Beach day

Söndagen spenderade jag på stranden med min värdfamilj. Dagen började fint, sov in till klockan tio! :) När jag ätit frukost kommer Paige och säger att hon vill visa mig något, jag följer med henne och hon tar med mig in i rummet där jag sover. Där på sängen står en ljusblå påse som jag vet är från affären där jag hittade den där fina klänningen (den dyra...) och i påsen ligger klänningen som min värdmamma gått och köpt åt mig :)! Det gjorde mig verkligen, väldigt glad. Det var ett tack för att jag är en bra Au Pair so far :) och så antar jag eftersom jag ofta ställer upp och jobbar extra om det behövs. 

Vi gick ner tillsammans till stranden där vi var från 11 till 3. Jag tog det mest lugnt, lekte lite med mina värdbarn, solade (och brände mig!), badade i havet och letade snäckor. Hittade massor av dem och ja, allt är större i USA, även snäckorna... 

Efter standen drog vi oss tillbaka för att ducka och åka över till några av min värdpappas vänners hus där vi åt middag och umgicks. Deras hus var supermysigt och de hade väldigt god mat, sallad, frukt, kyckling, hamburgare och korv. De hade även dekorerat sitt hem på flera ställen med massor av snäckskal som de målat jättefint i olika motiv och skrivit olika saker på. Kul och inspirerande, kanske behöver samla på mig ännu mera skal nu... ;) 

Superbt bra dag med andra ord som jag avslutade med en promenad i Avalon :) 




Skön dag på standen med en minsta skön bränna på kvällen :( 








Middag och umgänge hemma hos min värdpappas vänner 

Avalon

I torsdags eftermiddag åkte jag och Andrew mot Avalon för att tillbringa en vecka där. Mendy som var tvungen att vara på jobbet på fredagen kunde tyvärr inte komma med då. Vi åkte i alla fall ner och käkade middag på en restaurang i Avalon när vi väl kommit fram. Jag åt en sallad och alla vi delade även på sjukt goda pommes med old bay-krydda och ostdipp. Jag vet att jag klankar ner på mat och USA ibland men de har sjukt goda pommes på olika ställen. Med massa olika goda kryddor. Jag är gillar old bay-kryddan, parmesan och ostdippar är riktigt gott. Jag har även provat någon slags mix av pommes, kyckling, ost och någon hot wing sås vilket även det var sjukt gott! 

Men nog med sidospår och prat om pommes (USA slår Sverige, punkt!). Vi tog det lugnt på Toradagen, packade upp och även Lisa-Marie kom dit med sin värdfamilj. 

På fredagen tog vi våra värdbarn till lekparken på förmiddagen, då vädret inte var helt på topp. Vi åt lunch och medan Ella nappade och Andrew var hemma tog jag Riley och Paige till poolen. Jag älskar verkligen Ella men det var kul att få vara själv med Riley och Paige och ge dem mer uppmärksamhet när jag inte behövde vakta Ella.  Det blev snabbt kväll och när jag slutat tog jag en lång, välbehövlig promenad i fina Avalon. 

På lördagen drog jag mig länge i sägen och i huset innan jag och Lisa gick ut på en shoppingrunda. Såg många fina klänningar, en jag är väldigt kär i... Men! Det är inte billigt här, men den är fin!! Tre armband blev det i alla fall, ett blått, ett rött och ett vitt för 4th July. Senare på eftermiddagen och kvällen jobbade vi då våra värdföräldrar gick ut. Jag tog mina tjejer till poolen en liten stund och sedan hade vi middag och kollade på lejonkungen innan det var läggdags för tjejerna. Jag och Lisa tog det lugnt tillsammans. Försökte ge Mary Popins en chans men den verkade alldeles för crazy och gammal. Vi började se på the social nerwork som jag verkligen gillade men hann inte riktigt se klart då klockan blev mycket. 

