Söndagsbrunch

Frukost ute på helgens är mina absoluta favoritmål. Dylan jobbade på söndagsmorgonen så jag gick dit med Pat och Dylans nya rumskompis Juan för att käka brunch. Jag sms:ade även Pavlina som joinade oss en liten stund efter att vi kommit dit. Dylans restaurang har de absolut bästa omeletterna någonsin. De är sjukt goda! Den här gången hade jag en äggvitsomelett med skinka, tomat, champinjoner och lök. Superbt! 



Tjejlördag

I lördags hade jag en bra och lång tjejdag. Först kom Elsa över och vi käkade frukost hemma hos mig och kollade på fredagens svenska idol. Jag tog en liten nap innan vi drog på en liten shoppingtur till target och sedan åkte vi in till West Chester för att äta middag på  Dylans restaurang med Jonna. Jag hade en supergod pestotoppad lax med grillade morötter och grön sparris. Efter middagen gick vi vidare till Burger King, mest för att bara ha ett ställe att hänga på, och dit kom även Pavlina. Superbra lördag tillsammans med massor av skratt och snack :) 






Maria Montazami

När jag kliver in i skafferiet hemma hos min värdfamilj och ser flingsamlingen så ler jag alltid lite och tänker på en viss Maria Montazami som berättade om hur hennes Au Pair-familj alltid hade så många olika sorters flingor och att hon med ville ha det så... Ja, det är väl rätt nice att ha många att välja på till frukost? ;) 



Maze Runner

I måndags gick jag och Dylan på bio för att se Maze Runner. Filmen var helt okej men var väl ingen höjdare. Lite för förutsägbar men sevärd om den går gratis på tv. Annars var det mysigt att få gå på bio tillsammans :) 



Playdate med Tuba

I måndags hade jag en playdate med Tuba från Tyskland som tar hand om tre tjejer. Jag åkte dit med Ella eftersom jag ville att hon ska få lite nya kompisar. Hennes två minsta tjejer som är fyra och 1,5 år var hemma medan den äldsta 5 år var i förskolan. Ella och Merissa, mellantjejen, lekte jättebra tillsammans och Ella var inte alls blyg. Efteråt när vi gick hem sa Merissa till Ella att hon kommer sakna henne och Ella säger att hon kommer sakna henne med. Senare under dagen satt även Ella och bläddrade i en tidning med reklam för halloween. På flera av bilderna såg hon en liten tjej som hon bestämt hävdade vara Merissa. Det gjorde mig väldigt glad att se hur kul hon hade med sin nya vän :) 


Frukost @ Shoo Mamas

Innan fotbollsmatchen i söndags laddade jag och Dylan upp med frukost på Shoo Mamas. En av mina favoriter bland de billigare restaurangerna då de till skillnad från de andra faktiskt har riktig och bra mat. Närproducerat och naturligt som jag gillar det :) 





Eagles game

I söndags tog världens bästa Dylan med mig på en NFL-match mellan Esgles (Philadelphia) och redskins (DC). Jag har väl inte direkt varit intresserad av fotboll förut eller tyckt att det varit kul men jag måste säga att den matchen var grymt kul att se och jag känner hur ett litet intresse för fotboll börjar växa fram! 

Dylan stackarn höll väl däremot på att slita håret då och då när jag kom med mina dumma frågor. Däremot var nog han stor del av hur kul det var att se matchen. Att se honom så glad när Eagles gjorde mål var som att se ett litet barn på julafton och det gjorde mig lycklig :) 

Matchen slutade i alla fall med vinst till Eagles och det var väldigt jämt och spännande hela matchen! Grymt kul! 













Lat lördag

I lördags gjorde jag inte mycket. Vaknade upp hos Dylan och släpade med honom till gymmet :) En timme på crosstrainern med ett äpple till frukost var jag död och superhungrig så vi åkte till mataffären och fixade frukost tillsammans! Efter det gjorde vi mest ingenting utan tog det bara lugnt. 

Dylan började jobba halv sex så jag gick iväg med honom och hamnade på starbucks där jag sa hej då till Ilaria som åkte hem dagen efter. Efter starbucks åkte jag vidare hem till min värdfamilj som hade vänner över på middag. Vi åt pizza, chicken chili, hängde vid brasan och hade det allmänt mysigt tillsammans :) 




Fredagsdate

I fredags kväll tog Dylan ut mig på middag i Philadelphia på en mysig restaurang som heter Supper. Det var sista dagen på restaurangveckan som egentligen varar i två veckor i Philadelphia och vilket innebär att massor av lyxiga restauranger har specialerbjudanden där man kan få en trerätters middag för $35. Det är ki fortfarande kanske inte direkt billigt men till skillnad från vad det kan kosta är det riktigt bra. 

