Nytt jobb!

För ungefär en månad sedan fick jag nytt jobb, vet inte riktigt varför jag inte nämt det ännu. Kanske rädd för att jag ska klanta till mig och få sparken och så har det blivit offentligt att jag hade ett jobb. Ni vet... Hur som helst, jag jobbar i en klädaffär nu som heter Anthropologie. De säljer (dyra!!!) damkläder och inredning. Ett par vanliga jeans går på ungefär $160, de har ett stort ljus för $178 och jag hittade en tavla i en naturell ram med nio stycken tygprover för $500. Klänningar ligger runt $200 och toppar runt $60, de har pyjamasbyxor för $40 så ni kanske fattar. De har däremot mycket fint och jag har 60% rabatt!! :) :) :) Med andra ord är det många överklassdamer som kommer in och är lite mer krävande än den dagliga h&m-kunden. Men det är sjukt kul och utvecklande för mig, nu får jag på riktigt träna på att vara profetionell!!! på engelska, det är läskigt men utvecklande! Jag känner redan nu att jag har blivit bättre på det jag gör och är mer bekväm i skorna. 

Nu funderar säkert många av er som känner mig vad jag gör med min lärarutbildning men ärligt talat, ska jag verkligen lära 8-åriga amerikaner engelsk grammatik?!? stackars barn! Så det är bara en sak, men jag vill också prova något annat och se vart jag kan komma. USA är inte lika med Sverige. Andra möjligheter finns här och en universitetsutbildning är inte skriven i sten. Så det ska bli spännande att se vad framtiden har att bjuda på. Men ja, jag ska vara ärlig, jag är tidvis livrädd! USA är som sagt inte som Sverige och därmed heller inte heller lika säkert, det gäller verkligen att lyckas eller inte lyckas! Du är mycket mer ensam och utlämnad. 

Hur som helst jobbet är kul och för er som vet vad Urban Outfitters är så tillhör den klädkedjan samma som Anthropologie. De ägs tillsammans med en klädkedja som heter free people och en trädgårdsaffär som heter Terrain av URBN. De har alla lite högre priser men jag gillar verkligen stilarna hos alla, även om jag inte varit inne i en Free People affär. 





Anthropologie är för övrigt känt för att ha spektakulära skyltfönster :) 

Genus i USA

Det här med jämställdhet i USA är ju inte direkt det samma som i Sverige, något man påminns om ständigt. Överallt i reklam, inredning, butiker och samhällslevnad kan man se att det är skillnader på män och kvinnor. Leksaker, kläder osv för barn är tydligt uppdelade och reklam är ofta väldigt sexistiskt. Igår var jag inne på en barns n nobles (bokaffär) där de sålde massa tidningar. Där fanns en hylla för mens interest och en för womens interest. Tydligen är kvinnorn intresserade av vin, hälsa och matlagning medan män är intresserade av historia och business.... 




Produktiv söndag

I söndags drog jag till gymmet och sprang en mil medan Dylan åkte hem till sin bror och hämtade en soffa som de gjorde sig av med. Soffan är ganska ful men får funka nu då vi inte har råd att köpa en just nu (så himla mycket som behövs före att bygga upp ett boende!). Vi bar upp soffan i lägenheten och drog och käkade all you can eat sushi innan vi åkte hem igen. Jag la på ett sista lager lack på vårt soffbord som nu äntligen är färdigt! Bilder på det kommer snart, bara handtagen som ska skruvas på. De funderar jag för övrigt på att sprayfärga helsvarta då de nu har något matt sliten halvsvart färg. På kvällen var det fotboll förstås, Dylan var sur för att the Eagles (philadelphias lag) spelade dåligt och jag flyttade runt på bolhyllor (för jag tycker inte om att sitta still i tre timmar för att se på fotboll!). 


Lördagsfrukost

Idag vaknade jag och Dylan tidigt och drog till gymmet och körde ben. Förresten har jag börjat på ett nytt och billigare gym. Först var jag på min Au Pair-familjs konto på ett väldigt lyxigt gym sim heter acac. Jag blev själv sedan medlem på YMCA som inte var lika lyxigt som ACAC men ändå lyxigt och dyrt, $60/månad! De har massor av klasser och sånt varje dag men det var inte värt det. Nu betalar jag $20/månad och kan ta med mig en gäst varje gång om jag vill (så för $20 jan Dylan följa med!). Det nya gymmet är billigare men helt okej, inga klasser men massor av bra maskiner, löpband etc. Så tummen upp till att spara pengar! 

När vi kom hem gjorde jag nyttiga fullkornspannkakor som vi åt med bär och vaniljkvarg (inte som svensk kvarg, kvarg finns knappt här och det är dyrt!). Väldigt gott och nyttigt däremot :) 

Efter frukosten tog jag ut vårt soffbord på tappen utanför vår dörr för att skyddslacka det. Bordet är nästan klart nu och det borde bara vara ett skyddslager kvar nu. Så glad!!! 


