Karva pumpor

I måndags åkte jag och Dylan till Linvilla för att köpa en pumpa att karva. Vi hittade vår pumpa och även en kanongod canoli och cookies and cream brownie :) Jag som däremot var förkyld då orkade inte stressa med att även karva pumpan den dagen så vi bestämde oss för att göra det på onsdagen eftersom Dylan skulle vara ledig då med. 

Så på onsdagen när jag kom hem åkte jag ner till Dylan och vi fixade vår pumpa. Jag ritade och Dylan skar ut den. Juan, Pat och Pat karvade också pumpor samtidigt så vi hade det rätt mysigt tillsammans :) 


På Linvilla hade de massor av fina pumpor. Jag tycker det är kul att se hur duktiga vissa är och jag är riktgt imponerad av vissa pumor och hur olika och coola mönster det finns! 




Longwood

I måndags tog vi oss tillbaka till Longwood garden igen och träffade Federica med hennes två killar. Vädret var jättefin, Longwood var supermysigt och vi hade en fantasktiskt dag tillsammans. Vi gick omkring och njöt av vädret, tittade på tågbanan, lekte med vatten och Ella klättrade runt bland pumparna. 
 
 
Supersöt och orange bland pumporna 
 
 
När Ella skulle ta på sig sina skor påpekade jag att de var olika. Ella svarade bara ja men att hon måste sätta på sig dem. När hon var klar sa hon bara titta, inte så tokigt. Hon är bra söt den ungen!

Lysa i mörkret

I veckan köpte jag en långärmad t-shirt som lyser i mörkret. Det är en Musse Pigg i skelett som motiv. En av alla olika halloweentröjor som säljs nu. Jag tycker det är kul hur de har olika kläder för olika högtider hör. Onödigt, ja! Men kul :) 



Pumpkin

Amerikanare älskar pumpasmak och såhär i hösttider runt halloween och thanks giving finns det hur mycket som helst smaksatt med pumpa. Det finns kaffe, te, munkar, kakor, bröd, färskost, glass, massor av annat och såklart pumpapaj! 

En hel del är supergott dessutom! 

























Play date

I måndags var jag och Ella på en playdate hos Tuba och hennes värdbarn. Hennes tjej på 4 år och Ella har blivit väldigt bra vänner och det är kul att se :) 


Hårborstning på gång mellan bästa vännerna :)

Något äckligt

När vi åkte hem från South Carolina stannade vi på en mack och Dylan köpte något riktigt äckligt, nämligen Pork Cracklins. Det är inget annat än friterat grisfett med skin. Så vidrigt! Dessutom fanns det hårstrån på skiten. Och vem äter det?! Jo Dylan såklart, jätteäckligt! 




Mitt livs första brölop

Nu har jag varit på mitt första riktiga brölop (för att titta på som 12-åring när mamma och pappa gifter sig för att det ska vara enklare att köpa hus räknas inte!) och det var helt fantasktiskt. Jag hade så sjukt kul och helt klart en av de bästa helgerna och dagar med Dylan. 
 
För att först fortsätta på förra inlägget så valde jag och Dylan att spendera natten i North Carolina, där jag fått ett hotellrum av mitt resebolag för att sedan på morgonen köra tillbaka till South Carolina där bröllopet skulle vara. 
 
Vi kom fram runt tvåtiden, checkade in på vårt hotellrum och gjorde oss iorning för bröllopet. Jag sminkade mig igen, lockade håret och klädde på mig. Jag hade köpt ett par nya silverskor som jag hade på mig tillsammans med den blåa klänningen jag fått av min värdmamma i somras. Till det hade jag en rosa kuvertväska och jag hade med mig ett par extra ballerinaskor utifall att fötterna skulle börja göra ont under kvällen. 
 
Bröllopet började klockan fem på eftermiddagen och vi lämnade hotellet tillsammans runt klockan fyra. Vi kom dit, socialiserade lite, skrev i en gästbok och la dit vårat kort som present innan vi satte oss där vigseln skulle vara. Vigseln var utomhus och det var väldigt fint där vi satt. Något som jag verkligen gillade var hur bruden och brudgummen bar cowboy boats och brudgummen hade jeans på sig. På så vis kändes det hela väldigt personligt och det var inte så puttinuttigt och over-the-top. Annars kan jag känna att amerikanska bröllop verkar vara mer av en show off än om brudparet och deras kärlek till varandra men här kände jag att det var helt tvärtom. Mer om dem som personer och deras kärlek. Mer rätt helt enkelt. Det gjorde mig väldigt glad att se. 
 