Så än så länge har avalonresan börjar rätt fint :) 


Avalon Freeze 


Kvällshäng i Avalon med Lisa 


Shoppingresultat 


Vad jag vill ha! 


Jobb en lördagkväll 


Middag och bio

I tisdags kväll tog Dylan med mig ut på den nyöppnade AMC-bion där man numera inte bara kan se på film utan även chilla i sjukt sköna biostolar, äta mat och dricka allt möjligt, läsk, öl, vin, drinkar. Rätt bra kombo med andra ord! 

Vi gick i en av de vanliga biosalongerna men det finns även sviter (där stolarna ska vara ännu bättre och där man måste vara 21, och de kostar inte mer!). Hur som helst var stolarna sjukt sköna, tänk er en stor mjuk läderfotölj! På sidan finns ett litet bord som man kan skjuta in mot sig, en liten låda med ketchup och menyer och mellan stolarna ett brett uppfällbart armstöd. Man har även en knapp man kan trycka på då man vi att sin servitör ska komma, om man vill beställa mer mat, ha gratis påfyllning av läsk eller popcorn eller nåt annat. Jag älskade det och något jag känner att jag fastnat för. 

Filmen vi såg var the fault in our stars och den handlar om två cansersjuka ungdomar som blir kära i varandra. Väldigt bra film men väldigt sorglig! Jag vet inte när jag grät så mycket senast till en film! Och ja hela biosalongen snyftade rätt bra. 

Väldigt mysig tisdagskväll med världens goaste :) 




Fira midsommar i USA

På lördagen (dagen efter midsommar) valde vi att fira midsommar. Jag och Elsa hade fått tillåtelse att snylta på Dylans hus så det gjorde vi naturligtvis. Vi hade ordnat massor av mat, egen snaps och fixat massa annat inför denna dag =)
 
Vi hade bakat och gjort jordgubbstårta, negerbollar (ja vi var tvugna att kalla dem så eftersom det blir jävligt kul på engelska...), kyclingpaj med fetaost, tomat, oliver etc, köttbullar och sås. Vi hade även köpt prinskorv på ikea, singoallakex, prästost, knäckerbröd och skorpor. Gjort snaps med rabarbersmak, flädersmak och turkisk peppar. Allt för att själva få fira midsommar men kanske framför allt för att få visa våra amerikanka kompisar vad det kan vara =) 

Vi hade även fixat sjukt snygga bordsdekorationer i gult och blått för att få en skön svennekänsla.
 
Vi började dagen med att förbereda massor hemma hos mig, göra kransar, handla färskt bröd, mera sprit, koka potatis, värma upp pajen o.s.v. Sedan bar det av hem till Dylan där vi satte upp borden och fixade iordning det sista innan vi åt mat tillsammans och efterrätt med femkamp emellan. Maten verkade vara väldigt uppskattad. Vi hade naturligtvis även ägg med majonäs, rom, räka och dill som Jonna ordnat och de verkade som att folket till och med tyckte om den. Minst populär var väl förstås sillen, och det tycker inte ens jag om. Även tårtan och våra negerbollar verkade vara väldigt omtyckta =) Det känns verkligen kul att få dela med sig av sin egen kultur när det blir uppskattat! 
 
Som femkamp hade vi vissla med mariekex, penna i flaska, suga drink genom sugrör, och blåsa upp och jucka sönde en ballong i par. Sedan spelade vi naturligtvis även kubb och corn hole på sidan av =) 
 
Efter att ha festat tillsammasn en stund drog vi ut på krogen en stund. På ett ställe hittade även Elsa en snygg kille. Själv var jag på toa och Elsa planerade att ropa till mig, när jag kom tillbaka, och berätta om hur sjukt snygg killen i hörnet är. Elsa börjar däremot prata på om Sverige och en av killarna i det sällskapet frågar då om Elsa är från Sverige. Ja svarar hon naturligtvis och det visar sig då ett herr snygg (naturligtvis!!) är svensk och bott här sen han var 13. Perfekt svenska pratade han däremot och med väldigt mycket skånsk dialekt. Jag och Elsa konstaterade fint att vi kanske får passa oss i våra högljudda konversationer om allt möjligt på svenska. Det kan ju ändå bli rätt pinsamt... 
 
