Fotbollssöndag

I söndags tog Dylan med mig på en amerikansk fotbollsmatch i Philadelphia mellan Philadelphia Eagles och New York Giants.
 
Som det fungerar här så är det tailgating som gäller innan matchen, dvs. att på parkeringsplatsen utanför arenan dricka, grilla och ha kul tillsammans. Dvs. sådant vi kanske gör hemma innan vi går, tar tåget, bussen eller tunnelbanan bort till våra sportarenor. Några av hans vänner var därför med och vi hängde där i några timmar innan matchen. Själv var jag dock (kanske sedan i fredags) mindre sugen på att dricka alkohol då, och förresten vilken svensk dricker alkohol innan klockan 12 på en söndag?!? Kan väl inte påstå att svenskar dricker lite alkohol men det är helt enkelt en helt fel tidpunkt att dricka på som svensk. Det känns som att helger är det vi brinner för och då intas allt?
 
Nog om alkohol dock... Var i alla fall kul att få se en fotbollsmatch på riktigt, och det är faktiskt en av de saker jag verkligen velat göra under mitt au pair-år. Kan inte påstå att jag direkt fattar eller fattade vad som hände under matchen utom väldigt, väldigt lite. Jag vet smått vad det går ut på och det är ju alltid något? =) Fotboll är (även om jag inte fattar det) sjukt mycket roligare än baseball (att gå på en baseballmatch skulle kunna likställas med att begå självmord = tråkigt som bara den). Matchen slutade inte så bra, dvs Giants vann. Bryr mug väl själv inte mycket men hade varit kul om Eagles vunnit då de var på hemmaplan.
 
Hur som helst en toppendag =)
 
 

Bilder från en härlig lördag

 

Halloweenfest

I fredags var jag på Halloweenfest hos Dylan och hans kompisar. Hade med mig Jonna dit och även Fatou, hennes pojkvän, Lisa och Anna kom dit senare. Hade en kul kväll där vi bland annat spelade beer pong och flip cup. Kan ju tilläggas att jag inte var direkt bra på något av det... Var i alla fall utklädd till pirat efter att ha stressköpt en kostym tillsammans med Fatou tisdagen innan festen. Tyvärr glömde jag bort att ta kort men klär kanske ut mig imorgon med mina värdbarn så i så fall kommer bilder upp =)
 

Bates Motel

I onsdags åkte jag med Dylan, Heather och Pat till Bates Motel då jag fått fyra gratisbiljetter av min värdmamma som hon fått från Wawa. Vi hade biljetter till Haunted Hayride, Bates Motel och the maze field. Det är olika delar där du får åka på en vagn bakom en traktor (hayride) gå omkring i ett majsfält och gå omkring i ett hus (Bates Motel) medan olika personer som är utklädda försöker skrämma dig. Blev faktiskt lite skrämd några gånger då jag inte väntade mig att någon skulle komma och då vi gick in i ett rum där folk var utklädda till småkryp vilket jag verkligen hatar! Fast det var väl kanske mer en känsla av att det var grymt snuskigt och att jag inte ville röra något. Allting var i alla fall grymt välgjort och kul att se. Halloween är verkligen 1000 gånger större här än hemma men det hade jag väl redan väntat mig :)





Pumkinland @ Linvilla

I Fredags var Riley ledig så jag tog med mig alla tjejerna till Linvilla för att åka hayride och gå omkring i Pumkin land. Efter hayriden tittade vi på höns, ankor, getter och kossor för att sedan äta lunch tillsammans. Hade en mysig dag med mina värdbarn :)
















Scarecrow cookies @ Longwood

Jag och tjejerna var på Longgwood garends igen i måndags och idag var temat fågelskrämmor då barnen fick dekorera (och äta) kakor till fågelskrämmor. Både Ella och Paige hade kul, speciellt när de skulle äta upp sina kakor ;)




 
 

Pennsylvania Renaissance Faire

Förra söndagen spenderades med Dylan på en Renaissance Faire. Tänk er som en liten markand där det säljs mat och olika shower hålls i renässansstil. Folk går omkring utklädda, både besökare och folk som jobbar. Vi gick omrking och tog det lugnt, såg en show och köpte olika saker att äta. Bland annat köpte vi stekt kall bacon i choklad som för övrigt var precis så äckligt som det låter. Grillad skinka och Mac n' Cheese var betydligt godare! Showen vi såg var väldig rolig där det anspelades en hel del på sex...
 
Träffade även på Dylans bror, hans fru och grymt charmiga son =) Efteråt åkte vi hem till Dylan och chillade innan jag åkte "hem" igen (till min värdfamilj) för helgen. Hade med andra ord en grymt skön helg med NYC och en skön renässanssöndag =)
 
 
Bilder från the Renaissance Faire och sjukt äcklig bacon
 
 
 
 
 
 

Lördag i NYC

I lördags åkte jag och Dylan upp till NYC för att spendera dagen där. Gick mest omkring här och där och ingenstans. Gick bland annat omkring i Central Park och sedan vidare till ett svenskt café Fika där jag bland annat köpte en mazarin och en biskvi =) Helt okej fik men ärligt talat var jag lite besviken på det lilla utbudet som var men är man inte hemma i Sverige så är man inte... USA i all ära men när det kommer till bakning, tårtor etc. så slår vi USA hundra gånger om. USA suger rätt hårt på att göra gott fika. Jag tycker till och med att svenska varrianter på amerikanska cheesecakes är bättre. Men helt illa är det inte, USA vinner när det gäller munkar och att ha glass i alla olika smaker och varrianter.
 
