Au Pair-möte i Philly

I söndags var det även Au Pair möte i Philadelphia på national constitution center. Jag och Elsa tog bilen in dit och lyssnade på Morgonpasset i P3 påvägen dit och hem. Älskar SR och deras podar :) 

Vi mötte upp med vår LCC Lori och massa andra au pairer och flera nya tjejer :) Vi kollade på en film som handlade om USA:s historia och hur de formats som ett land. Filmen var ganska häftig då den visades på både golvet och väggarna och den hade en levande person som interagerar med filmen. Det var däremot svårt att hänga med i precis allt. Jag måste erkänna att jag inte är superbra på USAs historia :P Annars så var filmen okej men liiite väl mycket störst, bäst och vackrast tycker lilla jag från jantelagslandet Sverige! 

Men men vi hade i alla fall massor av kul ändå jag, Elsa, Pavlina, Louisa och Federica som hängde tillsammans :) 















Readers Terminal Market

I söndags var det Au Pair-möte i philadelphia och efter mötet passade jag och Elsa på att strosa omkring inne i Philly och sedan gå upp till Readers terminal för att äta massa gott där. Det är ett ställe med massa olika diskar där man kan gå omkring och handla mat, allt möjligt, maträtter från olika länder, choklad, glass, desserter, olika ostar, kött, frukt, grönsaker och mycket, mycket mer! Först gick vi till en liten buffé med indisk mat som var helt okej. Sedan provade vi två olika syrianska desserter. Kommer inte riktgt ihåg vad de hette eller vad vi egentligen åt mm gott var det! Sedan delade vi på en cheesecake/bär-crepe som var en superbt god crepe med färsk cheesecake, jordgubbar, björnbär och jordgubbssås. Sååå fantasktiskt gott!! Sedan gick vi till en chokladdisk för att sukta över saltlaktris men sedan dela på en peanutbuttercup och en choklad/peanutbutterpretzel och den pretzeln var fantastiskt god den med :) 

Älskar stället och det var en av de ställen som jag hade på min lista över saker jag ville göra och se :) 












Syrianska desserter 


Kanongod!! choklad :)

High street café

I fredags gick jag och Dylan ut för middag på High Street Café i west chester. Det är en liten och mysig restaurang som allt är full. Även Dylans vän Jeff kom dit för att äta med oss. En rätt som de har mycket av på restaurangen är Jambalaya, så som jag förstår är det ris med olika korvar och kyckling och/eller olika skaldjur. Det är väldigt, väldigt gott och kryddigt :)

Vi åt i alla fall ett Jambalaya flatbread till förrätt och det var riktigt gott, sedan hade jag en Jambalayasallad som också den var fantasktiskt och till efterrätt delade vi på en superbt god cheesecake! Älskar maten där och älskar restaurangen :) 




Delaware art museum

I fredags tog jag med mig alla mina tjejer till Delaware art museum för storytime. Det var en saga om pirater som berättades och sedan fick barnen se konst med pirater som motiv och de pratade om olika saker som utmärker en pirat, hur de klär sig och skatter. Sedan fick barnen måla egna pirater genom handtryck och det tyckte alla tjejerna var väldigt roligt :) 




Riley får prova lapp för ögat och band runt magen, sånt som de såg på tavlorna att pirater har på sig 


Kladdiga tjejer :)

Villa playdate

I torsdags hade någon från Rileys skola ordnat en playdate för alla tjejerna (Riley går på en privat katolsk flickskola) i en lekpark utanför West Chester. Jag åkte dit med Riley och tog även med mig Ella  och Paige så de kunde leka. Tjejerna hade kul tillsammans och jag fick tid att babbla med min au pair-vän Luisa som var där med sina tjejer. Naturligtvis var vi au pairer som alltid inte välkomna in bland hemmafruarnas snack. Sånt är livet som au pair, att vara nanny är helt enkelt inte tillräckligt fint... 


Playdate för villatjejerna :)

Museum med Riley

Den här veckan har Riley varit ledig från skolan så i tisdags åkte jag och hon till Naturhistoriska museet i Delaware. Både jag och Riley tyckte det var kul att gå omkring och kolla på olika uppstoppade djur, uppbyggda dinosaurieskelett osv :) Vi såg även en liten dockteater om återvinning och att inte slänga skräp i naturern. 




