Avalon

I lördags morse åkte jag och min värdfamilj till Avalon, NJ, för att spendera en vecka där tillsammans. Lördagen var ganska lugn och jag jobbade på kvällen då mina värdföräldrar gick ut. På söndagen hängde vi vid stranden och gick senare ut för middag tillsammans på ett sätlle som heter The Whitebrier. Jag hade en sjukt god Flat Iron Steak med champinjoner, lök, sallad, brockoli, sallad och någon slags potatisgratäng. Till efterrätt stannade vi på ett Frozen Yogurt ställe =)
 
 
Tog en lång promenad på lördagen och gicv bland annat ner på stranden =)
 
 
 

Good bye/Birthday party för Mariangi

I fredags hade Mariangi bjudit över mig och Fats på hejdå- och födelsedagsfest. Det var en mycket trevlig fest hemma hos henne och hennes värdfamilj. Det bjöds på hamburgare, sallad, potatissallas, majskolvar etc. och till efterrätt en kanongod glasstårta =) Mariangis värdfamilj och deras släkt och vänner är verkligen jättetrevliga och roliga att umgås med (jag och Milena var ju över där tidigare för cino de mayo).
 
Efter det blev vi bjudna på förfest hos några amerikanska vänner inne i West Chester innan vi gick ut till Side Bar och Kildares. Hade en rolig kväll tillsammans med många skratt och skitsnack =)
 
 
Mariangi, jag och Fatu
 
 
Mariangi med sin värdpappa (som jag och många andra tycker är sjukt lik Elijah Wood)
 
 

Ytterligare ett besök i NYC

I lördags ringde klockan 04.50. Upp käka frukost, åka iväg och hämta upp Anna och vidare till Paoil för att ta tåget, 06.00, in till Philly och vidare in med bussen 08.00 till NYC. Kommer fram till New York runt tio och spenderar hela dagen där innan vi åker hem halv tio på kvällen.
 
Hade en superbra dag där vi fick se olika delar av New York. Vi var ett tag på Times Square, käkade på MCD där och gick in i M&M-butiken och en Toys n' Rus affär där de har ett parisehjul inne i affären. Efter lunch på Times Square gick vi vidare upp mot central park, hyrde cyklar i två timmar och cyklade runt hela parken. Återigen missade vi dock naturligtvis stora delar av central park eftersom vi mest cyklade runt parken. Det kanske säger något om hur stor den faktiskt är. Det var dock helt klart värt att hyra cyklar och få se mer än vad man kan göra till fots.
 
Efter central park bega vi oss neråt på Manhattan igen. fröbi Times Square och ända ner till Lower Manhattan och Little Italy där vi åt middag. Vi åt på en restaurang som heter La Bella Vita och jag hade en Chicken Marsala som serverades med pasta i tomatsås. På vägen ner mot Little Italy stannade vi även till på ett litet cupcake-ställe, Baked by Melissa som sålda supergoda minicupcakes. Jag hade en kanel, en cockies n' creame och en dubble cookie. Helt klart värt ett besök!
 
Efter middagen (proppmätta) gick vi vidare en bit genom SoHo med den svenska/skandinaviska affären Sockerbit i sikte. Där handlade jag lite svenskt (och ja mamma lite finskt, fazer...) lösgodis. Var skitdyrt men bara känslan av att få plocka svenskt lösviktsgodis själv efter nästan ett halvår var faktiskt skön. Lite som att vara hemma =)
 
Sen hade en stor del av dagen gått och det var dags att skynda tillbaka upp på Manhattan igen och mot bussen.
 
God Morgon NYC =)
Toys n' Rus
 
Times Square =)
 
Gottit inköp på M&M
 
Central Park =)
 
 
Cupcakes från Baked by Melissa (tips för alla som gillar cupcakes och även de som inte är något fan, det var gott)
 
Manhattan har många olika miljöer, på väg ner mot Little Italy =)
 
Middag i Little Italy
 
Ja varför inte?!
 
Svenskt godis från affären Sockerbit i NYC =)
 
God kväll NYC =)

Six Flags, NJ

I söndags åkte jag tillsammans med Sandra och Meelika till Six Flags, New Jersey. Six Flags är ett nöjesfält, finns på flera ställen i USA och är ganska känt. Åkte flera häftiga åkoch mest var det olika typer av berg-och-dalbanor. Redan innan vi åkte dit var det en bana jag ville åka, Kingda Ka. "Experience the thrill of a lifetime as you shoot 45 stories high at 128 mph on our world-record-breaking Kingda Ka — the tallest coaster in the World, fastest in North America." (128 miles = 205 km). Kanske inte låter så sjukt snabbt men den startade verkligen i princip från ingenting och upp i 205km på en gång. Var häfrigt att åka men kan väl knappast säga att jag njöt av den. Favoriten var då nog en som påminner mer om Balder. Roligast med hela dagen var dock inte åkturerna utan att höra Meelika skrika som att hon höll på att dö =) Har nog aldrig skrattat så mycket under några åkturer :P
 
Six Flags var i alla fall väldigt kul och helt klart värt ett besök. Åken är häftigare än hemma i Sverige men jag saknade atmosfären på Liseberg och Gröna Lund som i mysighetsfaktor slår Six Flags hundra gånger om!
 
