Överraskingsfest

För snart två veckor sedan åkte jag och Dylan iväg för att fira hans pappas frus födelsedag i form av en överraskningsfest. Det var mysigt, härligt sensommarväder med god mat och vi kollade på fotboll (nej jag hänger fortfarande inte med) utomhus. Hans familj är verkligen supermysiga och alla är väldigt trevliga och snälla mot mig. 








Kommentarer
Janni

Hej!
Jag har lite funderingar på att åka som aupair jag också men ja tyckte att jag kanske är /var för gammal... Så sökte på aupair blogg 25 år och du kom upp! Jag har vela åka som aupair länge men har av olika anledningar inte kommit iväg... Jag studerar bland annat till förskollärare och är inne på min näst sista termin. Jag har jobbat inom förskolan sedan 2010 och jag älskar det! Jobbar 80% nu och studerar heltid på distans. Men jag känner. U att nu eller aldrig för att komma iväg som aupair. Tänkte ta studieuppehåll och ta tjänstledigt på jobbet för att åka iväg ett år.
Så nu till frågan.. Hur tycker du att det är? När man är 24-25 år att bo hos en familj igen?

Med vänlig hälsning, janni

Svar: Hej :)
Jag tycker verkligen att du ska åka! Jag var i en liknande situation när jag åkte. Jag var 24 när jag kom hit men hade funderat på detta sedan jag var 16 utan att det av olika anledningar blev av. Jag bestämde mig däremot för att ge det en chans och jag har inte ångrat mig en sekund. Det är en chans man får en gång i livet och helt klart värt det.

Att vara 25 har både för- och nackdelar. Det är roligare att vara här 21+ och man är mognare och har mer erfarenhet vilket jag ser som bra. Att bo hos en annan familj när man är van att bo själv kan förstås vara svårt men här tror jag det är viktigt att vara kräsen i val av familj (vilket du som utbildad lärare eller lärarstudent kan vara!). Var noga när du matchar vad för regler familjen har. Om du måste vara hemma en specifik tid osv. Jag måste vara hemma 23 på jobbveckodagar och det kan vara väldigt frustrerande ibland. Många familjer har däremot inte curfews så det är möjligt att välja bort... Men var noga med att matcha med en familj som du känner dig bekväm med, som känns som en som du skulle kunna ha vänskapsrelation med. Om de haft Au pairer tidigare, fråga dem allt och nåt på frågor om vad som kan vara negativt med familjen för det är såna saker som kan bli jobbigt som Au pair även om familjens har masson av bra sidor. Och tänk på vad som är viktigt för dig. Kan du använda en bil hur du vill? Får du köpa mat själv och att du får pengar för det? Curfews? Jobbar du helg? Jobbar den nuvarande Au pairen ibland mer än vad man ska (massor av au pairer gör detta)? Hur är ditt schema och hur organiserade är familjen med att ge schema i tid?

Så mitt tips är åk men var kräsen i val av familj för att hitta en som ger dig den frihet du behöver :)

Hoppas det hjälpte och om du undrar mer är det bara att fråga :)
Carolina Franck Olsson

2014-09-18 @ 11:16:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0