Annandag påsk i Avalon

Även måndagen spenderades i Avalon. Först blev det frukost med hela värdfamiljen innan min värdmamma var tvungen att lämna tidigare för att jobba. Jag och min värdpappa städade upp i huset och jag tog tjejerna till lekparken och stranden innan vi åkte hem till West Chester igen :) 




Någon älskar sin pappa 


Mot havet :) 


Tre som hundar tog jag hand om ;)

Påskdagen i Avalon

Påskdagen började med ett alldeles för tidigt uppvaknande 9 på morgonen för att klockan 10 befinna mig i kyrkan. Mormor var stolt! Det händer inte allt för ofta (dvs troligen aldrig hänt tidigare) att jag gått upp efter 5 timmars sömn för att vara i kyrkan. Men! Vad gör man inte för min värdfamilj? Kan väl däremot inte säga att min värdfamilj verkar superintreserade av det dock då min värdpappa och hans vän slår vad om hur förhoppningsvis kort tid det kommer ta. 

Som icke-religös och inte så van att gå i kyrkan känns proceduren i en katolsk kyrka ibland lite överväldigande. I Sverige är det ändå lättare att chilla i sin egen lilla värld och inte riktigt delta, det är inte så himla petnoga och seiöst. Men här är det någon planka som fälls ut vid fötterna så man kan gå ner på knä och alla gör det samtidigt. Helt plötsligt blir man då mer deltagande och man sitter där och busringer upp till Gud (all heder åt Johan Glans, har ni inte sett World tour of Scandinavia så se den!), det blir då konstigt att inte riktigt delta. 

Efter kyrkan hade vi i alla fall brunch tillsammans i huset och senare på kvällen gick jag och min värdfamilj ut för middag tillsammans. Vi åt på en nice (?) restaurang, the rocking chair, där jag hade lamm med potatismos, morötter och sparris, superbt gott! 







Påskdagsmiddag med en fantastisk värdfamilj :)

Påskafton i Avalon

Påskaftonsmorgon tillbringade jag med Dylan. Vi käkade frukost tillsammans och tog en mysig promenad på standen och boardwalken innan han var tvungen att åka hem. 
 
Senare på kvällen hade jag, min värdfamilj och min värdpappas släktingar en riktigt god påskmiddag tillsammans med skinka, potatisgratäng, ugnsrostade grönsaker och cheesecake och äppelpaj till efterrätt. Allt var riktigt gott men mest av allt gillade jag nog den honungsglaserade skinkan, det är grymt gott även om svensk jul/påskskinka med svensk senap är svårslagen! 
 
Efter middagen gick jag ut med mina värdföräldrar och deras vänner och släktingar och även det var sjukt kul. I bilen påvägen till baren så tror jag när jag hoppar in att bilen ska bli full så jag sätter mig i det bakersta sätet bredvid min värdpappas brother in law. Bilen blir  inte full så de andra skrattar åt oss och frågar vad jag sysslar med. Eehhmm svarar jag trying to not be so Swedish! Try to not be such a whore svarar min värdmamma och jag kunde inte sluta skratta! Ja ärligt talat så har man som svensk på sig en hel del slampskämt här men jag kunde inte bry mig mindre, de är ändå ganska roliga! :) 
 


 
Promenad med Dylan =)
 
 
Påskmiddag med min värdfamilj och deras släkt =)



 
 
 
 
 
 
 
 
 

Långfredag i Avalon

I fredags åkte jag och min värdfamilj till Avalon i New Jersy, till havet. Jag min värdmamma och tjejena åkte iväg på förmiddagen medan Andrew kom efter ett par timmar senare. Även Andrews systrar och deras familjer kom ner senare under långfredagen och på påskaftonsmorgon :)

Vi tog det först lugnt och packade upp och mina värdföräldrar gick ut ett par timmar för middag och Dylan kom ner för kvällen/natten. Jag och Dylan gick ut för middag och drinkar på en skön bar och senare kom även mina värdföräldrar och deras vänner ut och vi hade några drinkar tillsammans :) 

Avalon är en jättefin liten "strandstad" med massor av fina beachhus och en del coola restauranger och barer. Det är väldigt fint och mysigt här nere och eftersom min värdfamilj kommer att hyra ett hus här under sommaren så kommer det nog bli mycket tid här i sommar :) Jag kan ju då i alla fall hoppas på att för en gångs skull få lite solbränna och inte vara spöklikt vit... 

