Mot Las Vegas

Efter att ha spenderat hela torsdagskvällen med att packa kom äntligen fredagen då det var dags att åka iväg mot Las Vegas. Jobbade till klockan två då Fats kom och hämtade upp mig och min syster för att skjutsa oss till flygplatsen. Det blev en lång väntan på flygplatsen då flyget gick vid sju på kvällen. När vi skulle checka in blev det dock betlydligt stressigare. Något var fel med vår bokning vilket gjorde att vi behövde göra en ny (som kostade oss 300 dollar var...) men tillslut blev vi incheckade i alla fall =) Flyget var dock försenat med 1,5 timme så det blev ännu mera väntan där. Men till slut fick vi gå på flyget och flyga mot fabulous Las Vegas ;)
 
På flyget hamnade jag brevid en skön kille från Philadelphia som jag stackade lite med. Flygvärdinnan tog oss dock för ett par och då vi båda sa att vi ville ha vatten (beställde) resulterade det i att vi fick en flaska att dela på och inga muggar. Vi skrattade dock bara åt situationen av att dela vattenflaska med en främling.
 
När vi klev av flyget och gick in på flygplatsen kändes det redan då som att man var i ett galet Las Vegas med spelmaskiner så fort man klev in på flygplatsen. Efter att vi hämtat våra väskor och väntade i kö på att få en taxi fick vi även lyssna till en vacker (läs gammal och spöklik) och onykter tant som babblade på om Las Vegas och taxibilar. Vi delade taxi med killen från flyget och när vi väl kom in i vårt hotellrum var klockan över ett så det var direkt i säng som gällde för att orka gå upp vid fem och åka iväg mot häftiga och vackra Grand Canyon =)
 
 

En syster på besök

Den 9 juli var ett datum jag längtat på länge. Min kära syster skulle komma och hälsa på mig i 2,5 vecka vilket hon även gjorde. Sent på tisdagskvällen hämtade jag upp henne i King of Prussia, dit hon hade sin Shuttle från JFK. Det var galet skönt att få hämta upp någon man kände efter nästan 5 månader ifrån sin familj.
 
På onsdagskvällen visade jag min syster runt i West Chester där vi bland annat hade middag på Más, en mexikansk restaurang, för att sedan avsluta med Frozen Yogurt från Kiwi som efterrätt.
 
Torsdagskvällen bestod av att packa resväskor och förbereda sig för fredagen som innebar avfärd mot en veckas semester i först Las Vegas och sedan San Francisco.
 
 
 
Middag på Más med bästa systern =)
 
 
 
 

Helg med vänner i Philly

July 4th är ett stort firande som pågår hela veckan i Philadelhpia och den helgen valde jag, Milena och Mariangi att spender i Philadelphia där vi bokade ett hotell centralt för att gå ut och festa på fredagen och lördagen.
 
Vi hade en helt galen och rolig helg tillsammans. Vi blandade vodka med cola i äckliga pappersmuggar på hotellet och tog med oss vidka i små vattenplastflaskor ut på stan. Vi gick ut på tre olika ställen och hade allmännt roligt tillsammans. Har nog inte skrattat så mycket tidigare på en och samma helg. När vi vaknade på lördagmorgonen låg jag och Milena bara och skrattade i sängarna. Vi masade oss ner för frukost och drog sedan ut på stan, ner till Pens Landing där det var en del framträdanden och sedan till Old City där vi hade en sen lunch. Även lördagkvällen var galen och allt annat än nykter. Men vad gör det man lever bara en gång? På söndagen låste vi inte våra väskor och promenerade ner till South Street där Milena köpte några Philadelphia-t-shirts innan vi tog tåget hemmåt igen.
 