Hur som helst var det lite av en överraskning. Han hade bara sagt att vi skulle ut i Philadelphia men inte var. Han hämtade upp mig direkt efter att jag slutat jobba och vi åkte in till Philly och till vår restaurang. 

Restaurangen är verkligen supermysig och 'farm to table' som Dylan vet att jag gillar. Stilen där inne är lite rå och gammal industri, vilket känns väldigt svenskt så han hade verkligen lyckats välja ut en restaurang med mig i åtanke, vilket var väldigt gulligt av honom! 

Vi fick välja mellan tre olika rätter för varje mål. Tre olika för-, huvud- och efterrätter. Så för varje valde vi olika och vi delade. Som förrätt hade vi en sallad med friterad kyckling och en vattenmelon och tomatsallad med parmaskinka. Båda var supergoda! Till huvudrätt hade vi Mahi Mahi och stekt brödad kyckling. Till efterrätt hade vi sedan en kall mörk choklad- och hallonpaj med glass samt en varm persiko- och hallonsmulpaj med glass. Båda var väldigt goda men allra bäst tillsammans! 

Super god middag och en väldigt, väldigt fin tanke av Dylan! Efteråt på fredagkvällen gick vi ut tillsammans i West Chester med Dylans kompisar. 


Selfie i bilen på väg in i min superfina klänning jag fick av min värdmamma i somras. 


















Piratfredag

I fredags åkte jag och Ella till Delaware art museum igen för deras art/story-time. Idag var det pirattema, de sjöng piratsånger, fick piratnamn och gjorde piratflaggor. Även Federica kom dit med sina värdbarn efter att jag tipsat henne om det :) 

Ella hade väldigt kul och visade stolt upp sin flagga för sin pappa när vi kom hem :) 






Mera lunchdejtande

De är det lilla som räknas, som att ha tid att gå på lunchdejt med den man tycker om :) Det gör mig så glad varje gång och gör resten av dagen riktigt bra! 


Förlåt Dylan för bilden men du får skylla dig själv, de åker upp här och jag gillar den :) 

Överraskingsfest

För snart två veckor sedan åkte jag och Dylan iväg för att fira hans pappas frus födelsedag i form av en överraskningsfest. Det var mysigt, härligt sensommarväder med god mat och vi kollade på fotboll (nej jag hänger fortfarande inte med) utomhus. Hans familj är verkligen supermysiga och alla är väldigt trevliga och snälla mot mig. 






Ännu mera födelsedagsfirande för Ella

I söndags var det födelsedagsfirande igen för Ella och det var massor med släkt och vänner där för att fira med mat, tårta och fotbollstittande. 

Dylan kom dit för att fira och även Elsa och Pavlina var där med sina värdbarn och vi hade en väldigt bra dag med fantastiskt god mat! De fanns mjuka pretzels med senap, ost och kex, olika pizzor och annat tilltugg. Till mat hade Mendy gjort en superbt god kycklingchiligryta, supergod Mac n Cheese och köttbullar och korv i tomatsås. Smaklökarna hade det rätt fint! 

Till efterrätt var det tårta och Elmo (som Ella älskar) var motivet! Sedan blekfet presentöppning och det var väldigt mycket rosa, prinsessor, frozen och mini mouse. 







Och naturligtvis ska alla smaka lite... ;)











Och systrarna hjälper såklart till :)

Födelsedagsfirande för Ella

I fredags fyllde Ella år och eftersom hon var hemma hela dagen hade hon och jag en mysig hemmadag. Dagen började med att vi gjorde röda hemmagjorda pannkakor till frukost (eftersom hennes favoritfärg är röd). Vi bakade pumpakakor och åkte till Giant för att handla munkar då Elsa och Jonna skulle komma över med Landon och Becket för att fira Ella. 