Långfredagen var i alla fall supermysig och jag var väldigt, väldigt glad över att Dylan kunde komma ner och spendera kvällen där med mig :) 


Huset mina värdföräldrar och min värdpappas systrar hyrde över påskhelgen :)



Utsikten mot havet från huset 




Utekväll på the Princeton :)

Vart bor jag egentligen?

Ibland funderar jag över vart jag bor. Jag har en nyhetsapp på min telefon som sänder notifikationer hela tiden om olyckor som händer. Och det är ju inte sällan den uppdaterar och säkert minst en gång om dagen är det någon som dött i någon slags olycka, skjuten, mördad eller i trafik. Ibland glömmer jag att jag inte är hemma i trygga Sverige längre och jag är ibland allt för godtrogen. Men jag är ju uppväxt och van med att kunna göra lite som jag vill, inte vars allt för orolig över att gå hem sent på kvällen och barn går/cyklar till och från skolan själva redan på lågstadiet. Det är något jag saknar med Sverige, att det är så pass mycket tryggare att växa upp och bo i och för mig är det något som jag värdesätter högt! 



Grattis Wawa

Idag fyller Wawa 50 år vilket de firade med grattis kaffe/te :) jag passade därför på att sno pt mig en stor mugg earl grey, som jag dricker mycket av men smakade även en iskaffe. 

Wawa är för övrigt företaget som min värdmamma är dryckeschef för. Det är lite som Statoil blandat med subway och starbucks. De säljer bensin och har allt sånt där som en mack kan ha men är rätt specialiserade på hoagies (smörgåsar) och kaffe. Flera av deras kaffe är för övrigt väldigt goda (nej jag gör inte reklam åt min värdmamma) och slår verkligen starbucks! 



Måndag och lekpark

I måndags åkte jag med Paige och Ella till en park som heter goose creek. Det är lite av en lekpark i en park så det är ett fint och mysigt litet naturområde för både stor och små. Det är många där som rastar sina hundar vilket Ella och Paige, särskilt Paige är väldigt förtjusta i :) 

Tjejerna lekte i alla fall massor, massor med varandra och med andra barn som var där :) och vädret var fint och det känns superkul att vi nu kan börja vara ute och leka istället för att bara ha massa inomhusaktiviteter. 




Glada värdbarn utomhus :) och en väldigt glad au pair då bättre väder underlättar aktivitetsvalen :) 

Tre små värdhundar

Vi är hundar sa de och drack vatten från golvet... 



Amerikaniserad

Har lagt mig i sängen efter en regning tisdag. Har skjutsar kids från och till skolan och från busstopp, lekt, busat, läst böcker, ritar och gjort chokladmjölk. Jag har högt hos Dylan, haft magont, huvudvärk och övat fickparkering. Jag har påskshoppat godis, påskkorgar och kläder åt mina värdbarn för min värdmamma (för att vara lite extra snäll då hon just nu är lite stressad). Det är väl ungefär min tisdag summerad lite snabbt. Helt okej ändå :) 

Nu när jag precis la mig i sängen och klädde av mig slog det mig att jag amerikaniserats endel... Detta eftersom jag inte vara tog av mig jeans och tröja utan även mina skor, ja skor?!? Och la den bredvid sängen för att kunna sätta på mig dem på morgonen när jag vaknar. Kalla mig sjuk i huvudet men det är rätt skönt ibland att gå med skor inne. Men ja, jag vet och jag håller med, det är äckligt! Jag är ändå så pass mycket svensk att jag kan luta mig tillbaka och tänka tacka vet jag Sverige där folk alltid begriper att ta av sig skorna i hallen, alltid!