Hur som helst dagen i NYC var lyckad. Den här gången åkte jag förövrigt inte buss till NYC utan Dylan körde in till Manhattan. Själv skulle jag fundera på att hugga av mig min högra hand framför att köra där.... hmm kanske inte men jag skulle nog börja gråta om någon tvingade mig. Folk kör som puckon, trafikregler och filer existerar inte, tuffast kör är det som gäller.
 
 
Spontan lördag i NYC
 

Tjejfredag på Iron Hill

I fredags gick jag ut med Anna och Jonna från Sverige, Fatu från Frankrike och Lisa, Jana och Theresa från Tyskland för middag på Iron Hill. Hade en superskönt kväll tillsammans med massor av skratt :) Kvällen avslutades med en drink på barnabys tillsammans med Fatu :) 


Anna och Jonna



Jag oc Fatu 


Jana, Lisa och Theresa 

Äppelplockning vid Highland Orchards

I fredags åkte jag me Paige och Ella för att plocka äpplen vid Highland Orchards. Man köpte en påse att plocka i och körde sedan ut till äppelträden där man fick fylla sin påse. Vi hade kul och fick med oss massor med äpplen. Efteråt åkte vi in till en lekplats inne i West Chester där vi lekte lite och hade picnic :)





Highland Orchards


Lek inne i West Cheter i ett betydligt varmare väder än snövädret där hemma ;)

Captain Phillips

I onsdags gick jag och Fatu och såg filmen Captain Phillips på bio. Helt klart en sevärd film som handlar om hur några somaliska pirater tar över ett skepp och sedan tar kaptenen som gisslan. Man får sedan följa relationen mellan kaptenen och piraterna. Hade en skön kväll med en bra vän och många skratt :)



Härlig måndag @ Longwood gardens

I måndags var Riley ledig från skolan så jag hade alla mina värdbarn hela dagen. Eftersom det är storytime och art & craft på longwood gardens på måndagar så åkte vi dit. Vi lyssnade på en saga som handlade om ljus och pratade om hur bra det är med lampor och lyktor nu när det börjar bli mörkare. Barnen fick göra egna små papperslyktor och efteråt släkte de ner i rummet och barnen sjöng blinka lilla stjärna tillsammans. Efteråt gick vi till lekplatsen utomhus där barnen bar omkring på och klättrade på pumpor. Supermysig dag helt enkelt med världens bästa värdbarn :)


Ella, Paige och Riley @ Longwood gardens 

Lång lördag

I lördags jobbade jag långpass. Började redan 5.30 eller snarare 6.30 då Ella vaknade och därmed jag. Jag sov uppe i gästrummet så mina vf ställde in babymonitorn när de lämnade. Jag tog upp Ella från sin säng och sen låg vi och myste tillsammans i gästrummet i en timme. Vi gick ner och började titta på Wall-E. När Paige och Riley vaknat till liv gjorde jag fattiga riddare till frukost åt dem och sedan lekte de i källaren medan jag sorterade i deras byråer. Senare åkte vi till affären för att kunna göra köttbullar tillsammans. De blev för övrigt väldigt uppskattade :) Dagen avslutades med play-doh innan vf kom tillbaka hem vid 6.30 :)

Kvällen spenderades sedan bland annat på cheesecake factory där jag provade cheesecake med pumpasmak :) Gott förstås!  

Jobb @ Oasis & Rubys

Eftersom vädret här är som typiskt svenskt höstväder eller bara typisk svenskt väder?! Det regnar i alla fall så tog jag med mig Ella och Paige idag till Oasis där vi klättrade omkring och byggde med klossar. Sedan bar det vidare för lunch på Rubys vilket inleddes med att jag spillde ut min salladsdressing på mitt ben vilket resulterade i att det såg ut som att någon spytt på mig och jag luktade allt annat än gott. Ella passade samtidigt på att spilla Mac n' Cheese på sig själv och Paige bestämde sig för att leka med sin pappersbil under bordet... Lunch som en Au Pair kan bjuda på allt annat än lugn och ro. 

Får se vad kvällen bjuder på, känner att jag håller på att bli sjuk så blir nog sängen tidigt ikväll...








Man vet att man gjort ett bra jobb nät man kommer hem och det ser ut såhär...