 
Six Flags, NJ. 11/08/13
 

Att träffa nya vänner

Sommaren är en period då många Au Pairer lämnar och kommer. Det gör att man får säga hej då till de man lärt känna och knutit band till medan man får säga hej till andra. I måndags mötte jag igen upp med Anna, en ny svensk Au Pair nära mig. Vi träffades på starbucks och pratade lite allmänt om Au Pair-livet, West Chester och resor vi ville göra. Idag, torsdags, åkte jag och Elsa en annan ny svensk Au Pair (med Au Pari in America) över till Maria från Danmark. Hennes värdfamilj bjöd på ett litet pizzaparty så det var kul att få träffa även dem. Marias värdfamiljs hus var väldigt fint och hennes värdföräldrar vekrar supertrevliga och roliga. De har även en hot tub på sin tomt som hon och hennes vänenr får använda, tummen upp för det! För övrigt går vi skandinavier in under den typiska bilden av en skandinav. Alla fyra är blonda, långa och tre av oss har blåa ögon. Jag vet inte hur många gånger jag fått frågan "är alla i Sverige blonda och har blåa ögon??"

Helg med utgång och World War Z

Helgen spenderades med att gå ut med vänner i West Chester. Var helt okej men inte en av de roligaste utgångarna jag haft. På söndagen träffade jag Mirsoide, vi hängde lite inne i West Chester och gick omkring i delar vi inte varit i tidigare. Efter det gick åkte vi iväg på bio och såg World War Z som jag tycker var bra. Inte superbra men bra, gillar man zombies ska man helt klart se den. Gillar man Brad Pitt kan man också se den ;) Helt klart sevärd men den kunde ha varit bättre, den slår inte Walking Dead eller 28 days later.
 
 

Ocean City

Lördagen den 27 augusti hade jag lämnat av min kära syster för att hon skulle åka hem till Sverige. Min vän Sandra hade frågat om jag på söndagen ville följa med henne till stranden vilket jag såklart ville. Det blev en härlig tur till Ocean City. Vi låg på stranden, badade i havet och gick omkring lite på board walken. Käkade sallad som en sen lunch och köpte glass till efterrätt. Hade helt enkelt en bra dag och ett bra sätt att komma ut då jag saknade min syster väldigt mycket.
 
Hemvägen som skulle ta 1,5 timme tog allt annat än vad den skulle. Många amerikanare åker till stränderna över helgen och åker då naturligtvis hem på söndagarna. Det hela resulterade i en fyratimmars bilresa hem sittandes i köer som inte rörde sig mycket frammåt. Men dagen var ändå lyckad och kul att få bada i havet =)
 
 
Ocean City =)
 
 
Vem är inte sugen på bacon i choklad?!?
 
 
 
 
 
 

En vecka i West Chester med världens bästa syster

På söndag förmiddag var vi tillbaka i West Chester. Det var direkt ner i mitt rum för att sova några timmar då vi båda var väldigt trötta efter allt resande. Söndagen spenderade vi sedan tillsammans med min värdfamilj och vi åt middag tillsammans.
 
På måndagen åkte jag och Ella in till Philadelphia. Ella åt en chon fick ta eesesteak och vi gick igenom centrala Philly och upp till rockytrapporna eftersom Ella är ett rocky-fan =) På tisdagen åkte vi in till West Chester och åt middag på Landmark för att sedan på Onsdagen äta middag med min vän Fats på Iron Hill. Torsdagen spenderade vi med lunch på Rubys där jag föreslog Ella att hon skulle ha en milkshake (eftersom de har sjukt goda milkshakes där). Hon gillade den och köpta senare ytterligare en milkshake där på kvällen innan vi gick ut på bio och såg The Conjuring. Dock ingen film jag gillade eftersom jag har svårt för övernaturliga skräckfilmer då jag inte kan tro på det. På fredagkvällen gick vi ut tillsammans i West Chester. Det blev Kildares och Barnabys med pizza på hemvägen. Hade helt enkelt en väldigt lyckad vecka med min kära syster. Hann även med att då jag jobbade visa henne Longwood Garden och poolen vid ACAC där vi badade tillsammans med mina värdbarn.
 