 
 
Galen helg i Philadelphia med härliga vänner =)
 
 

July 4th

På fjärde juli, July 4th, USA:s independence day åkte jag in till Philadelphia för att där möta upp vänner och fira med alla andra amerikanare. Det var en helt galen dag. Den började med att vi slog oss ner vid en vägkant och tittade på paraden som gick igenom Philadelphia. Det var kul att se även om jag måste säga att den var betyldigt mer seg än vad jag trodde att den skulle vara, bättre kan ni USA ;)
 
Efter paraden strosade vi runt i Philadelphia och kollade på alla amerikaner som firade sin dag. Jag och mina vänner hade även fått Wawa-band av min värdmamma vilket gav oss tillgång till ett stort Wawa-tält där vi fick graits lunch (uppskattat som fattig Au Pair!). Vi slog oss sedan ner längs med en stor väg som leder upp mot Rocky-trapporna och där det finns gräsmattor på sidorna. Här hölls nämligen en graitskonsert senare på kvällen. Vi såg inte så mycket av själva konserten men hörde den i alla fall.
 
Roligast med dagen var egentligen bara att få se alla galna amerikanare och hur de firade. När jag tog tåget hem som var knökfullt stod folk upp slog i taket och skrek
 
kUSA, USA, USA! Galet! Önskar att vi svenskar ibland kunde vara lite mer stolta över vårt land, vi kanske inte behöver vara lika galna som ameikanaran men i alla fall våga fira vår nationaldag lite mer.
 
 
Blandade bilder från paraden
 
 
Blandade bilder från konserten
 

Hoagie Day

I tisdags förra veckan hade jag en lite annorlunda jobbdag. Min värdpappa tog ledigt från jobbet och min värdmamma var inne i Philadelphia och jobbade för Wawa och Hoagie Day. Jag och min värdpappa tog tjejerna med oss och åkte in till Philly för att möta upp min värdmamma och ta del av hela eventet.
 
För er som inte vet så är en Hogie en avlång smörgås (nästan som en baguette) med fyllning. Wawa säljer bl.a. Hoagies och har under July 4th-veckan en Hoagie day. De gör gör då en lång Hoagie beståendes av massa Hoagies som de senare delar ut gratis och naturligitvis var kön för att få en gratis Hoagie sjukt lång (jag ställde mig inte i den!). Det var även tävlingar mellan brandmän och poliser samt mellan armen och flygvapnet i vilka som på x antal minuter kunde tillverka flest Hoagies.
 
Det hela var helt galet och kändes väldigt amerikanskt. Folk i pubilken var verkligen inne i tävlandet och stod upp och skrek och räknade ner sekunder.... Skrek vilka de höll på och vilka de trodde skulle vinna etc. Galet, varför är inte vi svenskar lite mer galna också?
 
 
Två av mina värdbarn =)
 
 
En liten del av kön för att få en gratis Hoagie
 
 
Inför tävlandet med Hoagies, sjungande av nationalsång och massa prat från olika personer
 
 
Mera kö....
 
 
Inför eventet/tävlandet
 
 
 
Barnmän mot poliser
 
 
Och armen mot flygvapnet
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Både fartfylld och seg helg

Denna helg började fartfylld och slutade i värdlens segaste och lataste söndag. Jobbade sent i fredagskväll men gick ut senare med några tjejkompisar. Lördagen inleddes med en långpromenad för att senare ta en shoppingtur med Milena och Gigi. Det hela resluterade i två par shorts, två vita linnen och en baddräkt med amerikanska flaggan på. Finns planer på att ha den på July 4th med ett par shorts och ett transparent vitt linne. Även lördagskvällen bjöd på utgång och behövde inte köra denna gång då Fats erbjöd mig en sovplats hemma hos henne. Det var även Paulinas sista helg i West Chester så det var kul att få gå ut med henne en sista gång.
 
Planen för söndagen var beachen men eftersom jag vaknade upp fördkyld och himmlen var täckt ingev moln blev det inget mer av den planen. Istället spenderades dagen hemma görandes i princip ingenting. Tog två promenader och såg filmen "The Call" som jag absolut inte rekomenderar någon att se.
 
Hur som helst har helgen i det stora hela varit kanon. Ser grymt mycket fram emot nästa vecka och July 4th. Ska bli kul att se hur denna högtid firas.
 
 
Gick upp på ett trail och efter en bit växte det massor av bambuträd som bildade ett tak av bambulöv som man fick gå igenom. Riktigt fint =)
 
 
Redo för lördagens utgång =)
 

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0