 

En stressig fredag

I fredags jobbade jag inte men nog stressade jag runt till tusen ändå! Jag gaskade blommor till midsommarkransar, köpte jordgubbar till jordgubbstårta och fixade iordning den, jag bakade kycklingpaj, gjorde chokladbollar med Elsa och Sara och tillsammans gjorde vi även egen nubbe. Vi gjorde en turkisk peppar, en rabarber och en fläder. De var faktiskt goda alla tre även om vi skulle ha haft även rabarber och flädern kallt. Det var verkligen tur att jag hade hela dagen på mig för allt tog sjukt lång tid. Till tårtan gjorde jag hemmagjord rabarberkräm, vaniljkräm och färskostkräm. Jag vispade grädda och hade även i färska jordgubbar och jordgubbssylt. Tårtan täckte jag såklart med grädde och dekorerade den ned jordgubbar och grädde. 




Torsdag och barns and nobles

I torsdags åkte jag med tjejerna till barns and nobles för att läsa böcker. Barns and nobles där man får läsa böcker utan att köpa dem. Först läste vi massor av böcker tillsammans och sedan hade de, utan att jag visste om det en storytime där. Så vi tog del även av den och sedan fick barnen rita. När vi kom hem åt vi lunch, hade nap och rest och vi ritade tillsammans på ett jättestort papper som jag rullade upp på köksbordet, vi bakade även maränger som Riley och Paige tyckte var väldigt goda :) 







Fira midsommar med mina värdbarn

Idag firade jag och mina värdbarn midsommar tillsammans med Elsa och hennes värdbarn Landon. Vi började att åka till lekparken för att dansa lite midsommardansar, för att sedan åka till Ikea och äta köttbullar. Det blev köttbullar med mos och lingonsylt till barnen, med fläderdryck och chokladboll som efterrätt. Jag köpte även en liten princessbakelse som de fick smaka av och tjejena verkade gilla allt! 

På Ikea fanns även en midsommarstång som tjejena skuttade lite kring innan. I drog oss tillbaka hemåt. De verkade ha en väldigt rolig dag allihop och få lära so lite om Sverige och svensk midsommar :)










Poolhäng en tisdag

I tisdags åkt jag och kidsen till ACAC för att bada. Vi hade väldigt kul alla tre och Ella sprattlade som en fisk i mina armar. Så kul hur mycket hon växt sedan förra året! Jag passade även på att springa när vi väl var på gymmet så innan vi badade checkade jag in mina sköningar :) Vi badade till två och var inte hemma förrän tre, och då hade alla somnat i bilen på vägen hem. Det tar på energin att ha kul! Och det är inte ofta som Riley somnar i bilen... 





Het dag! 

Midsommarfix på en lördag

I lördags fixade jag och Elsa inför vår midsommarfest. Vi rullade köttbullar, kokade sås och bakade basen till vår jordgubbstårta. Det var en väldigt kul kväll måste jag säga med många, många skratt. Allt från att kommentera tröga människor på wallmart, eller diskutera uttalet av flour villet leder till ett mindre skrattanfall på giant, eller att strosa omkring bland alla smakprov på costco, eller att åka (som Elsa sa) land och rike runt i jakt på potatismjöl. Vi hittade i alla fall vårt mjöl, det blev cirka 150 köttbullar och en väldigt hög och fin tårtbotten. Dessutom blev det massa smet över så jag gjorde några muffins av dem. När allt var klart var både jag och Elsa väldigt trötta dock så jag stirrar på muffinsen och utbrister. Varför bakade vi dessa? Vad ska vi med dem till? Jag skulle ju alltid kunna kasta dem på dig. Så tar jag upp ett muffins och kastar det på Elsa som dör av skratt. Kastar ett till och lyckas samtidigt träffa lysknappen skjukt snyggt. Tillbaka får jag ett muffins hårt sulat på örat... Sjukt kul kväll med en knasig Elsa. Dessutom konstaterade vi hur mycket vi hatar wallmart. Trångt och fullt med konstiga!! människor. Checka in wallmart people på Facebook. Så illa har det väl kanske inte varit för mig men det finns mycket lustigt där... 