Själva vigseln var väldigt kort. Brudgummens mamma gick in med honom och brudens pappa med brunden efter att marsalkar, tärnor och näbbar gått in. Efter att de sagt ja till varandra var det ringar, löften och tal från en av tärnorna och marsalkarna innan själva vigseln var över och bröllopsfesten började. 
 
Först när vi kom dit fick vi drinkar och snacks och bröllopsparet hade även sina egna glas med datum och namn på, något jag tycker var väldigt fint! Vi gick senare och satte oss, och det var fri bordsplacering. Maten serverades i form av buffé och allt var jättegott! Mac n Cheese, Pulled Pork, Kalkon, Potatismos och sallad. Efter att vi ätit, kastade bruden sin bukett och brudgummen brudens strumpband som den som fångat strumpbandet sedan satte på den som fångat buketten. Det skars bröllopstårta och vi dansade sent in på natten innan vi åkte tillbaka till hotellet där vissa fortsatte men jag glatt gick och la mig. 
 
En helt superb dag, som gjorde mig väldigt lycklig och glad. Det var superkul att få umgås så mycket med Dylans familj och släkt och känna mig mer som en del av dem. 
 
 
 
 
 
 

När ingenting går som det ska

För just nu sitter jag fast på en flygplats i North Carolina där jag skulle byta flyg till Myrte Beach i South Carolina. Första flyget var försenat med två timmar!! vilket suger eftersom resan var 1,5. Så nu sitter jag här och väntar på att Dylan ska hämta mig för att sedan åka bil i fyra timmar till Myrtle Beach. 

Livet är ingen räkmacka just nu...

Men något positivt i alla fall, jag är ju nu trots allt i North Carolina och ska till South Carolina och båda är på min bucket list :) 



Åka tåg

Idag tog jag och Elsa med oss Ella och Landon på en liten tågresa på ett gammalt och fint trä- och ståltåg med ånglok i Lancaster. Det var en härlig och skvallrig liten tur tillsammans i ett soligt och höstigt väder. En rätt så perfekt arbetsdag med andra ord :) 






Mys med fröken söt efter skolan

Idag åkte jag och Ella till panera bread för lite myshäng, bara hon och jag, efter skolan. Jag bjöd på ett pumpamuffins som jag så vänligt fick smaka lite av :) 



Dansdag

Onsdag och dansdag. Då gäller det att ladda upp med snacks och leksaker gör att överleva två timmar väntandes. Först en timme med Riley och Ella och sen en timme med Paige och Ella. Med åker både kindles och gosedjur. Ungefär såhär kan det se ut när vi promenerar från bilen påväg till dansen. 


Sötnöten bärandes på Simba och Nala :)

Hibachi

I måndags gick jag och Dylan ut på middag på Hibachi som är en japansk restaurangkedjan som jag länge velat gå till. 

Det som är speciellt med Hibachi är att man sitter runt ett stort stekbord och kocken steker upp maten åt en medan man sitter där. Man delar även bordet med flera anda, vilket är ganska kul att få sitta tillsammans med människor som man inte känner. 

I den menyn jag och Dylan valde fick vi först en varsin liten sallad, stekt ris, stekta grönsaker och två val av kött där jag tog biff och kyckling medan Dylan tog biff och lax. Till detta tog även jag och Dylan suchi som förrätt medan vi väntade på att vårt bord skulle fyllas upp och att vår kock skulle komma. 

Det var en kul upplevelse att få äta där och maten var dessutom väldigt god! Godast var nog däremot suchin, som är något jag blivit såld på här. Jag älskar det verkligen! Vi hade en krispig, kryddstark laxrulle som var supergod! Under tiden som kocken lagar maten trixar han även lite, det flammar lågor och han kastar stekta räkor i munnen på de som sitter runt bordet. Det hela känns väldigt osvenskt men det var sjukt kul och väldigt snällt av Dylan att ta mig dit. Jag är väldigt lyckligt lottad att ha en så bra pojkvän :) 






Måla, måla liten pumpa

Idag var jag och den här sötnöten på play date hos Elsa. Då passade vi på att måla pumpor och pyssla tillsammans :) 




Utflyktssöndag

I söndags hade vi en dag fylld av äventyr. Först gick jag, Dylan, Pavlina och Juan ut och åt frukost tillsammans innan jag, Pavlina och Dylan tog en liten roadtrip själva eftersom Juan skulle jobba. 

