med folk som marknadsförde och sålde olika saker och i ett av dem hittade jag mig ett par fina lövörhängen gjorda av riktiga löv =)
 
Svårt att beskriva men det var väldigt fint alltihop och låter bilderna få tala istället =)
 
 
 
 
 

Halvvägs

För över två veckor sedan klantade damen, dvs jag, till det... Trampande snett och bröt foten. Det var en fredagkväll på Elsas fest, jag åkte hem och sov, eftersom trampat snett hade jag väl gjort förr?! Vaknade på lördagmorgonen och hade väldigt ont o foten. Som svensk hatar jag ju att gå till doktorn så jag tänkte att jag väntar och ser hur det är. Jobbade på lördagkvällen och min värdmamma fick mig att liva att gå till doktorn på söndagmorgonen. Eftersom foten däremot kändes bättre på söndagmorgonen åkte jag aldrig iväg vilket senare på söndagen ledde till en utskällning av min värdmamma och jag pallrade mig iväg. Tur var väl det eftersom det inte bara var stukat, som jag hoppades men kanske egentligen inte trodde... jag hatar verkligen att gå till doktorn! 

Hur som helst fick jag en stövel son jag skulle använda i fyra veckor och en uppmaning att gå till en specialist inom några dagar med mina röntgenbilder för att se vad han skulle säga. Han sa ungefär samma sak och nu är jag äntligen halvvägs med att knata omkring i den. Det är ganska så frustrerande ibland eftersom jag älskar att gå ut och gå, gå till gymmet osv. Jag hatar att sitta still och inte göra någonting. För mig finns det inte mycket som är värre än att bara ligga still en hel dag och glo på tv! Men, men två veckor har gått så bara två kvar och jag har ändå lyckats ta mig till ACAC för att simma och köra styrka på armar, mage och lite ben :) så det kunde ju varit värre! Och foten känns faktiskt mycket bättre nu, jag kan gå inomhus nu utan stötte problem utan stöveln :) dessutom har tjejena varit väldigt hjälpsamma och förstående mot mig och Riley frågar ofta hur det är med min fot :) att köra bil var lite knepigt i början men går fint nu! Älskar att amerikanarna har större bilar och med automat så jag får plats med min fot haha :P 

Så är glad över att det bara är två veckor kvar och livet kunde ju ha varit värre :P 




Peter Pan

I lördags gick min värdmamma, jag, Riley och Paige på en Peter Pan-show på en hich school här i närheten. Den var faktiskt väldigt bra och vi hade en mysig liten förmiddag tillsammans. Paige berättade att hon var rädd för kapten hook och Riley mös i mitt knä och delade med sig av sin pretzel och sina reeses. Showen var faktiskt väldigt bra, tjejen som spelade Peter Pan var grymt duktigt på att sjunga och alla var väldigt bra på det som de gjorde. Det var även väldigt kul att se hur Riley och Paige satt och hoppade i sina stolar till musiken innan showen började på riktigt :) Som sagt en riktigt mysig lördageftermiddag med en del av min värdfamilj :) 




Fredagstjejkväll

I fredags efter att jag slutat jobba gick jag ut och åt med Jonna, Caroline och Yvette. Vi gick ut på en italiensk restaurang, Bertuccis, där jag åt en supergod grillad kyckling med champinjoner, gröna bönor och ungsrostad potatis. Maten var supergod och vi hade jättetrevligt tillsammans. Jag älskar även brödet man får, på italienska restauranger, med olivolja och herbs... 