Nyttiga fullkornspannkakor 

Ca. 3 portioner 

3 ägg
6 dl mjölk 
2 dl fullkornsvetemjöl 
1 krm salt 

Vispa ihop, stek och njut! :) 

Ibland så!

Ikväll när jag kom hem från jobbet och massa handlande så överraskade Dylan mig med en ostbricka! Så himla snällt och mysigt av honom! Han är verkligen världens bästa :) Supergott var det dessutom!! 



Hiking

I lördags åkte jag, Dylan, Pavlina och Juan iväg för en hike i Pocanoes-bergen. Det är ungefär 2,5 timmar från oss och grymt vackert! 

Vi valde den länge rundturen och gjorde även en avstickare och tog oss upp på en brant för pic-nic. Höstfärgerna var väldigt, väldigt fina och vi gick förbi många fina vattenfall, små vattendrag och träd. Inte så mycket mer att säga, bilderna får tala! 
























Happy Hour Sushi

I fredags åkte jag och Dylan till wilmingtong efter jobbet för lite happy hour sushi. Fullproppat med folk vid baren av folk som är där för samma sak, inte konstigt då rullarna är sjukt goda! 





NYC

På torsdagar brukar Dylan åka upp och jobba utanför NYC. Eftersom jag inte hade jobb så åkte jag med honom. Första delen av dagen spenderade jag med att sitta på dunkin donuts och sedan en slaskig kaffe/snuskrestauranghak medan han var i möten etc. När han väl var klar åkte vi in till Manhattan. Först handlade vi godis på sockerbit och gick omkring lite grann och satt i en mysig park med massor av vita statyer. Sedan åkte vi vidare ner mot Manhattan, vi hade tänkt käka i Little Italy men bestämde oss för att äta på en turkisk restaurang i närheten. Maten var riktigt, riktigt god! Vi åt ett väldigt gott och fluffigt bröd med hummus till förrätt och sedan kyckling och lammbiffar till huvudrätt. Lammbiffarna var helt fantastiskt goda och det var kul att prova något nytt och annorlunda!  







Dum posering vis droggraffitti 









Renoverarhelg

Helgen har bestått i att förstöra för att fixa! Vi fick ett fint soffbord av Dylans bror förra veckan, vilket var väl behövligt då vi inte hade något. Vi var däremot inte helt nöjda med färgen så vi bestämde oss för att betsa om bordet. 

Vi åkte bort till en bygghandel för art handla allt vi behövde. Dylan höll oå art gå ihjäl sig där inne av någon outgrundlig anledning eftersom han inte visste exakt vad vi behövde, och kanske för att jag visste mer.. Ja, ja sa han innan vi gick in, men du får prata! Jag frågade efter allt vi behövde och vi åkte därifrån med två färgers bets och massa annat. Väl hemma började vi sandpappra och sa no way! Vi tänkte inte sitta där i tio timmar och sandpappra oss blödiga och Gud vet hur många sandpapper. Så jag som läst på innan, åkte tillbaka för att köpa en stripper (och en billig sådan $20 gick hon på!). Hemma började vi pensla på det hela och rätt så snabbt började det bubbla på och drygt två timmar senare skrapade vi bort stora delar av betsen på bordet. Vi kletade på mer och lät det sitta till morgonen därpå innan vi skrapade och skrubbade bort resterna. Sedan ytterligare ett lager på några småfläckar och hörn med bets kvar. Nu är bordet naket och sådär träfärgat. Vi har börjat klura på exakt vilken färg vi vill ha och om vi ändrat oss. Återstår att se! Spännande och kul är det iallafall att renovera och fixa själva :) 







In progress :) 

En svensk flagga

Äntligen har den kommit upp, min lilla minimini svenska fasadflagga :) 



Bröllop

För några helger sedan var jag och Dylan på våra vänners, Hether & Pat, bröllop. Hether är ganska religös sånger var en lång katolsk ceremoni i kyrkan med nattvard och hela köret.

Efter vigseln åkte vi vidare till hotellet där de flesta sov över, vi drack lite drinkar där innan vi tog shuttlen till Winterthur som är en stor och lyxig trädgård där de hade sin bröllopsfest. Först var det cocktail hour med massor av plockmat, drinkar och mingel medan brudparet tog sina bilder. Därefter gick vi vidare mot restaurangen för middag. Och vägen dit var en upplevelse! Det var en bra bit att gå och tanken var att vi skulle åka buss dit men det blev något strul med det så det slutade med att vidgick igenom skogen i högklackat! Festen var kul och det var roligt att få hänga med sina kompisar och festa med dem. Både Dylan och jag hade grymt kul och det blev en minnesvärd kväll! 













