Världens bästa födelsedag :)

 Jag hade en sjukt bra födelsedag igår! Kanske den bästa nånsin? Det började med att jag och Dylan vaknade upp tidigt och åkte in till Philly för att se Disney On Ice. Det var superbra och en julklapp från supersöta Dylan :) 

Efter Disney on Ice åkte vi tillbaka mot west chester och på vägen tillbaka tog Dylan mig till en nagelsalong för att ge mig en manikyr och pedikyr :) Reultatet blev kanon och jag är jättenöjd. Pedikyren var både skön och hemsk. Då killen använde fotfil mitt under mina fötter kände jag att det kittlade så mycket att jag kunde ha sparkat honom i ansiktet. Jag var tvungen att be om ursäkt för att jag ryckte så mycket med fötterna. 

När vi efter cirka tre timmar var klara på salongen åkte vi vidare hem ett tag. Senare på kvällen tog Dylan ut mig på middag på the blue pear, en restaurang som jag sagt att jag vill gå till eftersom det är min värdmammas favoritrestauean. Jag åt lax med något till som jag inte minns vad det var men hur som helst var det supergott :) Till efterrätt delade vi på en creme brule, också det supergott! 

Vi åkte vidare hem och när jag öppnade dörren satt mina bästa Au Pair vänner och amerikanska vänner i trappen mittemot dörren, skrek surprise och sjöng happy birthday. Jag kan inte säga hur oerhört glad jag blev för det men det var fantasktiskt! Bästa presenten någonsin! Sedan blev det fest med underbara vänner, svenska shotsånger, dans, galenskap och sanning eller konsekvens. Underbar födelsedag och underbara vänner!
 
 

Juldagen

Juldagen firade jag med min värdfamilj. Jag vaknade upp vid sju av att mitt alarm ringde. Samtidigt sms:ade min värdmamma mig om att de var vakna. Lite senare hör jag barnen från övervåningen och Riley kommer nerspringandes och säger att santa was here! Jag skynda mig upp till granen där massor av julklappar delas ut och även jag får massa fint :) Jag fick ett par väldigt fina vantar, en kavaj, en väst, presentkort på massage, ett halsband, en mugg, en ficklampa och mer småsaker av mina värdföräldrar. Av min värdmammas föräldrar fick jag två tröjor, en halsduk och ett par leggings. Dessutom fick jag fem fina armband av Riley :) 
 
Dagen fortsatte, jag tog en liten nap och vid tre kom min värdpappas systrar med familjer över. Av dem fick jag ett superfint halsband och ett fint armband :)
 
Min värdmamma hade under hela dagen fixat med en middag som vi käkade vid sex. Åt en skjukt god soppa till förrätt och sallad, potatisgratäng, Mac n Cheese  rostbiff till huvudrätt. Dylan kom sedan över och vi åt efterrätt tillsammans vilket bestod av födelsedagstårta (för mig), äppelpaj och Pumkin pie. Vi firade min födelsedag då eftersom jag sedan var ledig i en vecka. Födelsedagsfirandet var väldigt fint och de sjöng alla för mig :)
 
Kvällen fortsatte, folk åkte hem och jag och Dylan hängde lite med mina värdföräldrar innan vi åkte hem till honom för en veckas ledighet :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julafton

På julaftonsmorgonen kom Dylan med Pat och Pat och hämtade upp mig för att åka och ära frukost tillsammans. Vi åkte vidare för julshopping på Exton mall. Efter att vi kommit tillbaka hem kom Elsa förbli och vi kollade på Kalle Ankas julafton och käkade skumtomtar och pepparkakor. Var väl många år sen jag ville kolla på den disneyshowen men här borta kände jag att jag ville få en liten känsla av svensk julafton så jag ville se den. 

På kvällen åkte jag och min värdfamilj till min värdfamiljen vänner för att umgås lite och de bjöd på plockmat med bland annat en väldigt god skinka. 