Personalen var däremot ganska skum. Vår servitör hade inte riktigt koll på vad han gjorde, gick omkring och jäspade och glömde det ena och det andra. Ägaren (antar jag) till restaurangen gick även omkring och först bara stirrade på oss för att sen komma tillbaka och fråga om allt var bra. Men det gjorde ju bara att vi hade mer att skratta åt :) 

Vi gick sedan vidare till sweet frog för lite frozen yogurt och fortsatte prata strunt. Caroline och Yveytte berättade om sina värdfamiljen och det är verkligen tråkigt hur vissa Au Pairer kan få väldigt dåliga familjer. Familjer som väljer att stalka sina au pairer via deras telefoner, inte kan ha vänner över för att det kostar för mycket då de använder extra vatten?!? eller som låter dem jobba väldigt mycket extra och straffar dem om de påpekar nåt. Det är sjukt och jag måste säga att jag är väldigt glad och nöjd över min familj och hur de behandlar mig. Jag är till mycket en del av familjen och de tycker om att umgås med mig och ha mig omkring, vilket känns väldigt bra. Jag är helt enkelt ganska så lyckligt lottad :) 


Fredag på Oacis

I fredags tog jag med mig Ella och Paige till Oasic igen där de fick springa omkring sig. De plockade ihop massa bollar i bollrummet och kom springandes med dem för att visa hur många de fått ihop. Jag tog med mig lunch för dem dit så de kunde fortsätta leka lite efteråt innan vi åkte hem. Båda var väldigt trötta och sov när vi kom hem. Efter att de vaknat mös vi lite tillsammans innan jag åkte och hämtade  Riley. Sedan var det tags för att vika ett tvättberg vilket tog över en timme att göra. Det är sjukt hur snabbt det kan bli så mycket tvätt så snabbt. Amerikanare byter även kläder och pyjamas varje dag/natt så det gör att det blir ännu mer.  Efter att tväytberget var över var dock klockan 5.30 och det var äntligen helg :) 





Lek och lunch på Oacis. 

Puppet show

Igår hade Paige en puppet show för mig när Ella sov. Hon samlade ihop massa gosedjur som hon höll upp ovanför sängkanten och berättade massa saker om. Paige har så himla mycket fantasi och är ofta den som bestämmer historia i olika lekar och berättar för både mig, Ella och Riley vad vi ska säga och göra. Hon får även ofta med sig alla i sina stories vilket är kul. Jag hade i alla fall kul åt hennes puppet show och fet var rätt mysigt att ligga där och kolla på den :) 




Texas Roadhouse med Dylan

Igår kom Dylan och hämtade upp mig efter att jag slutat jobba. Vi åkte iväg till Texas Roadhouse för middag. Det är en ganska typisk amerikansk restaurang med typisk amerikansk mat, burgare, stekar osv. Stället är helt okej och jag har varit där förut några gånger med mina tjejkompisar. Stämningen där inne är sådär som man ser i filmer med typiska små soffbås, sköna lampor ovanför borden, djurhuvuden på väggen, hinkar med jordnötter med skal på på borden och servitriser/servitörer som högljudt ropar ut någons födelsedag med ett jiihaaa.... Händer väl aldrig i Sverige och som svensk skulle jag vilja sjunka genom jorden för den uppmärksamheten. 

Jag åt i alla fall en god grillad kyckling, supergod faktiskt!, toppad med ost och champinjoner. Man får även välja två tillbehör till sin huvudrätt så jag tog en sallad och broccoli och morötter. Det finns även massa annat, pommes, bakad potatis, potatismos, sötpotatis etc. Maten är faktiskt väldigt god där även om stället i sig inte är så fancy. Men det är kul ändå eftersom det känns väldigt amerikanskt och vi inte riktigt har något liknande i Sverige. För övrigt har de supergott bröd där som man får serverat med ett sötat smör med kanel. Supergott men säkert lika onyttigt som en kanelbulle till förrätt ;) 

Efter middagen åkte vi hem till Dylan för att chilla lite och hänga med Brad och Pat ett tag innan jag åkte hem igen. 




Double chocolate bacon pretzel




Detta mina vänner är en pretzel med choklad och bacon. Smakar som det låter, snusk! Vissa saker som amerikanare äter kommer jag aldrig att förstå mig på. Choklad och bacon? På riktigt? Och ja jag vet att jag smakat det förr så jag vet inte varför jag var tvungen att göra det igen men, men. Amerikanare är tokiga i bacon och har det till allt och överallt. Men bacon i choklad, Bloody Mary's  och pickels (vad heter det på svenska?) är tre saker jag aldrig kommer förstå mig på. 