Washington DC

I lördags blev det en dagstur till DC för att titta på körsbärsträden som blommade och se sista dagen av the cherry blossom festival som var då. Jag, Dylan, hans kompis Jeff, Miriam och Pavlina åkte ner tillsammans. Vi gick först på festivaldelen som var mycket japanskt med uppträdanden, mat, folk klädda på sitt lite annorlunda sätt. Tjejer med rosa hår och katter målade på benen och hello kitty lite här och där. Efter det och vi runt bland de olika monumenten och såg på körsbärsträden. Det var en väldigt mysig dag tillsammans med härligt väder. Jag är såååå glad att våren och sommaren är på gång. Det var väldigt varmt och sköt ute hela dagen :) 
 
 
 
 

Födelsedagsfirande för Elsa

I fredags passade vi på att fira Elsa som fyller 20 på onsdag. Jag, Pavlina, Luica, Miriam, Carolina och Emel var där för at fira våran Elsa. Först hade jag bokat bord på Teca för oss men då Dylan sa att vi borde komma till hans restaurang istället kom vi dit. Vi hade mysigt tillsammans och de bjöd oss även på en födelsedagstårtbit med ett tomtebloss i :) 

Jag och Elsa delade på ett flatbread med parmaskinka, fikon och päron och det var jättegott :) Till huvudrätt hade jag sedan kyckling med tomat och mozzarellaost. Det var kanske inte lika gott men ändå helt okej :) 


Flatbread till förrätt :) 


Kyckling margerita


Och en glad Elsa :) 

Påskpyssel en solig fredag

I går gjorde jag och mina värdbarn massa påskpyssel. Vi åkte först till target och Michaels (typ som panduro fast större) för att handla saker att pyssla med. Sedan åkte vi tillbaka hem för att äta lunch och pyssla. Det blev söta kycklingar och tuppar i papper som barnen tyckte var jättekul att göra. Ella var så stolt över hennes tupp och kyckling och Riley fortsatte att göra flera själv efter att jag visat henne hur man gjorde. Det blev även ett påskris för att dela min kultur lite grann med min värdfamilj. 




Tack mamma :)



Godis, svenskt skvaller, knäckebröd och oboy förlänger livet :) Hallonlaktrisskallar är nog det som uppskattas mest, de går åt som bara den. Dylan tycker också om dem förresten, fast bara hallondelen vilket gör att jag får käka lakritset. Det är väl inget att klaga på men återigen tvingade jag honom att smaka på saltlaktris, vilket ledde till ett väldigt grimaserande ;) 

Och mormor jag fick påskkortet från dig med. Tusen tack :) hälsade till min vän som blev glad och tyckte det var gulligt ;) 


Dans

Onsdagar betyder dans och idag fick Riley prova på sin danskostym för dansuppvisningen i juni. Supersöt! 



Fickparkerar

Detta är vad jag sysselsätter mig med nu, eller försöker få några kvällar i veckan till att öva på. Fickparkera! Jag suger på det rent ut sagt och måste lära mig det till körprovet här. Eftersom testet för att fickparkera åker jag till ett av provställena för att öva. Och jag är ju inte den ända som tänker så. Det finns två ställen att parkera på och man får stå i kö, parkera, stå i kö, parkera och så vidare. Kul är det väl inte men lära mig måste jag ju. Dylan är i alla fall väldigt snäll som följer med och hjälper till att lära mig :) Och några veckor till har jag på mig att få det att fungera innan jag har mitt prov... 


Softball

Dylans softball började igen i måndags så jag drog dit med Elsa och Miriam för att titta på :) Softball är väldigt mycket som baseball, dvs ganska inte alls superroligt och jag förstör inte så mycket av det men det är ändå helt okej :) En dag så kanske jag förstår mig på det men att tycka det är kul kommer nog inte att ske. Det händer ju ändå inte allt för mycket... 



Second hand

I söndags hängde jag lite med Heather. Först brunchade vi tillsammans på Dylans restaurang och pratade massor om allt och inget eftersom det var ett tag sedan vi sågs. Sedan svängde vi förbi ett café där jag köpte Canolis åt mig och Dylan och en varsin chokladdoppad jordgubbe åt mig och Heather :) Sen visade hon mig en second hand affär som hon gillade och den föll mig helt i smaken. Inte gigantisk med massa skit som ingen i världen vill ha utan lite mindre som en vanlig klädaffär med bättre kvalitet på kläderna och en hel del märken. Det blev en kortärmad blus, en långärmad topp, en cardigan och ett par solglasögon. Älskade affären och det blir definitivt fler turer dit :) 

Förresten vädret! De var helt underbar härligt väder i söndags, varmt och soligt :) älskart! 