Vid lunch lämnade jag av Ella hos hennes mamma så hon fick spendera resten av dagen på hennes kontor. Paige kom hem sjuk från skolan så jag fixade lite hemma, fixade Ellas presenter och ritade en grattishälsning på garageuppfarten till Ella :)

När Ella kom hem gick vi tillsammans ut på Bertuccis och åt middag innan vi åkte tillbaka hem för tårta och presentöppning :) 













ACAC och lunchdejter

Skolan är tillbaka vilket innebär att jag och Elsa är tillbaka till våra dagsdejter på ACAC där vi låter svettet gråta :) Dessutom får jag tid för mysiga lunchdejter med Dylan då och då efter gymet. Underbart! :) 






Dubbeldejt

I torsdags var jag och Dylan ute med Jonna och Ben på en dubbeldejt. Vi gick till Bertuccis tillsammans och pratade om framtiden. Det känns bra att ha några i en liknande situation att prata med. Dessutom känns det som att Ben och Dylan har mycket gemensamt då de har svenska flickvänner och på de sätt som jag och Jonna skiljer oss från amerikanskor har vi nog en del gemensmt som det går att skratta över :) 

Det var i alla fall en mysig kväll tillsammans med god mat. Bäst där är nog däremot bröder som man får till förrätt :) 



Play date med nya vänner

Nu mera är barnens schema så att Paige likt Riley går heldagar i skolan och inte kommer hem förrän fyra. Det innebär att jag ofta bara har Ella. Hon slutar ett tis-torsdag och på måndagar och fredagar har jag henne hela dagarna. Det är en helt annan utmaning och jag måste leta nya akiviteter eftersom jag kanske inte är den roligaste personen att hänga med i tio timmar. Att hitta på aktiviteter för barn och få dem sysselsatta går bra i grupp me att bara underhålla ett barn kam vara svårt. Så nu letar jag play dates och Ella kan vekligen behöva det för hon verkar blyg utan Paige. Eller hon är snarare blyg och fundersam i början innan det släpper. Hon trycker sig intill mig, gömmer sig bakom mina ben och håller ett hårt grepp om mina shorts. Hon vägrar släppa mig och säga hej. Jag försöker försiktigt få hemma att gå närmare och närmare till de andra barnen och till slut lite motig övertyga hemma att göra något själv, utan mig. Först blir hon lite arg men till slut tar nyfikenheten och viljan att leka med de andra barnen över och hon har kul :) 

I måndags gick vi till longwood garden för att träffa två Au pairer med deras värdbarn. I början ville Ella inte alls men till slut slapp det och hon lekte med de andra barnen :)





Lördagslunch @ Hanks

I lördags gick jag Elsa, Pavlina, Federica från Italien och Ida från Sverige ut för lunch. Vi träffades på mysiga Hanks där vi babblade bort en timme. 

Efteåt åkte Elsa och Pavlina iväg för att shoppa medan jag, Ida och Federica åkte till Kenneth Square för att gå på deras svampfestival. Den var helt okej, som en liten marknad med mycket svampstånd. De hade dessutom en svampätartävling som jag däremot inte såg eftersom det började storma. Jag såg däremot lite av presentationen av den och det var sådär galet och gapigt amerikanskt som man kan tänka sig att en ätartävling (amerikanskt) är... 

Efter det åkte jag till gymmet och sedan tillbaka för att jobba kväll. 


Lunch på Hanks 





Svampfestival i Kenneth Square och svampätartävling 

Ella och Landon

I fredags hade både jag och Elsa våra minsta värdbarn så vi hade en liten playdate där vi åkte till Delaware Art Museum för deras story/art-time. Ella och Landon leker väldigt bra ihop och de gillar varandra :) Ella förklarade mycket för Landon om vad vi skulle göra, då han inte varit där förut och när vi kom dit tog hon honom i handen ich visade vägen. De är så sjukt söta! :) 


Äkta vänskap :) 

Paige i skoluniform

Nu har även Paige börjat på Villa Maria likt Riley. Paige är i kindergarden (förskoleklass) och hon är sjukt söt i sin skoluniform. När jag kom upp på torsdagsmorgonen (hennes första skoldag) visad hon stolt upp sig själv för mig i sin uniform. Senare på dagen hämtade jag upp henne från skolan och hon var så glad över sin första dag, hon visade upp sin mapp och namnbricka hon fått. Hon berättade att hon fått en rundtur på skolan och att de hade varit i kyrkan (då hon går i en katolsk flickskola). På fredagen gick hon heldag för första gången och kom hem vid fyra på skolbussen tillsammans med Riley. De var grymt söta bredvid varandra bak i bilen i sina skoluniforner :) 



New York City

I lördags åkte jag och Brogan och en tjej som heter Antigona (som jag inte träffat tidigare) till New York City. 
 