Pumpasmak är mitt nya peanut butter

Jag kan erkänna att jag gått upp i vikt här borta... peanut butter har hittlis varit en hjälp med det. Min nya kärlek är saker med pumpasmak. Pumpkin pie, glass med pumpasmak och munkarr fyllda med pumpakräm. Jag trodde innan jag åkte att det skulle vara väldigt äckligt eftersom pumpa luktar skit och jag har alltid själv kastat innehållet i pumpor hemma och inte trott på personer som påstått att något som luktar så illa faktiskt kan vara gott. Men jag är beredd att hålla med. Kommer ni över något där hemma (om det finns?!?) med pumpasmak, provat för det är faktiskt riktigt gott =)
 
 

Hur är vädret i Sverige?

Helgen bjöd på ca 26 grader varmt = jag har gått omkring i sandaler, shorts/kjol och linne/t-shirt hela helgen. Slå det där hemma om ni kan =)
 
 
 
 

Första helgen i oktober

Helgen inleddes med grekisk mat på en greek festival i närheten av där jag bor. Vi käkade gyros, musaaka och någon rätt med spenat. Vi gick in i en grekisk kyrka och såg grekiska dansuppvisningar. Kanske inte så exciting som det låter men jag hade i alla fall kul =)
 
I söndags käkade vi frukost på en mysig restaurang/trädgård tillsammans för att sedan åka vidare på vinprovning =) Inte för att jag är något stort vinfan men jag börjar i allla fall lära mig och lyckades hitta några sorter som var helt okej =)
 
Såg även på filmen Gatsby vilket jag kan rekomendera alla där hemma att se, om ni inte redan sett den. Härligt skön film med bra historia, skådespeleri och härliga färger.
 

 
Härlig söndag med vinprovning =)
 

Onsdagskväll @ Kiwi

Onsdagskvällen spenderade jag tillsammans med Denise, Lisa och Mona på Kiwi. Vi käkade frozen yogurt och snackade strunt =) Hann även med att svänga förbi target efter jobbet och köpte tre t-shirts. En med turtles, en med mickey och en med cola. Jag har inte skrivit på länge om vad jag shoppat... Kanske skulle lägga upp ett helt inlägg med vad för galenskaper jag gjort. Det är för mycket i alla fall det är säkert :P
 
 
Onsdagskväll med Au Pairer och Frozen Yogurt =)

Fortsätter att jobba på min lista =)


  1. Besöka New York

  2. Besöka Philadelphia

  3. Besöka Washington DC

  4. Besöka Chicago

  5. Besöka Boston

  6. Besöka Atlantic City

  7. Besöka Baltimore

  8. Besöka Wilmington

  9. Besöka Miami

  10. Besöka Los Angeles

  11. Besöka Las Vegas

  12. Besöka Grand Canyon

  13. Se Niagarafallen

  14. Åka till North eller South Carolina

  15. Gå på Time Square

  16. Åka upp i Empire state building

  17. Gå runt i centeral Park

  18. Se Vita huset

  19. Se Empire state building

  20. Se nya World trade center

  21. Se Hollywoodskylten

  22. Åka till Disney World

  23. Gå på the walk of fame

  24. Se en show på Broadway

  25. Se en baseballmatch

  26. Se en american footballmatch

  27. Se en ishokeymatch

  28. Fira Halloween

  29. Fira Thanksgiving

  30. Fira St Patrik's day

  31. Fira jul med min värdfamilj

  32. Fira påsk med min värdfamilj

  33. Bada i havet

  34. Shoppa på King of Prussia

  35. Handla på Walmart

  36. Handla på M&M-store på Times Square

  37. Äta Frozen Yogurt

  38. Äta på Hooters

  39. Äta på McDonald's på Times Square

  40. Äta något från Magnolia bakery

  41. Äta på Taco bell

  42. Äta på Ruby's

  43. Äta på Hardrock cafe

  44. Äta på Cheesecake factory

  45. Äta på Dunkin donuts

  46. Dricka kaffe på Starbucks

  47. Dricka kaffe från Wawa

  48. Beställa en smörgås på Wawa

  49. Pröva mac n' cheese

  50. Pröva peanut butter and jelly

 

Tisdagskväll med Denise och Fat's

Spenderade kvällen med Denise och Fat's. Vi kollade på en konstig norsk film, käkade äppelpaj med glass och pratade massa strunt bland annat roliga minnen från lördagens fest =) Kul att få träffa lite vänner under veckan och bara umgås. Blir även starbucks imorgon =)
 
 

Fredag på Brandywine zoo

I fredags åkte jag med mina värdbarn till Brandywine zoo. Vi tittade på djuren tillsammans och klappade getter. Ella och Paige hade väldigt kul tillsammans och ropade Goats, goats för att få getterna att komma ut. Efter besöket på zoo:et hade vi även pic nic tillsammans i en park.
 
 

Amerikanskt födelsedagsfirande

I helgen var jag och några av mina vänner bjuda över till två amerikanska vänners födelsedagsfest. Jag gav bort ett svenskt kubbspel som vi spelade under kvällen. Utöver det spelades det även beer pong och corn hole. Jag och Elsa framförde även "Helan går", vi grillade och hade en superskön kväll tillsammans.

Från en galet skön fest =)
 
 
 

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0