Välkomnar våren :) 


Mums! 


Second hand shopping :) 

Supersöt och supertrött




Pizza!

Länge har jag tvivlat på att pizzalandet USA har god pizza att erbjuda. Alla Au Pairer jag pratat med har sagt att pizzor i deras hemländer är bättre och jag kan hålla med. Jag har varit väldigt besviken på pizzorna här. Jag tycker de är för mjuka, tjocka och flottiga. Men i söndags då var det lycka eller ren munorgasm. Åt en av de godare pizzorna jag haft på läge och definitivt den godast i USA! Mina smaklökar hade det rätt fantasktiskt där ett tag ;) 

Anthony's heter stället för er andra som söker. Den jag var på är i Exton men det finns även på andra ställen. Jag lovar, det var superbt! 



Simma och annat skoj en vanlig måndag

Idag var jag och Ella och Paige iväg och simmade tillsammans på ACAC. Det var väldigt kul och vi hade med lite leksaker som tjejena sprang omkring med. Favoritsysselsättningen var även att hälla massor av vatten över mig, så klart! 

Annars då? Jag övertalade mina värdbarn att smaka filmjölk idag, vilket jag filmade och jag kan ju säga att det inte gick hem! Deras kommentarer var helt underbara. Riley hinner smakar först och gör långsamma vridande grimaser medan Paige inte ens sväljer, spottar tillbaka och säger yack! Riley säger eww och de ser allt annat än nöjda ut. Sedan säger Riley "do we still get a pice of candy?" eftersom jag lovat dem det om de smakade. 

Min värdmamma berättade även om Riley och Paiges historia om helgen. Hur de berättade om att Elsa egentligen var en hund (vilket jag och Elsa visserligen hade skojat om, att en häxa hade trollat Elsa till människa och att om någon pussade Elsa så skulle hon bli en hund men att det kunde vara svårt efterkom hundar kan bitas... allt med en klar ton av ironi) och att hon hade hoppat runt på alla fyra och låtit exakt som en hund och ätit glass från golvet på sweet frog. Sedan hade Paige sagt till sin mamma att det är väldigt silly här när du inte är hemma. Älskar verkligen mina värdbarn :) 


Lunch med mina tokar efter bad :) 

Sweet frog

I lördags jobbade jag kväll igen och Elsa kom över och gjorde mig sällskap. Först tog vi mima värdbarn till sweet frog för frozen yogurt och påvägen dit och hem hade vi dans- och sångpartyn i bilen. Det blev först musik från frost på svenska och sedan cotton eyed joe och I love it. Reglerna om vi åker någonstans på kvällen (för mig) är ingen film i bilen och istället svensk musik. Och jag gör det till något roligt så tjejena älskat det. När vi kom fram till sweet frog fick de titta upp genom takluckan och vinka till folk som gick förbi :) 







Svenska smaker en fredagkväll

I fredags passade jag på att både baka äppelkaka med vaniljsås och laga middag. Det blev kycklingfiléer fylda med philadelphiaost, soltorkade tomater  och salami inlindade i bacon. Till de blev det potatisgratäng med fetaost och soltorkade tomater. Inte för att vara den men akta er vad gott de var :) Jag älskar att laga mat och har verkligen saknat riktig hemlagad mat, lagad från grunden och där det får ta sin tid att bli klart. Svensk äpplekaka med vaniljsås var inte heller helt fel. Gjorde min kväll i alla fall :)  Det hela gick även hem hos Dylan vilket var kul. Näst upp på listan över maträtter att laga och bjuda honom på står svensk spagetti och köttfärssås à la Carro, hemmagjord pizza och tacos så s vi äter det :) Har redan hunnit med svenska köttbullar med sås, renskav och porterstek gjort av mor min :) Får heller inte glömma köttgryta. 

Något mer jag svenskt jag borde laga? Korvstorganoff hade ju inte varit helt fel om jag hade kunnat få tag på falukorv. Känner att en tur till Ikea måste komma snart. Saknar svenska smaker till tusen just nu! 