Hade en mysig dag och det var inte så svårt att vara hemifrån på julen som jag trodde att det skulle vara. En stor del är nog dock att jag snart åker hem, vilket jag är väldigt excited för :)






Christmas party at the Meriwethers

I lördags var det dags för julfest nummer två, nämligen hemma hos min värdfamilj. Vi hade förberett för julfesten länge och fixat överallt. Klockan sex började folk komma förbi och vid sju kom tomten. Alla barnen fick sitta i hans knä och önska julklappar. Mina värdbarn åkte hem med sina morföräldrar senare på kvällen och festen fortsatte sent på natten/morgonen. 
 
Festen var grym med en egen bartender och två serveringspersonal där en lagade mat och en serverade plockmat. Man kunde beställa vad för slags pasta man ville ha med olika såser, grönsaker och kyckling. 
 
Senare på kvällen gjorde vi shot skies från min värdpappas egentillverkade shotskida. Den är gjord av en gammal vattenskida med hål för shotglas. Det blev även flip cup och beer pong i garaget senare på kvällen och vi hade sjukt kul allihopa :) Jag fick även bjuda över vänner så Dylan var där tillsammans med Pat, Pat och Heather och min Au Pair-kompis Fatou. 
 
 

Christmas party @ Dylan

I fredags var det dags för julfest hos Dylan och hans vänner. Klädkod var fancy och alla skulle ha med sig en flaska drickbart. Det bjöds på massa god plockmat och kvällen var supeb! 

Jag tog med mig två flaskor vodka som jag hade smaksatt med polkagrisar. De uppskattades och tog snabbt slut. Vi shotade den tillsammans med chokladsås. Kvällen var i alla fall både galen och grym. Mina Au Pair-vänner, Denise, Miriam och Fatou var där. Elsa skulle också ha kommit om hon inte blivit sjuk. Vi dansade sent på natten, polisen kom och sa hej och vi gick inte och la oss före fyra på morgonen. 










Knäck och lussebullar

I fredags stannade jag hemma med mina värdbarn så vi passade på att baka lussebullar och koka knäck. Båda två gick hem hos barnen och min värdfamilj bjöd även på under sin julfest på lördagen. Det är även mycket klurigare att baka här än hemma eftersom allt jag vill ha inte finns. Mjölet är annorlunda, jag hittar bara torrjäst och mandelmassa fanns inte. Jag lyckades i alla fall hitta ett bättre mjöl, jag använda både torrjäst och bakpulver  för att få bullarna luftiga och jag gjorde min egen mandelmassa på mandelmjöl, florsocker och lite grädde. Lussebullarna blev okej men jag måste hitta ett bättre recept för att få till en godare fyllning. Hur som helst lyckades jag i alla fall dela med mig lite av mina jultraditionern till min värdfamilj :) Har tidigare även gjort chokladkola till min värdfamilj och även det uppskattades. 



The nutcracker och Teca

I söndags var jag och såg Riley och Pagie dansa i the nutcracker. Showen var 2-3 timmar och båda tjejerna var grymt duktiga och söta. Efteråt käkade vi middag på Teca. Även Dylan föjde med på både föreställningen och middagen. Hade en superskön söndag tillsammans.

Lördagen bestod för övrig av att julpynta Dylan och hans rumkamraters hem. Efteråt gick vi ut tillsammans och jag bjöd på glögg, något som gick hem hos alla :) 






Longwood gardens

I måndags åkte jag med Paige och Ella för att titta på alla juldekorationer där. Var massor av fina julgraner dekorerade med frukt av olika slag och julkulor som såg ut som frukt. Väldigt fint var det i alla fall och de hade verkligen lyckats fått in granarna i de övriga juliga blomsterarrangemangen. En cool dekoration var ett mönster av gröna och vita äpplen i en av poolerna. 


















Fredag på Winterthur

I fredags tog jag med mig Paige och Ella till Winterthur för att gå omkring i museet där och se på de juldekorationer som fanna i vissa rummen. Det tog 45 minuter att gå igenom allt och tjejerna skötte sig väldigt bra. Fick en komplimang av en av tanterna som var på turen om att jag hade vackra och väluppfostrade barn :P 

Hörde inte så mycket av guidningen utan tittade mest på granarna. Ett av rummen hade dock ett svenskt tema med bl.a. en ljuskrona och lussekatter. Passade även på att rätta guiden om hur vi idag firar jul. 