Inte så dumt!

En sak som jag tagit till vara på här i USA är smidigheten i att ha sina kryddburkar i en låda istället för i ett skåp. Det är nämligen väldigt vanligt här att man har kryddorna i en kökslåda. Smidigt och enkelt att hitta rätt krydda på en gång. Kanske något för svenskar att kopiera? 



Dylans födelsedag

I lördags fyllde Dylan år. Eftersom han var tvungen att hjälpa sin bror att flytta under lördagen så tog jag ut honom oå middag kvällen innan. Jag vad räven pratat med några av hans vänner för att komma ut och fira med honom. Först gick jag och Dylan till en restaurang som heter boxcar för drinkar och pommes med ostdipp. Senare mötte vi upp med våra vänner på Social Lounge och vi gick sedan alla vidare till Side Bar. Kvällen var mycket lyckad och Dylan hade väldigt kul och var glad över art få vara med sina vänner :) 

På lördagen sedan gjorde jag en ordentlig frukost till Dylan med french toast, stekta ägg och lövbiff. Dessutom fick han sina presenter av mig, två par träningsshorts och ett armbandsur. 











Kräftskiva

För tre veckor sedan åkte jag och Dylan till Ikea för att äta kräftskiva som de hade där. Förutom kräftor fanns det även en buffé med köttbullar, lingon, potatis, sallad, olika sorters lax och sill. Smarrigt!! Kul att få känna sig lite hemma här borta :) 







Två år!

I tisdags firade jag och Dylan 2 år tillsammans. Jag hade förberett en mysig middag med en god sallad, renskav och en hemlagad supergod! cheesecake (fan va skönt det är att bara så amerikaniserad att det känns helt okej att prata positivt om sig själv!).

Hur som helst jag har sagt till Dylan att jag fixat maten för ikväll och att han inte behöver göra något, att det blir en överraskningsmiddag. Här ska tilläggas att jag långt sedan innan förberett mig på att herr snurr kommer glömma bort vår tvåårsdag. Det finns inte en chans i universum att han skulle komma ihåg det. Det är mer troligt att jag skulle vinna fem miljoner på triss, och det säger en del när jag inte spelar... Ni fattar vinken...! Så naturligtvis han har noll koll ;) Dylan är i alla fall lycklig och frågar lite glatt om han får sin födelsedagsmiddag redan nu, näää säger jag, jag ville bara laga ihop något trevligt till ikväll. Vi fortsätter att äta det ena efter det andra och när jag dukar fram efterrätten frågar jag Dylan om han vet vad det är för dag idag... Dylan börjar fundera och ser lite nervös ut. Man ser hur han tänker, Fan! Jag har glömt nåt! 

Vi har varit tillsammans i över två år?! Idag har vi varit tillsammans i två år :) Opps, I'm sorry baby! Are you mad at me? 
No, I knew you would forget, so... I've already been mad over that you would :) 
I'm sorry! 

Jag skrattar lite år honom och vi käkar upp vår efterrätt. När jag senare plockar fram ett kort åt stackarn skäms kan däremot och säger att han inte kan öppna det nu. Att han måste få chans att ge mig ett med och att vi väl kan byta kort imorgon istället. 

Ja så är livet att vara kär i en virrpanna! :) 


Virrpanna själv gav bort det finare kortet med cykeln :) dessutom är han alltid väldigt omtänksam och god när han väljer ut kort åt mig! 

Pats hejdåfest

I lördags var vi över för att säga hej då till Pat, Dylans gamla rumskompis. Han ska flytta över till Tyskland med sin tjej, Miriam som också var en Au Pair här förut. Han ska dit och börja plugga till en masterexamen. Festen var vid hans föräldrars hus och de är verkligen jättegoa. De umgås med alla och skrattar och har kul tillsammans med oss 'unga'. Dessutom lagar hans mamma sjukt god mat! Den här gången hade hon gjort som riktigt goda Buffalo chicken dip (det är strimlad kyckling i ost och Buffalosås, fantastiskt!), sen hade de massor av annan plockmat med. Tanken var att vi skulle gå ut till barerna men det slutade med en skön hemmakväll med brasa och beer pong :) 


Äppelfestival

I helgen var det äppelfestival på Linvilla Orchards nära där vi bor. Jag och Dylan åkte dit på lördagen och gick mest omkring och njöt av det härliga varma höstvädret. Vi provade apple cider donuts och kollade på pajätartävling! Vi käkade även kanongoda majskolvar med crab spice (som är en amerikans krydda man ofta har på pommes och den är grymt god!). Hur som helst hade vi en mysig höstdag tillsammans :) 







Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0