Foton på maten finns tyvärr inte, för det första så lagar jag inte fin mat och för det andra ville jag inget annat än äta då det väl var klart :) 

Helicopter museum

I fredags bad Paige om att få åka till helikoptermuseumet så det gjorde vi :) De som jobbar där är väldigt trevliga och fokuserade på barnen. De blir så glada när de kommer och visar runt och Paige och Ella tyckte det var väldigt kul :) Ella var väldigt glad över att se en helikopter i taket så hon hoppade glatt och ropade att den flyger. Tjejerna lekte även i lekrummet de har där, jag läste böcker för dem och vi provsatt olika helikoptrar. Dessutom försökte jag på mig att halvt slå ihjäl mig eller att bryta foten igen genom att halka på olja som var under en av helikoptrarnas bakdel. Och jag har kanske blivit så pass mycket amerikan att jag faktiskt blev irriterad över att det inte fanns någon varningsskylt där. Klarade mig lyckligt dock ur situationen både levande och med en fot som inte gick sönder mer än vad den redan är :) annars mina vänner hade stämningsansökan varit inne för länge sen ;) 




Mina gullungar har hur kul som helst ;)  

Vår och glass på ett tak

Idag blev det tredje body pump-passet i rad på tre dagar med skönaste vännen Elsa. Det är så sköt att vara tillbaka på gymmet och känna på träningsverk igen :) Älskart verkligen! Kanske inte tycker det är så jävlia roligt (för att vara ärlig) att stå där och lyfta vikter, men känslan efteråt är underbar och speciellt när det gör lite ont dagarna efter. När låren, tricepsen och axlarna ömmar. 

Efter gymmet bar det av till banken för att fixa några saker och sedan åkte vi till Wawa för att köpa Ben & Jerry. Peanut butter cup fick det bli, riktigt gott. Glasspaketet togs med till Dylan som vi väntade på då han skulle komma hem för lunch. Tid tog det dock vill jag lova, så vi käkade glassen, utan skedar på ett soligt och vårigt tak eftersom vi var utlåsta. Jag vet, gnälltanter och farbröder, ni som är bättre än oss. Käka glass efter gymmet? Men det är väl bättre än att käka glass utan något gympass alls? Dessutom vräkte vi inte i oss glass. Det var en perfekt mängd på ett vårigt tak. Och ibland får man så är det bara! Även om ibland blir ganska ofta i USA men, men ;) vad gör det om hundra år? 




Divergent

 Kom just hem efter att ha sett Divergent på bio med Dylan. Filmen var bra men en film man måste ge lite chans om msn börjar se den. Tyckte den verkade tråkig i början men sen blev den bättre och bättre mot slutet då handlingen utvecklades. Är absolut ingen topp 10 men helt klart sevärd :) 

Behövde även verkligen detta efter en inte allt för bra dag. Har bara varit nere idag och har väl ingen superbra anledning men ibland har man såna där dagar då inget känns riktigt bra. Hur som helst är det då skönt att ha någon som kan muntra upp en och dagen slutade ändå bra :) och nya tag imorgon! 

Lek utomhus och våren börjar komma

I måndags åkte vi till Longwood gardens igen för att kunna leka utomhus i vädret som nu börjar bli vår men där vi ändå också kan vara inne och äta lunch inomhus. Tjejerna hade jättekul och det var skönt att kunna vara utomhus. Senare på dagen när Riley kom hem från skolan gick vi ut igen och lekte på garageuppfarten. Tjejena hade sina sparkcyklar, bilar, trehjulingar osv ute som de körde med, vi lekte med bollar och ritade med kritor på asfalten :) 



Lek på longwood gardens 




Och eftermiddagslek på garageuppfarten :) 


Förresten har jag kanske världens godaste och sötaste värdbarn? 

Söndag @ Limoncello och en hel del sidospår

Det är ju nästan pinsamt hur ofta jag äter mat ute. Fredag, lördag och igen på söndag. Och för att vara helt ärlig så åt jag sallad igår, måndags. På ett snabbmatsställe. Trevligt är väl bara förnamnet men helt ärligt! Jag saknar ihjäl mig över att få ha min egen kyl, med mina egna ingredienser där jag kan laga mat hur jag vill hela tiden. Men det händer typ aldig här. Lagar alltid konstig mat nuförtiden. Det blir sallader, ägg och kött till lunch och middag eller om värdfamiljen lagar mat. Jag saknar att göra stroganoff, köttfärssås, gratänger, kycklingfiléer med ugnsrostade grönsaker, tacos, köttbullar osv. Att bara kunna göra riktig mat,hur jag vill och när jag vill. Jag saknar creme fraiche i alla dess smaker och varianter att göra, eller bara använda som de är, gods såser av. Jag saknar riktigt bröd att äta till frukost. Och ja jag saknar mitt kylskåp till tusen! 