Som vanligt vaknade jag tidigt, klockan fem, för att åka hemifrån en timme senare och ta 6.30 tåget till Philadelphia. Där bytte vi till buss som skulle gå 08.15 men vi fick vänta en timme extra innan den gick iväg. Busstationerna här är ju också roliga. Det är ju inte direkt länstrafiken hemma i Örebro där man kan få information på elektrioniska skärmar på de större busshållplatserna (vi är ju ändå i Philadelphia och inte ute på landet!). Det finns ingen information alls om bussen är sen eller inte, så man väntar och väntar. Inget högtalarsystem, så de som arbetar står och skriker om det är mer folk som ska till the. soth etc. innan den bussen går. Det är dessutom ett lustigt system om vart man ska stå när man väntar på bussen och ur vilken dörr man ska gå ut. Varför de dessutom har olika dörrar kan man undra då bussen man ska med inte behöver stå rätt utanför dörren utan kan stå utanför en annan dörr. 
 
Hur som helst vi kom på rätt buss och var framme i New York runt 12. Vi gick omkring lite på times square och började gå neråt på Manhattan. Vi tog selfies med poliser, vi storsade omkring på olika ställen och svängde förbli, Sockerbit, den svenska godisaffären. Där inne passade jag på att köpa lite lösgodis och även blåbärssoppa och nyponsoppa (på påse). Dylan hade en gång sagt till mig (då han läst om svensk mat) att han ville att jag skulle göra "blueberry soup". Min respons hade bara varit va?! vad är det?? innan poletten trillade ner till svensk blåbärssoppa. 
 
Efter det gick vi vidare neråt. Förbi det nya World Trade Center och Ground Zero innan vi gick ner till floden och hamnen där jag och Brogan tog båten ut till frihetsgudinnan. Det var kul att få se den och då fick jag lite den där känslan av att jag verkligen är i USA, det där landet som all tycker är så coolt och vill åka till... Det var även kul att få åka ut dit och se skylinen, över New York , som faktiskt är väldigt fin! 
 
Efter det tog vi tunnelbanan upp tillbaka upp på manhattan. Vi gick av vid grand central station (så jag fick även se det  :) ) och vi åt middag på en mysig hamburgerestaurang där jag hade mitt kanske livs godaste hamburgare där burgaren var fylld med blåmögelost och hade en supergod dressing. Superbt gott var det!!
 
 
Nya World Trade Center och Ground Zero
 
 
Nere på Manhatten och ute vid frihetsgudinnan =)
 
 
Grand Central Station
 
 
New York City
 


Sjukt god hamburgare :) 


J.Lindberg i SoHo :) 


??? 

Skolan börjar igen

I går började Ella skolan igen! Idag kommer Riley börja och imorgon Paige. Nästa vecka är vi tillbaka på gamla rutiner igen. Jag är såååå lycklig! Jag ska sova, sova och sova!! 


Dessutom är hon sjukt söt min Ella! Som hon har växt! :)

Dutch Wonderland

Förra veckan var sista veckan på en tre månader lång period av att ha jobba varje dag, 10 timmar in dagen, 5 dagar i veckan. Jag och mina värdbarn har haft massor av kul tillsammans men jag är glad att det är över, att jag kan gå tillbaka till att gymma om dagarna, lunchdate med Dylan och sova ut då och då. 

Jag och mina värdbarn avslutade vår sommar med att göra våra egna "camp nanny" t-shirts och sista dagen firade vi på dutch wonderland. Vi hade väldigt kul tillsammans, åkte många olika karuseller och åt glass. Ella kunna komma med på de flesta och hon var väldigt modig och släppte händerna i en sån där som snurra runt. Innan karusellerna sa hon att jag kommer inte vara rädd, till och med bör vi skulle åka berg-och-dalbana. Så modig och så söt! Jag älskar dem verkligen! Vi tittade även på en liten show. Tjejerna var så söta när de var sågblads av att se showen så jag fick tårar i ögonen. Efter det spelas en omgjord version av icona pops I love it. Tjejena älskar låten och ler även åt mig då de vet att den är svensk och att vi brukar lyssna på den tillsammans. 











En trött Ella efter en lång och rolig dag :)

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0