Fars dag

I söndags var det fara dag här så jag och mina värdbarn spenderade förmiddagen med att pyssla ihop en poster där vi skrev Happy Father's Day och där tjejerna fick rita och färglägga hur de ville. Vi var även ute och handlade grejor till att pyssla ihop en liten ram där vi satte in ett foto på tjejena. På ramen skrev vi We love you dad XO och sedan en mustasch i hörnet. Jag tycker det blev väldigt fin och jag blev nöjd med resultetet så på söndagen fick Paige äran att ge presenterna till sin pappa :) 






Graduation

I torsdags slutade Paige pre-school då hon ska börja kindergarden (förskoleklass) nästa år. Det firades på skolan med att alla klasser fick komma och sjunga och alla barn gick säga vad de ville bli när de blir stora. Paige ville bli kläddesigner! Efter det var det mingel i klassrummet och sedan åkte vi och flera andra familjer till Rubys för middag. Det blev en rolig och mysig eftermiddag med värdfamiljen ;) 






Dansa med Riley

I tisdags, onsdags och torsdags hade jag Riley själv eftersom hon slutade skolan veckan innan. På tisdagen gick vi och simmade, Riley tyckte däremot att det var lite småkallt så vi gick upp, bastade lite, duschade och åkte iväg hem till Jonna eftersom hon hade båda sina värdbarn hemma. Där dansade Riley (tv-spel) med Jonnas ena värdbarn och becket som bara är tre försökte hänga på han med lite grann. 

På onsdagen hade min värdpappa planerat in lite egentid med Riley så de åkte till ACAC för en yogaklass och sedan lunch. Själv tog jag tillfället i akt att springa lite och snabbt luncha med världens bästa Dylan innan jag åkte för att hämta Paige och Ella på skolan. 

På torsdagen tog jag Riley till ACAC för att köra en dansklass som både jag och Riley tyckte var väldigt kul. Speciellt Riley och hon var väldigt duktig och superglad när icona pops I love it spelades (den låten spelar jag väldigt ofta för dem i bilen). Instruktören tycke också Riley var duktig och sa efter några låtar att tjejen i rosa klänning rockar var på alla applåderade för Riley! :) Hon kom även fram senare för att prata med Riley och Riley verkade så stolt. Att få se mina värdbarn så glada gör mig väldigt glad som Au pair.



 


Playdate

Idag på eftermiddagen tog jag med ni tjejerna på en playdate efter skola och vila. Jag hade pratat med Au pairen till en av Rileys bästa vänner, Mary-Kate, från hennes klass. Jag hade inte sagt något till tjejena utan sa bara att vi ska åka till en ny lekpark. Vi svängde däremot in i ett bostadsområde så tjejena undrar om lekparken ligger där. Ja säger jag och forsätter åka tills vi kommer till rätt hus. Där svänger jag in och säger att jag inte riktigt har lust att åka till lekparken längre. Riley säger att hon vill men jag säger nej, vi kan väl bara vara här istället och kolla vem som bor här. Tjejena tycker jag är knäpp men följer med mig och Riley som har sina aningar hoppar av glädje när hon genom dörrföstret ser sin kompis. Hon och Paige hade väldigt skoj med Rileys klasskamrat medan jag lyckades få Ella och Mary-kates syster att leka. De hade väldigt kul till slut och Ella ville inte åka hem (inte de andra tjejena heller för den delen!) 




