Fredagsbak

I fredags efter skolan bakade jag och tjejerna, eller bakade och bakade. Vi hade färdig kakdeg för chokladkakor och en mix för att göra peanutbutter bars med peanutbutter- och choklad- frosting. Tjejena tyckte det var kul och gick loss på smeten ;) 



Snow day

Jag hatar det, det är fånigt och på stora minuslistan över det här landet. Det är ändå skrattretande hur ett land som vill framstå som världsledande inte ens kan hantera snö. Men, men. Tjejerna car alltså hemma hela dagen för att det Kim lite snö på natten. 

Vi var utomhus och åkte kälke och stjärtlapp och målade med vattenfärg i snön. De drack varm choklad och fixade lunch tillsammans. Jag städade och tvättade medan de lekte. När dagen var över var dock mitt huvud mos och trots att det var kallt var en promenad ett måste! 




Alla hjärtans dag-pyssel

I fredags var mina värdföräldrar ute på date så jag och tjejerna passade på att fixa lite alla hjärtans dag-pyssel. Vi gjorde dekorerade ett jättestort papper till dem där vi skrev, happy valentines day, we love you, xoxo Riley, Paige and Ella. Dagen efter på alla hjärtans dag gav de bort det och det uppskattades mycket :) Tjejerna hade dessutom väldigt kul när de pysslade tillsammans. 



Longwood garden

Förra måndagen tog jag Ella till longwood garden för att gå omkring och leka lite i barnområdet. De hade orkidétema nu så vi fick se många olika fina arrangemang med orkidéer i deras orangeri. Ella hade väldigt kul ich efteråt åkte vi till Pavlina och hennes värdbarn för en playdate :) 






Not Your Average Joes

Förra helgen var min värdmammas föräldrar här för att köpa en holy communion-klänning åt Riley. På kvällen gick vi alla ut på not your average joes tillsammans för en riktigt god middag. Jag åt brödad kyckling med grönsaker och till efterrätt delade vi på en kie lime pie, vilket gör övrigt är något amerikanskt som jag gillar men inte trodde att jag skulle. Hur som helst hade vi en trevlig kväll tillsammans och jag uppskattar verkligen att umgås med min värdfamilj. 






Superbowl

Förrförra helgen var det super bowl, final i amerikansk fotboll, som är rätt stor här. Folk bjuder över varandra, äter mat och tittar på fotbollen, eller mest på reklamerna som är rätt påkostade. Egentligen har jag däremot svårt att först reklamtittandet. Det är vanliga reklamer på tv och absolut inget speciellt med dem men folk blir helt exalterade över reklamerna även om de inte är så speciella och enastående som folket verkar tycka att de är. Men vad vet jag? Tackar vet jag ICA-reklamerna, där har vi ett koncept som fungerar! 

Hur som helst halvkollade jag på fotbollen och åt av den goda maten som min värdmamma och grannen gjort. Det fanns olika dippar, min mootfavorit Buffalo chicken dip, guacamole, kycklingvingar, vitlöks- och spenatpaj och mycket annat gott. Till efterrätt hade grannen gjort brownies formade som amerikanska fotbollar. 




 

Ella kör Yoga

I helgen drog Ella fram yogamattan och visade lite yogapositioner som hon namngav. Tjejerna tycker om yoga och brukar rulla fram mattan då och då men det här var första gången jag såg Ella göra det :) 



Semla

I dag åkte jag och Moa in till Philadelphia till det svenska museet som är där. De hade ett event där de serverade semlor och visade filmen Maria Larssons eviga ögonblick. Jag och Moa stannade däremot inte för filmen men vi pratade mycket med tre äldre kvinnor som varit i USA sedan 55-60. En annan kvinna som vi pratade med kom hit som Au Pair men blev kär och stannade kvar. En av kvinnornas män pratade mycket med oss och verkade nästan veta mer om Sverige än vad vi gjorde. Han kunde uttala massor av ortsnamn och hade varit på flera olika ställen i Sverige, både söder- och norrut. Det var kul att få träffa lite svenskar och jag så även några yngre personer som jag däremot inte fick tillfälle att prata med, men det finns hopp om svenskar här :) 



Den stora snöstormen

Ni minns kanske den där stora snöstormen som de varnade så mycket om så den var på nyheter i Sverige? Det kunde komma en meter snö.... Såhär såg resultatet ut: 



Mumin

Mina värdbarn är helt frälsta av Mumin just nu. När jag kom hit hade jag med mig en bok om Mumin som jag läste för dem och jag hittade nyss Mumin på engelska på YouTube. Numera finns inget annat i deras tv-liv. Det är bara Mumin, Mumin och Mumin. Can we see a Moomin??? I wanna see Moomin. Det är gulligt och gör mig glad att de gillar något så mycket som jag växte upp med. 



Rileys basket

I lördags följde jag med min värdfamilj för att titta på Riley när hon spelade sin basketmatch. Först när matchen började spelade tjejerna lite lamt men ganska snabbt kom de igång, sprang snabbt, passade och satte bollen i korgen. Riley var väldigt duktigt, sprang mycket och tog plats på plan. Det är även ganska kul att se hur gapiga alla föräldrar är och hur seriöst de tar det. Jag älskar amerikaner och deras engagemang. Det är härligt att se. Ibland slår det däremot över, som när det andra lagets coach skriker så mycket på domaren att han blir utslängd från matchen. Det är ju trots allt 8-åriga tjejer som spelar... 






Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0