Lördagen var däremot en jobbigare dag. Den bestod av att för min syster packa ner det sista och sedan på eftermiddagen skjutsade jag iväg henne till King of Prussia. Ella beställde en smörgås på Wawa och vi chillade tillsammans i gräset i väntan på hennes Shuttle. Det var verkligen svårt att krama henne hej då och veckan efter var inte alls lika rolig. Saknade min syster sjukt mycket men nu börjar jag äntligen komma in på bättre banor igen.
 
 
Två knasbollar påväg in till Philadelphia
 
 
Chill i väntan på den dumma Shuttlen som skulle stjäla min syster ifrån mig. Men vi ses igen =)
 
 

San Francisco

Efter Las Vegas flög vi vidare till härliga och vackra San Francisco där vi spenderade tisdag kväll till lördag kväll. San Francisco blev en av mina favoritstäder här i USA, det enda jag har att klaga på var att det var väldigt kallt, speciellt på kvällarna.
 
Första kvällen gjorde vi inte så mycket, vi tog oss till vårt hotell och gick sedan ut tillsammans och åt på chessecake factory.
 
Andra dagen hade vi redan kvällen innan bestämt oss för att vi behövde handla kläder. Så efter att vi käkat frukost på ett mysigt café gick vi ut för shopping på union square. Efter att ha shoppat gick vi tillbaka till hotellet, bytte om och gick omkring i San Francisco. Vi gick upp till the bay och olika pierer. På vägen passerade vi chinatown och little ittaly. Vi besökte även coit tower där vi fick en cool utsikt. Vi käkade lunch på en fiskrestaurang (ja det fanns annat för min kräsna syster) där jag hade en väldigt god rätt med lax och kokosris.
 
Torsdagen börjde vi med frukost på Mama's som tydligen skulle ha väldigt bra mat och frukost. Vi kunde inte rikitigt bestämma oss för vad vi vill ha så vi tog en frukost var och delade på en tredje. Jag hade en god omelett, Ella pannkakor och så delade vi på tre olika toast som serverades med färska frukter. Våra toast hade smakerna svensk kanel, en hade tranbär, valnötter och apelsinjuice och den sista hade kanel, russin, dadlar och nötter. De var i vilket fall goda de med. Vi hyrde sedan cyklar för att cykla längs med bayen, över Golden Gate och vidare. Här såg vi många andra fina delar, vi fikade på ett mysigt italienskt fik, gick omkring i olika affärer och jag köpte en jeansväst. Sedan cyklade vi vidare upp mot East Wood Park som hade många fina träd och en mysig bäck. Vi begav oss sedan tillbaka och efter att nästan ha nått Golgen Gate igen och cyklat i över sex timmar valde vi att ta färjan tillbaka istället för att fortsätta cykla. Efter att ha lämnat av cyklarna åt gick vi tillbaka mot vårt hotell men vi åt först middag på en (dyr) italiensk restaurang där vi delade två pizzor och hade en varin dessert. Jag hade en härligt god mango creme brulee.
 
På fredagen gick vi en lång promenad till Golden Gate Park, gick omkring där en stund och gick sedan vidare till ett gay-område där vi köpte massor av goda kakor på Hot Coockie. Ella tog sedan tunnelbanan tillbaka till hotellet man jag valde att promenera tillbaka. Efter det gick vi på en Giant-match (baseball) på AT&T Park. Baseball är egentligen en väldigt (väldigt) tråkig sport men det var kul att se och ännu roligare att Giants vann vilket gjorde amerikanaran tokiga (som om de inte är det redan...) :P
 
På lördagen åkte vi en rundtur och åkte sedan ut till Alcatraz som var väldigt häftigt och kul att få se. Där fick man en rundtur genom hörlurar och rundturen var faktiskt väldigt bra. Alcatraz var en av mina höjdpunkter i San Francisco så det var kul att få se det =)
 
 

 
Blandade bilder från San Francisco =)
 
Mysig och härligt god frukost på Mama's
 
 
Golden Gate Bridge
 
 
 
Alcatraz
 
 
 
 
 
 
 
 

Las Vegas

Förutom att vara ute och festa i Las Vegas gick jag och min syster omkring längs med The Strip de båda heldagarna som vi var där. Det hela resulterade i 7 timmars gående in och ut i olika casinos/hotell båda dagarna vilket i sin tur krävde en del solskyddsmedel och vatten i över 40 grader värme.
 