Julbord @ Ikea

I dag åkte jag och Elsa till Ikea för att käka julbord tillsammans. Där träffade vi upp Jonna och hennes mamma som är här och hälsar på. Var kul, käkade bl.a. prinskorvar, Janson, köttbullar och lax men saknade julskinkan som verkade vara slut. Provade ris ala Malta som däremot inte var någon höjdare. De hade även pumpapaj till efterrätt som inte alla känns svenskt. Hur som helst helt klart värt besöket för att få lite svensk julmat :) 






Frukost med Elsa

I söndags hade jag och Elsa en härlig frukostdate på Hanks. Jag åt en kanongod omelett och Elsa pannkakor. Vi satt där inne och hade det härligt mysigt medan snön föll ner. 





Frukost på Hanks med Elsa 

Snö + USA = Kaos

Som sagt så ställdes ju söndagens klasser in eftersom det väntades snö. Det känns ju för mig ganska löjligt eftersom något sådant aldrig skulle hända hemma. Snöar det så snöar det och de som kan kommer till skolan. I vilket fall var det ganska skönt att vi åkte hem redan på lördagkväll för så som USA hanterar snö så hade vi varit fast. 

Jag och Elsa åkte hem från vår frukostdate och då hade det börjat snöa lite. Det var lite snö på vägen och snabbt började problemen. Bilar som blir stående, läs puckon som stannar i uppförsbackar med sommardäck för att sedan försöka komma därifrån, och en trafik som går lååångsamt. Vi kommer iaf hem till mig och chillar där ett tag. Det fortsätter snöa så det blir till en vanlig vintersverigedag vilket leder till totalkaos. Inget verkar fungera, massor av olyckor och vägar stängs av. Elsa kan inte åka hem på ett tag utan får vänta några timmar på att det ska bli bättre. 

Som svensk har jag svårt att förstå varför folk väljer att inte ha på vinterdäck på sina bilar. Okej det är lite dyrare men hellre det än att hamna i olyckor. Det ser dessutom väldigt roligt ut när de enda plogbilarna jag såg (förutsätter dock att riktiga finns) är vanliga bilar med en plog, hur effektivt är det? Allvarligt talat, om man har vinter få det att fungera istället för att ställa in skolor och stänga ner vägar och ha massor av olyckor. 






Fredagskul med mina värdbarn

I fredags besökte vi på Paiges begäran oasis för lek och sedan Rubys för lunch. Paige hade sin födelsedag på söndagen efter så därav fick hon bestämma över dagen. Till efterrätt på Rubys delade vi på en brownie med glass och då Brownien va slut passade Ella och Paige på att dippa sina pommes i glassen. 

Senare på fredagen då Riley kommit hem bakade vi pumpamuffins tillsammans innan det var dags för mig att sluta och ta helg. 






Helgkurs i Baltimore

Tidigt i lördags morse, 5,30, åkte jag och Elsa iväg mot Baltimore för att ta en helgkurs där. Som Au Pairer måste vi ta 6 credits under vårt år här. Jag hade redan tagit 4,5 och skulle nu få ytterligare 4. 

Vi åkte i alla fall iväg och var framme på hotellet vid 7.30 för att checka in. Vi käkade frukost och vilade sedan i en halvtimme innan allt drog igång. Först var det allmän info och sedan började klasserna. Först hade jag två pass konflikthantering som faktiskt var väldigt intressant. Sedan hade jag en klass om etiketter, alltså hur man bör bete sig. Vi pratade om skillnader mellan USA och våra hemländer. Sedan hade jag och Elsa en boxningsklass tillsammans som avslutning på dagen. Klasserna var helt okej men ärligt ganska enkla och det kändes mest som att man bara kunde sitta av tiden. Vi fick även lunch och middag och måste säga att maten var väldigt bra. Fanns hur mycket som helst, massa sallad :) :), hamburgare, pommes, kyckling, lax, pasta, köttfärssås etc. Plus massa glass, tårtor, kakor och godis. 

Efter middagen chillade jag och Elsa med tre andra tjejer och vi kollade på tv. Efter ett tåg får vi veta att söndagens kurser har blivit inställda eftersom det skulle snöa (ja vi är i USA, snö = kaos). De ville naturligtvis att vi skulle komma hem så jag och Elsa packade ihop våra saker och åkte hemåt igen sent på lördag natten. 