Däremot kan jag ge amerikanarna stor eloge för frozen yogurt, peanutbutter, Mac n Cheese, pumpakrydda, Diet Coke, cornbread, cheesecake och smoothies. Här slår de oss verkligen. Vår typ av ostkaka är ju för det första rätt äcklig men här finns många riktigt bra amerikans cheesecakes som är sådär riktigt krämiga och goda!  Frozen yogurt finna överallt och är supergott! Kul också att mixa som man vill med olika smaker på glassen, toppinsats, godis, frukt och kakbitar. Önskar detta till Sverige men förstår om det inte skulle gå så bra då vi inte äter glass när det är kallt (>60% av året)... Mac n Cheese är to die for, jag älskart verkligen. Aldrig gjort det själv så det ligger verkligen på att-lära-listan för att möjliggöra ett okej liv i Sverige! Peanutbutter här är också supergott och något jag äter dagligen, flera gånger om dagen! Hur ska jag klara mig utan det för de märken vi har i Sverige har inte varit några höjdare... Pumpakrydda kan jag väl säkert smuggla med och lära mig göra pumpacheesecake och pumpaglass :) Smootihes här är också bättre och vanligare, finns dessutom med peanutbutter vilket är superbt gott! Hur ska jag klara mig?!? Cornbread borde jag kunna fixa själv utan större problem, smakar typ som sockerkaka. Men, men! Diet Coke? Det kan jag inte smuggla med mig en årsförbrukning av och Cola Light smakar skit! Även Cola Zero hemma är annorlunda än Coke Zero här. Varför vet jag inte men här har amerikanarna verkligen bättre smaklökar! Så även om det finna mycket äckligt här, och mycket av dålig kvalitet finns det mycket som jag älskar här och kommer sakna. För att inte prata om restaurangutbudet och hur billigt det är att gå ut och äta jämfört med hemma. 

Elsa och jag vi är goda vänner...

...fastän väldigt olika men, men en sak har vi nog gemensamt, polly, polly!
 
Elsa och jag har alltid grymt kul ihop, hon är galen och jag är galen så det kan ju inte bli annat än bra och knas ibland. Så är det! Vi har alltid helknasiga konversationer på facebook (och irl med för den delen). Elsa är liten som en fis men jag tycker om henne ändå!
 
C - Hallå
Vad gör du?
Om man missar h:et i hallå och får ä istället för å blir det allätare

E - Alltså du är för rolig du!!!
Allätare!
 
C - Det är inte du!
På Lunarstor åt jag bark och rötter och bodde på en parkbänk. Det du!
Fast du är la så ung så du bara Lunarstorm?!?!?
 
E- Det var så man fick göra på din tid!
Dinosaurietiden!!!
 
C- Vi var rätt grymma dinosaurier med datorer och allt!
 
E - Ja gud ja!
Vad gör du?
 
C - Jag är på ACAC
Vad gör du?
 
E - Duktigt!
 Kollar på Greys =) Haha
 
C - Alltså du är rätt rolig men inte allätare för att koppla tillbaka till konversationen tidigare
 
E - Haha så sant så sant!
 
C - Jag höll fingrarna i kors!
 
E - För vad???
 
C - Att du är rolig!
 
E - Du vet att jag är rolig!!! ;)
 
C - Okej då! ;)
 
Alltså folk här har nåt svar kors i pannan, amerikaner alltså... Vad ska det va bra för?
 
E - Hahahahaha jaa bra fråga!
 
C - Jag måste fråga D
 
E - Ja det låter ju konstigt
 
C - Amerikaner är konstiga!
 
E - Hahah ja det är ju sant!
 
/ En helt normal konversation mellan två väldigt ickenormala damer


Världens bästa Elsa! 