Vi åkte först till ett ställe utanför New Hope, Bowmans Tower, för att kolla på utsikten. Jag var där förra sommaren och ville gärna åka tillbaka för att se alla fina höstfärger på träden. Det var jättefint där uppe men jag måste åka tillbaka om några veckor när träden har blivit mer röda. 

Efter Bowmans Tower åkte vi hem till Dylans pappa där Dylan gav oss en liten tur på deras fyrhjuling i skogen bakom deras hus. Det var grymt kul även om jag var livrädd att Pavlina skulle flyga av. 

På hemvägen tog vi en liten omväg förbi Doylestown för att stanna på Swedes Frozen Yogurt. Det var inget spektakulärt men bara kul att se dalahästar och saker skrivna på svenska när glassmakerna var översatta :) 







http://youtu.be/gC3JVCYSMvY

Härlig lördag

Lördagen började underbart mysigt med att jag och Dylan åkte till Exton för att äta frukost på The Classic diner. Ett populärt, och dyrt!, frukostställe. Jag hade som alltid omelett medan Dylan åt en riktigt god eggs benedict och så hade vi även french toast mer kanelsmör. Allting var riktigt gott och det var riktgt mysigt att gå ut för frukost en mysig, grå och regning lördagmorgon. 

Senare på dagen kollade vi på Halloweenkostymer utan större framgång. Vi har däremot lite olika planer, Rödluvan och vargen, minions, apor, smurfarna och lite annat. 

Jag jobbade lite på kvällen och även Dylan. Jag, Pavlina och Brogan gick däremot ut. Vi mötte upp Sandra från Sverige, Juan följde med oss ut och Dylan kom ut med två av sina jobbarkompisar då de slutat jobba. Vi började på Ryans för en varsin drink och drog sedan vidare till Kildares och Side Bar för att dansa fram tills vattna stängde och vi köpte pizza på Amore påväg hem. 

Fantastisk dag med fantastiska vänner! 



Fotboll

Förra söndagen jobbade jag några timmar eftersom mina värdföräldrar var och såg Eagles, amerikans fotboll, i Philadelphia. Mina värdbanrs mormor var hemma med värdbarnen men Paige hade fotbollsmatch så jag fick ta henne dit. Det var rätt chill, soligt och härligt väder och jag satt i en stol och kollade på. Det var min första gång jag var med på något av mina värdbarns fotbollsmatcher så det se rätt kul att få se. Här tas det dessutom så seriöst. De små femåriga tjejerna har en varsin coach för varje lag som är med på planen och hejar på. Paige var dessutom väldigt söt, glad och stolt över att ha med mig dit och visade mig glatt vägen till sin fotbollsplan. En härlig jobbsöndag med andra ord! 



AMC Dine in

Det ligger ju en dine in bio fem minuter från där jag bor och i onsdags var vi där igen. Den här gången provade ut suiterna där man kan fälla upp stolarna så man får fotpall och kan luta tillbaka ryggen. Riktigt göttigt med andra ord! :) 

Det var jag Dylan, Pavlina och Juan som gick för att se Gone Girl som jag hört väldigt bra om. Filmen var bra och helt klart sevärd. Svårt att säga vad den handlar om då mycket av det som är bra med filmen är att man inte vet vad som ska hända. Men kort handlar det om en tjej som hämnas på sin otrogna man...  En ska är i alla fall säker, jag älskar AMC:s Dine in Theaters! :) 




Pumpkinland @ Linvilla Orchards

I måndags tog jag med mig tjejerna till ett soligt Linvilla Orchards, farm med frukt, grönsaker och julgranar (ja här åker man och plockar sin egen julgran, jordgubbar, blåbär, äpplen osv. på farmar). 

Nu till halloween så är det populärt att åka på hay rides så vi åkte dit för att åka på en hay ride. Kort innebär det att man åker på ett lågt släp (med hö) bakom en traktor. Vi fick åka omkring och se olika delar av Linvilla. Efter hayriden lekte barnen lite vid deras stora lekpark innan vi lunchade och åkte en till Pavlina och hennes värdbarn för en playdate som varade resten av dagen :) 










Födelsedagsfest

Dylan fyllde år i fredags och två dagar tidigare fyllde Pat, hans rumskompis år, så i lördags firades de. De hade bjudit över massor av vänner för att fira dem med god mat, alkohol, massor av roliga spel och en sjukt god stämning. 