Vi såg i vilket fall många häftiga casinos och hotell tillsammans. Svårt att säga vilket som var häftigast men många av dem var väldigt lyxiga. De jag gillade mest till utsidan var nog New York-New York som verkligen såg ut som flera skyskrapor (lite mindre dock) tillsammans och med en berg-och-dalbana på hotellet. Gilalde även Paris utanför som hade ett litet parisetorn som en del av hotellet och casinot. Några av favoriterna till insidan var "The Venetarian" MGM och Bellagio. Paris och New York-New York var även dessa väldigt häftiga till insidan då det i vissa delar av dessa känndes lite som att man skulle vara ute och gå i Paris eller New York. Väggarna, golvet och taken var målade som och hade sådan struktur att det kändes som att mans kulel kunna var utomhus.
 
Förutom att se olika casinos och hotell gick vi under en kväll och såg cirque du soleil som var väldigt häftigt att se. Många coola akrobatiska nummer framförta mer teatriskt.
 
 
Vårt hotellrum på vårt casino/hotell Harrahs. Absolut inte det lyxigaste men helt okej =)
 
 
Blandade bilder från Las Vegas
 

Nattliv i Las Vegas

Jag spenderade fyra nätter i Las Vegas och var ute och festade totalt tre av dessa. Inte allt för dåligt med tanke på attena natten bestod av sömn inför Grand Canyon. De ställen jag var ute på vad Pure på Caesars, Hakkasan på MGM och Marquee på The Cosmopolitan. Bäst var helt klart den sista kvällen där tjejer dansade högt upp på väggen i häftiga out fits och där såpbubblor och konfetti kom till musiken. Hade i vilket fall som helst tre häftiga kvällar i Vegas som jag sent kommner att glömma.
 
Ännu bättre är att jag inte betalade för något under mina tre utekvällar, inget inträde och ingen drink. I Vegas finns det uppenbarligen en hel del killar (tjejer också antagligen) med en hel del pengar som gärna betalar för en. De två första kvällarna var jag med på gästlistan till klubbarna och kom på så sätt in gratis men sista kvällen fick jag mitt inträde betalat av tre random killar som frågade om vi ville med ut och festa. Kanske inte riktigt min grej att ta emot saker gratis men om de ändå redan skiter pengar och frågar så är väl ingen skada skedd.
 
Andra kvällen blev jag medbjuden på drinkar upp till en cool suite på MGM med en underbar utsikt över the strip och andra hotell/casinos. Suiten hade två våningar med en enorm kristallampa, coola möbler och en gigantisk balkong. Kanske världens mest korkade sak att följa med random folk till deras suiter men jag överlevde och hade en grym kväll.
 
Många killar i Vegas är dock inte trevliga. En hel del är enbart ute efter att ha sex och tror att man ska vara intresserad bara för att de har mycket pengar. Jag vet inte hur många gågner jag blev frågad att komma hem med folk (för att ligga med dem)...
 
En annan intressant sak på sista klubben jag var ute på, Marquee, så var dansgolvet helt fullt och vakterna släppte inte in mer personer. En av killarna som frågade om vi ville med ut sa dock att han fixar in oss. Jag fattade först inte hur det gick till men vakten släppte förbi oss. Efter att vi gått tillbaka för en drink och ville in på dansgolvet igen såg jag dock hur han "skakade hand" med vakten :P
 
Pure
 
Hakkasan
 
Marquee
 
  
 
Egna bilder från Hakkasan och Marquee
 
 
Utsikten från Suiten på MGM

Grand Canyon

Lördagen startades med att vakna upp vid klockan fem, göra sig iordning och ta bussen mot Grand Canyon. Vi serverades "frukost" på bussen, en äppelpaj (?!) men som tur var stannade bussen till vid ett ställe efter cirka två timmar där vi kunde köpa mer riktig frukost. Nog för att USA inte alltid är så hälsosamt men en äppelpaj till frukost känns ju som ett stort skämt... Lunchen intogs i alla fall på en restaurang med en superbra buffé och det mesta där var väldigt gott. Buffén ingick även i priset vi betalade för runtduren.
 
Efter dessa stop blev nästa, efter en cirka fem timmars bussresa, Grand Canyon. Det var väldigt coolt att få se och det är verkligen något jag rekomenderar om man är i närheten. Jag skulle verkligen någon gång vilja spendera flera dagar här och hike (vad heter det på svenska?) Grand Canyon =) Vi stannade till på två ställen och på det andra stället kollade vi på lite souvenirer och vykort. Jag var tvungen att köpa en tjocktröja då det var väldigbt kallt på bussen och det dessutom började regna. Så på så vis fick jag med mig en souvenir därifrån jag somn annars är lite allergisk mot souvernirer :P
 
Efter Grand Canyon väntade en lång bussresa hem för att vara tillbaka trötta runt tio på kvällen någon som dock inte hindrade oss från att gå ut och festa.
 
Grand Canyon
 

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0