 

Snowday

Så i måndags var det dags igen. Det snöade = skolan inställd. Egentligen blev det ingen stor skillnad alls eftersom Paige och Ella ändå var hemma men det är enklare om man kan komma iväg under dagen och inte spendera hela dagen hemma. Paige och Riley var i alla fall över och lekte hos grannen medan jag och Ella lekte själva. Vi la olika pussel och lekte med tågbanan. Senare under dagen gjorde jag och Riley läxor som hon fått med sig i fredags (om skolan skulle vara inställd). Det tog ganska lång tid men var faktiskt kul och Riley var riktigt duktig. Hon skulle läsa en bok och svara på olika frågor och bland annat skriva om vad huvudsyftet med boken var något som hon lyckades väldigt bra med själv. Jag trodde att hon kanske bara skulle upprepa vad som hänt med boken men hon lyckades gå djupare och analysera det hela till att förstå poängen med boken =)
 
På kvällen åt jag en god middag med familjen och såg sista avsnittet på senaste säsongen av Game of Thrones. Har haft mycket tid på sistone till att kolla serier och film så har hunnit följa upp en del. Jag hyrde och såg även filmen Gravity på tv:n och den var ganska bra. Väldigt välgjord och bra filmad men historien är kanske inte den bästa. Absoult inget man måste se men den var ändå bra :) Min värdmamma hade redan sett den och gillade den inte alls och var lite irriterad över att den fick så många oscars under söndagskvällen men jag kan ändå förstå att den fick dem även om filmen i helhet inte var super.
 
 

Söndag med Dylan

Söndagen blev en ganska så lat söndag. Vaknade redan halv tio men lyckades inte komma ut sängen förrän strax innan två! Det blev därför en frukost/lunch/middag strax innan fyra på en restaurang, The whip, som jag velat gå till en tag. Det är en engelsk krog med en soft inredning och atmosfär. Den var väldigt mysig och jag gillade den verkligen. Maten var bra, inte superb men det finns mycket annat som jag skulle vilja prova! Atmosfären, känslan och inredningen var riktigt skön och jag tror att det här är en av mina favoritrestauranger. Vi delade på en varm ostdipp till förrätt och sedan en slags skinkburgare och lammgryta till huvudrätt. Till efterrätt hade vi någon slags mjuk kaka med toffesås och vaniljglass, supergott! 
 
Efteåt blev det en liten shoppingtur på wegmans. En mataffär jag velat till ett tag. De har bättre mat och mycket färdiglagat att välja på. Det var helt okej men det finns bättre liknande affärer. Däremot hittade jag pärlsocker vilket var ett stort plus! :) 
 








Tjejmiddag en lördagskväll

I lördags gick jag, Elsa, Emal och Caroline från Tyskland ut och åt middag tillsammans på McKenzie. Jag och Elsa delade återigen förrätt, denna gång smält ost med bröd, sparris, broccoli och äppelbitar. Jag åt sedan en sallad som huvudrätt. Ostdippen var väldig god och smaksatt med wiskey. Även min sallad var god och betydligt bättre än gårdagens! 

Vi hade i alla fall grymt trevlig tillsammans och det kändes som att vi var ett skönt gäng ihop. Kul med nya vänner eftersom jag på senaste tiden mest bara umgåtts med Elsa och Dylan. Emal är även över 21 vilket är kul för mi få de flesta här är gör unga för att få gå ut. Vi pratade om att gå ut ich festa ihop och åka in till Philly i sommar tillsammans :) 







Fredagskväll med Elsa

I fredags gick jag och Elsa ut och åt på TGI Friday. Vi delade på ett flatbread och jag hade sedan en (äcklig) sallad till middag. Vi hade i alla fall kul och babblade på som vanligt. Vi avslutade sedan med frozen yogurt till efterrätt på sweet frog. 

Jag och Elsa, eller jag?, lyckades även skämma ut oss, mig?, med fuldans på toaletten innan vi drog. Först står jag där och dansar fult när en kvinna kommer in och jag fortsätter när jag tror att hennes dotter gått in i ett av båsen men sedan ser henne i spegeln. Pinsamt! 

Efter sweet frog drog vi hem till mig och kollade på skavlan och sedan på norsk stand up. Superhärlig kväll med massor av skratt med min favoritsvensk här borta :) 











Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0