Pats mamma hade gjort en supergod ugnsbakad Mac n Cheese, Heather gjorde en jättegod Buffalo chicken dipp, det grillades hamburgare, korv, det fanns guacamole och mycket annat gott. Själv bakade jag en tårta med vaniljkräm, jordgubbssylt och grädde smaksatt och sötad med honung och mandelmassa. I tårtan fanns även mörkt chokladkross och jag dekorerade den med chokladkross på toppen och smält choklad i bladform på sidorna. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med slutresultatet :) 

Under kvällen spelade vi massor av roliga spel. Jag vann över Dylan i corn hole (man kastar ärtpåsar och försöker träffa en planka med hål i, tre poäng för hålet och ett poäng för plankan), vi spelade kubb och ett spel som heter thumper som jag inte spelat förut. Det spelet var däremot väldigt kul. Alla stod runt ett bord och trummade med händerna på bordet. Alla har ett varsit tecken, en rörelse. Någon gör någon annans tecken, den personen måste sedan svara med att göra sitt tecken och sedan någon annans som i sin tur måste vara osv. tills någon gör bort sig och får staffdricka. 

Efter spelandet gick vi ut i West Chester tillsammans. Vi hade med andra ord en sjukt rolig kväll tillsammans :) 


Såhär ser det man kastar på i corn hole ut. Det gäller att komma först till 21 (men inte över... fick jag lära mig)



Mera corn hole och något frisbeespel. 







Bröllop

Nej jag ska inte gifta mig men jag är sjukt taggad på att följa med Dylan på hans kusins bröllop i South Carolina den 18 oktober :) 



Födelsedagsfirande

I fredags fylde Dylan år så då firade vi honom med hans familj. Han hämtade upp mig efter att jag slutat jobba och sedan åkte vi över till hans pappa som hade släkt och vänner över där för att fira honom. De hade mat och födelsedagstårta och jag hade även makar en chokladtårta med vaniljkräm, jordgubbssylt och jordgubbar och toppad med chokladglasyr och grädde. Dylan fick även två presenter av mig en eaglesfilt och ett par eaglespyamasbyxor. Jag har även beställt en Eagles-Jersey åt honom som tyvärr inte hunnit komma än. 

Det var en mysig och trevlig kväll och kul att få träffa hans släkt igen :) 





Fredag med Ella

I fredags hade jag och Ella en riktig mysdag tillsammans. Vi var ensamma hemma så hade extra morgonmys innan vi åkte iväg till museumet för deras art and story time. Ella fick, överlycklig, strössel på sin våffla till frukost och hon hade väldigt kul vid museet. Det var bara hon och en annan tjej där villet gjorde att hon vågade prata mycket mer än vanligt. 




Knäpp på riktigt

Jag erkänner mig själv som störd i huvudet. Dagens lunch bestod av spenat och broccoli och sedan stekt äggvita och stekt kyckling, smaksatt med.... Jordnötssmör! Låter skitäckligt men det är faktiskt ganska gott, speciellt när jag försöker gå ner i vikt (innan bröllopet om två veckor). Och nej äggvita och klyckling är väl inte det roligare att äta, men toppat med lite! jordnötssmör är det rätt så gott :) 

För övrigt hatar jag dieter, inget bröd, lågt i kolhydrater och inga mjölkprodukter gäller nu. Det är sjukt tråkigt och gör mig trött och grinig. Aldrig förr har jag behövt tänka så mycket på vad jag äter för att gå ner i vikt men det är något fel på maten här, jag lovar! Det är sjukt svårt att gå ner i vikt här jämfört med hemma (och sjukt lätt att gå upp i vikt). Ge mig en stor det hamburgare nu för jag är hungrig! 



Ett år

Igår firade jag ett år med världens bästa. Han som gör mig så sjukt glad och fick mig att stanna här i ett extra år. Han som får mig att le av att tänka på honom. Det här året har varit det bästa någonsin. Jag är galet glad över att få vara hans flickvän och jag är spännd på vad framtiden har att visa. 

Världens bästa, Dylan, kom och hämtade upp mig. Gav mig rosor och ett kort och tog sedan ut mig på middag på The Blue Pear. Den mysiga restaurangen han tog mig till på min födelsedag. Väldigt gott, fint och mysigt! Efterrätt intogs i form av glass från Dariy Queen, inte lika fancy men ack så gott! Och naturligtvis fick den bästa även ett kort av mig :) 





På Blue Pear delade vi på flatbread, grilled chesse och hamburgare. 
Hamburgaren var sjukt god och flatbreadet var riktigt gott det med. Grilled Chesse är en grillad dubbel toast med ost i. Jag tycker att det är barnmat men har alltid velat smaka det på riktig restaurang. Ingen höjdare här däremot. Allt för mycket ost och allt för flottigt! 


Glass från Dariy Queen är sjukt gott! 



Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0