Det blev med andra ord en kort helgkurs men inte aka väl jag gnälla, fick ju massa credits gratis :)


Bild från heöglursen om etiketsslillnader. 



Julfirande

I torsdag var det julfirande på Paige skola. Hon oc hennes klass var uppe på scenen i gympasalen där de sjöng tre sånger tillsammans. De var jätteduktiga och det var väldigt kul att se hur vissa barn tog i från tårna och sjöng. 


Paige är där uppe i en vit klänning :)

Bilder uppe :)

Nu har jag laddat upp massa bilder från Disney och thanks giving så kika på :) 

Playdate

I måndags hade vi en playdate med Fatus värdbarn Emma. Vi var över hos dem och lekte tillsammans :) Blev även lunch ihop och jag hann med att fråga Fatu om hennes LA-semester och hon om min i Florida :)



Godaste glassen



Jag dör så god är den här glassen. Omöjlig att sluta äta! Älskar pumpasmak :)

Sötaste Paige

Såhär hittade jag Paige, igen... Varför sova i sängen? 



Skön helg

Helgen spenderades i stort med Dylan och hans vänner. Lördagen bjöd på utgång i West Chester där vi även träffade Jonna och Madeleine på en av barerna. Jobbade lite i söndags och efteråt var det äntligen dags för att fixa håret igen :) Åkte återigen bort till min värdmammas vän Megan som klippte mig och fixade slingor. Blev kortare och snedlugg. Väldigt nöjd som vanligt :) 


Försöker bli snygg till jul ;)

Black Friday

Fredagen efter thanksgiving är Black Friday. Folk blir som hemma, galna, av att det är rea, köar mitt i natten för att göra klipp. Jag fick inte direkt hela upplevelsen av detta. Spenderade natten och morgonen hos min värdmammas föräldrar och åkte därefter hem mot west chester. Han dock med att köpa lite grann på rean. Det hela resulterade i två toppar, två par örhängen, ett diadem, en klänning och ett par ray bans :) Helnöjd med dagens shoppande och lyckades med att inte spendera all för mycket. 
 
 
 
 
 

Thanksgiving

I torsdags var det thanksgiving, något som jag sett fram emot att få fira eftersom vi inte firar det hemma. Jag och Elsa hade pratat lite om vad vi trodde att det skulle vara, om det är sådär som i alla filmer att man sitter runt ett bord och alla säger; jag är tacksam för blablabla. 
 
I torsdags åkte jag och min värdfamilj i alla fall upp till min värdmamma föräldrar för att fira. Vi stannade till först hos min värdpappas syster för att träffa hans andra systrar och fira lite med dem. Vi kom fram till min värdmammas föräldrar runt tre och umgicks lite innan vi åt middag tillsammans. Där fanns naturligtvis, som alla vet, kalkon men även stuffing (brödbitar blandat med något?), syltlökar i nån sås, tranbärsgele, potatismos, sötpotatis och annat gott. Till efterrätt fick vi äppelpaj, kokospaj och såklart pumpapaj (som inte är någon höjdare men glass, cheesecake och annat är sjukt gott med pumpasmak). 
 
Firande var även lite som jag tänkt mig. Bordsbön och att alla fick säga vad de var tacksamma för. Det är en väldigt fin tradition tycker jag men som svensk känns det samtidigt lite konstigt. Känns lite för känslosamt för oss att säga sånt takt ut. Det känns som att vi mer vet om att vi älskar varandra och är tacksamma för saker men vi är ganska dåliga på att säga det, som att vi tycker att det är pinsamt. Jag önskar att vi kunde bli lite bättre på det och föra fram det positiva lite mer. Vi borde öppna upp oss mer, sluta följa jantelagen och visa det som är bra i våra liv :) 
 
I onsdagskväll var jag även ute med Dylan och hans kompisar. De hade bjudit över mig på sin middg tidigare men tyvärr kunde jag inte komma då eftersom jag jobbade. Hann iallafall följa med på krogen och överallt var det fullt med folk. Dagen innan thanksgiving är tydligen en stor festdag då folk även går  ut. Känns kanske lite som hur det är för oss den 25:e december. 
 
Hur som helst hade jag två riktigt bra dagar :)
 
 

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0