Men, men nog om mitt gnäll och in med något positivt. Limoncello har väldigt, väldigt god mat :) det blev pizza och sallad. Me än sålänge slår inte pizzalandet USA Sverige i när det gäller att baka goda pizzor! De är väl dock inte alla svenskar jag ska tacka, utan alla våra kära invandrare jag ska tacka och bocka, så tack! Eller ja vad vi nu ska säga, inte alla svenskar? Inte alla svenskfödda svenskar eller väldigt mycket svenskar? Som svensk blir jag väl nu stämplad som rasist över att invandrare inte är svenskar och våra kära pizzabagare kan ju faktist vara födda i Sverige, jag vet! Och andra generationens invandrare är ju också helt fel (om vi ska vara helt korrekta?). Det finns ändå saker jag inte saknar med Sverige, som att vi ständigt och jämt måste vara så extremt! politiskt korrekta. Även om det finns bra saker med det med, men ibland orkar jag bara inte. Hmm detta är nog inlägget med flest och längsta sidospår... 

Summan av kardemumman (töntigt jag vet, men vem fan bryr sig?!): salladen var supergod! 






Och just ja :) vi hade en sjukt god creme    brûlée-paj till efterrätt. Det ni! 

Ett halvår

I lördags passade jag och Dylan på att fira lite eftersom vi varit tillsammans, officiellt, i ett halvår. Är väl kanske inget stort men varför inte passa på att fira så mycket man kan? 

Det blev dock mest en väldigt lugn dag eftersom det regnade en hel del. Vi myste hemma hos Dylan innan han tog ut mig på min favoritrestaurang Terrain at Styers. Det var en överraskning till mig, jag hade frågat under veckan vad han ville göra men han sa bara, surprise you :) väldigt, väldigt gulligt av honom! 

Jag har sagt det förut men maten och stämningen där inne är helt superb. Jag älskar det! Till förrätt hade vi friterad blomkål med någon god dipp och jag valde nåt som jag inte är riktigt säker på vad det var. Men gott var det :P tror det var någon slags tillagad kål i någon slags sås. Jaja jag vet men menyn var naturligtvis på engelska och väldigt ofta dyker det i menyer upp massa ord på kryddor, grönsaker, kött och annan mat som man inte har någon aning om vad det är. Hur ofta pratar man egentligen om blomkål, sparris, muskot, vitkål, rödbetor osv på engelska? Det är faktiskt knepigt ibland. Här så är det även ofta så att servitören/servitrisen berättar om kvällens specials (vad heter det på svenska?) när han/hon/hen (eller vad det nu är) kommer till bordet och det är så illa art jag nästan aldig lyssnar. För det första är det inte bara en sak, utan flera. Dessutom babblar de ofta på snabbt och då och då flyger ord ur deras munnar som jag inte vet vad det betyder så även om jag lyssnar blir jag inte så mycket smartare. Men men nog om detta sidspår vi åt även mer än förrätter :) 

Till huvudrätt hade jag en jättegod grillas kyckling med svamp, brysselkål, sås och lite smält ost. Himmelsk gott! Dylan hade något slags fläskkött med risotto och hans kött var också helt superbt! Supermört och gott och smakade mer som nötkött. 

Till efterrätt delade vi på en väldigt god liten äppelpaj med grädde och jag hade ett gott te till det. Deras teer är också något jag älskar med det här stället eftersom de har flera olika sorters teer och dessutom löste. Det får man serverat i en söt liten tekanna :) Det känns lite som att vara hemma och fila o Sverige. Så jag är kär, dubbelt kär, i mr Dylan och i terrains :) :) 


Våra förrätter 




Huvudrätter 


Och en supergod äppelpaj :) 






Absoluta favoritrestaurangen :) 

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0