Victorias Secret

I lördags åkte jag och Elsa och shoppade lite och jag spenderade alldeles för mycket pengar för mitt eget bästa. I alla fall när det är nästan hela veckolönen på bara underkläder men är man dum i huvudet så är man! Jag kan ju inte riktigt rå fört... Eller jo det kan jag väl, men man är ju som man är ;) så bara därför måste jag ju lägga upp en shoppingbild. Så att någon för se dyrgriparna... 



Säger rea på påsen men det var det då inte! 

Philadelphia Zoo

I söndags åkte jag och Dylan med Miriam och Pat till Philadelphia Zoo. Det var en mysig liten dags dagstur som avslutades med lite midsommarshopping på american swedish history museum. 
 
Zoot var fint och helt okej, det roligaste och häftigaste med zoot var att de från olika burar byggt burgångar som gick genom hela parken i luften, på så vis kunde djuren gå omkring längre delar än bara just sin bur. Och om man hade lite tur skulle man kanske haft en tiger eller apa gåendes över sig. 
 
 
Bara för att jag har en pojkvän som gillar att ta fulbilder på mig så bjuder jag på denna goding...
 
Efter zoot hade Dylan en softball match som jag skulle kolla på. Det slutade däremot så illa att jag själv var tvungen att motvilligt! spela, jag kan ju inte ens reglerna och har för övrigt varket sett baseball eller softball på riktigt förrän jag kom hit. Det gick ju inte direkt bra, varken för mig eller för deras lag men de fick i alla fall spela så det är ju alltid något. Ibland så, då är jag snäll! Händer ju inte ofte men ibland! ;) Ärligt talat så var det däremot lite kul, säg det dock inte högt!, jag vill ju absoult inte verka som för mycker amerikan!
 
Efter matchen käkade vi middag tillsammans på en bar med Dylans rumskompis Brad och hans flickvän Amy. Supermysig söndag helt enkelt!
 

Lång fredag och nationaldag

Hade en lång jobbdag i fredags 7.30-22.00! och i princip hela dagen var fylld med aktiviteter. Efter frukost åkte jag, Ella och Paige till ett ställe som heter Highland Orchard där man kan plocka olika grönsaker och frukter. Vi åkte dit för att plocka rabarber, mycket eftersom min värdfamilj inte visste vad det var för något så jag ville visa mina värdbarn (och mina värdpäron) vad det är och vad man kan baka med det. Och här verkar det inte alls vara lika vanligt med rabarber, i allmänhet tycker jag att det verkar som att amerikanare inte har lika stor koll på olika frukter och bär. Men hemma växer också mycket mer saker vilt och man har sina egna buskar och träd med frukt och bär i trädgården. Så är det inte här, man verkar inte riktigt odla själva så det är inte så konstigt att folk i allmänhet inte har lika mycket koll. 

Hur som helst! Vi plockade i alla gall rabarber, åkte hem, lämnade av den och  åkte till lekparken för att leka lite. Vf tolv åkte vi iväg för att hämta Riley vid hennes skola och sedan tillbaka mot oss för att luncha på Rubys, för att sedan åka hem igen. Det kan här tillägnas att resorna fram och tillbaka är ungefär 30 minuter långa!! Här jobbar man och går i skolan länge ifrån hemmet än hemma! I Sverige åker man en halvtimme eller timme mellan olika städer medan det här kan vara sträckan till skolan! 

Väl hemma vek jag tvätt medan kidsen lekte i källaren. Vi började sedan baka en rabarberkaka för kvällen och Aurdie kom över för en playdate med sina värdbarn Riley och Olivia. När hon åkt hem gjorde vi iordning middag och smakade på rabarberkakan innan vi åkte till Sweet Frog för frozen yogurt innan det var läggdags. Då hade även Elsa kommit över så hon hakade på oss :) och som vanligt hade jag min kväll/helgregel i bilen. Dvs ingen film utan musik och tjejerna dansar och sjunger vilt i sina säten :) 

Det blev en lång, fartfylld dag med massor av aktiviteter och körande!!! men framförallt massa kul! Och jag fick dessutom tillfälle att fira vår nationaldag lite med rabarberkaka, Elsas jordgubbsbakelser och allmänt svennehäng med Elsa. Mysdag helt enkelt! 




