Lucia

Den femte december åkte vi in till svenska museet i Philadelphia för att fira lucia. De hade en liten julmarknad där vi köpte lussekatter och vörtbröd. Vi delade även på en liten julporttion med prinskorvar, köttbullar, sill, ägg, Janson och rödbetssallad. Rödbetssalladen gick inte hem hos någon av oss men resten var gott :) Efter det kollade vi på ett litet lussefirande tillsammans innan vi åkte hem igen :) 




Friends giving

På lördagen efter thanksgiving samlades vi några vänner för en friends giving. Vi hade alla med oss mat som vi åt tillsammans och umgicks innan vi drog ut till barerna en sväng. Jag hade gjort en potatisgratäng, sås och en saffrans/apelsin-cheesecake. Den sistnämnda var (ursäkta skryt) sjukt god!  Jag kan ju säga det eftersom jag följde ett annat recept och mest bara tillade saffranet. Sjukt gott iaf och jag måste dela med mig av recept senare! 






Black Friday

Fredagen efter thanksgiving är ju Black Friday som är en av USAs största shoppingdagar. Jag jobbade 7-16 och alla i affären jobbade den här dagen. Det var en väldigt busy dag men kul eftersom alla var där. Man var aldrig själv på en station och tiden gick så sjukt snabbt! Jag var i provrummet och i den bakre delen för att supportrar de i den främre delen med nya kläder, få undan allt osv. När jag kom tillbaka från min lunch såg det lite ut som att tredje värdlfskrivet pågått i provhytten. Det var verkligen så mkt folk där och folk som jobbade överallt. Det var en person i rearummet som bara hängde upp kläder där. Efter mitt pass var jag trött! Dylan kom och hämtade mig och vi åkte för att prova madrasser. Efter ett tag bestämde vi oss för en som vi ska få hem om cirka två veckor! Jag är så himla glad och spänd av förväntan på en ny säng :) 





Thanksgiving

Thanksgiving firade vi tillsammans hemma hos Dylans bror med familj och med hans brors kompis. De hade gjort kalkon, mos och stuffing medan vi tog med potatisgratäng, ost, sås, sallad och bröd. De hade även fixat äppelpaj och pumpacheesecake. Vi hade en mysig dag tillsammans och jag är stort fan av thanksgivingmaten :) 


Glömde att ta en bild innan, när allt var upplagt, så här är en bild efteråt :P 


Vår ostbricka. Pepparkakor + ost (särskilt blåmögelost) går väldigt bra ihop! 

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0