Rabarberplock!




Firande på Rubys för att Riley slutat första klass! :) 


Playdate! 


Bak och kaos när jag får bestämma ;) men jag städar upp efter mig! 


Tre små söta grodor 


Dagens outfit, grattis Sverige!!

Dubbeldate

Ikväll var jag och Dylan på dubbeldate med Jonna och hennes kille Ben. Vi gick till en restaurang/bar Duffers i närheten av där jag bor. Jag och Jonna försökte förklara färskpotatis, svarta vinbär och saltgurka utan någon större framgång. Färskpotatis är något jag saknar väldigt, väldigt mycket nu när sommaren kommer. Så mycket att jag i våras funderare på att odla själv, men inte det lättaste när jag inte har mitt eget ställe att odla på. Men jag får överleva en sommar till! Jag visade även Jonna en sida där man kan beställa endel skandinavisk mat :) måste försöka kolla upp frakten! 

Kvällen var iaf supermysig och skönt att få hänga med några som är lite lika :)

Så söta och så redo inför sista dansträningen



Lunch med Dylan

Idag efter att ha gymat mötte jag upp Dylan för lunch innan jag hämtade upp mina kids från skolan. Att ha lunch tillsammans gör mig verkligen glad och verkligen supermysigt av honom att tänka på :) Med risk för att låta cheesy men han är fantastiskt go och det är just såna "småsaker" som betyder mest för mig! 


Sallad från cosi (en av alla miljarder snabbmatsrestaurangkedjor de har här, jag gillar däremot cosi och de har många nyttiga allternativ) 

Måndag @ Longwood

I måndags var jag och tjejerna på longwood gardens igen. Vi gick mest omkring, njöt av det fina vädret, lekte i ett tree house och vid en damm där vi tittade på grodor och provade att få olika saker som löv och pinnar att flyta. Härlig dag och jag är lycklig att sommaren är här :) 




Underbara sommar :) 

Söndag @ The museum of art

I söndags åkte jag och Elsa in till Philadelphia för att gå på museum of art, ni vet där Rocky stod och hoppade... Vi åkte kanske inte dit för att vi är speciellt intresserade av konst utan mer för att vi inte hade något bättre för oss och för att det är gratis, eller stals vad du vill, första söndagen i månaden. 

Hur som helst var det ändå intressant att gå omkring där och det fanns konst från massa kända konstnärer och i delat i olika delar för olika värdldsdelar och epoker. Viss konst gillade jag men en del var bara konstigt. Typ en helsvart tavla med ett vitt rakt sträck. Hur svårt är det att göra? Eller en tv med en gubbe som står och gungar fram och tillbaka på repeat i ett hörn. I ett rum vi gick in i kände vi oss lite obekväma. Jag sa till Elsa att här känns det som att någon har haft väldigt mycket panik. Som att någon suttit och skärt sig i tavlorna... Det fanns även hela rum uppbyggda för att återställa rum i olika pampiga hus och såklart tavlorna som var där. Helt klart värt att besöka en gratisdag och kanske om man har mer pengar än mig även enbär annan dag :) 

Som avslutning på dagen blev det Ikea för att shoppa till vår midsommarfest :) Det blev sill, knäckebröd, skorpor, rabarbersaft (för drinkar), prästost, singoalla och lite härligt gult och blått pynt. Jag är väldigt taggad på at dra midsommar här och få dela vår svenskhet lite :) 








Här har herr Picasso tydligen målat en naken brud... Hitta den ni! 




Jaha?!



Här vekar både skrik och panik varit! 





Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0