Sockermålningar

Förra veckan passade jag på att göra sockermålningar med mina värdbarn. De tyckte att det var väldigt kul att se hur färgerna rann ut och blandades på de blöta papprena och hur sockret kristalliserade sig :) 




Super Bowl is coming up


Alltså kreativiteten här i USA är det ju i alla fall inget fel på :) 

Fredagskväll med min värdfamilj

I fredag gick jag ut och åt middag med min värdfamilj. Vi gick till Bertuccis, en italiensk restaurang som min värdfamilj kallar the dough house (deghuset) eftersom barnen får en bit bröddeg, att leka med och forma, som sedan gräddas i ugnen. 

Vi delade på en förrätt med friterad mozzarella, sjukt gott! Riktigt goda köttbullar i tomatsås och kycklingvingar. Till huvudrätt åt jag en Jambalaya som är en kryddig gryta med kyckling, alligatorkorv och räkor. Min värdmamma påpekade dock att jag absolut inte kunde äta räkorna eftersom jag är allergisk (jag blev magsjuk en gång för drygt ett år sedan och svimmade på morgonen och hade kvällen innan ätit massor av räkor). Jag log lite och sa att jag petar bort dem så hon sa oroligt om jag var säker på att jag kunde äta det även om det var räkor i. Haha hon är väldigt go och bryr sig verkligen om mig. Fantasktiskt med så fina människor! 

Paige hade även med sig sitt klassdjur (en mjukisdjurssköldpadda) som hon skulle ta hand om och sedan skriva om under helgen. 

Blev en riktigt mysig kväll tillsammans med dem :) 




Svenskt bröd = Lycka!

Sofia åkte hem till Sverige i januari så jag passade på att beställa en påse rågform av henne. Gissa om Mona smaklökar var glada i fredags när de fick njuta av riktigt! bröd. Det finns en del gott bröd här men det mesta är fortfarande bara fluff som man blir hungrig av snabbt igen. Olika sorters långfranskor, baguetter o.s.v. En del finns med fullkorn och surdeg men jag saknar riktigt bröd med massor av fibrer. Dessutom är det mesta brödet här fullt på kalorier. En skiva rostbröd här är ofta runt 100 kcal, sjukt! Hur som helst var jag riktigt glad över att få svenskt bröd hit, tack Sofia! 



Paddington

I måndags var det Martin Luther King day så alla tjejerna var enkelt från skolan. Vi åkte därför till bion för att se Paddington. Den första bion vi åkte till var set inte ens en idé att försöka med, vi skulle aldrig hinna in med kön som var där så vi åkte vidare till en annan. Där vår det nästan slutsålt så vi fick sitta längst fram, något som halvt knäckte nacken på mig men tjejena var förstås väldigt glada över att jag lyckades få front row tickets haha. De gillade även filmen där de låg ner i sina stolar och käkade popcorn, mysig dag! 




Dylan sjunger

När vi var i NYC och köpte lösgodis så var det en svensk sång skriven på påsen så Dylan försökte läsa/sjunga den. Jag hade rätt kul av att lyssna till det. Med risk att bli dödad lägger jag därför ut klippet här, och Dylan du vet att jag tycker om dig ;) 

http://youtu.be/vk1Y7xT4aS8

Art time

Förra fredagen var jag och Ella som vanligt på Delaware art museum för deras story och art time. Den här gången gjorde Ella the crying giant som är en stor staty utanför museumet som hon gillar. Barnen kunde göra vad de ville av olika pappersbitar (temat var former) som de kunde klistra på sina papper. En av lärarna bade gjort statyn och Ella gillar den verkligen. Varje gång vi åker in på museumet säger Ella the crying giant, glatt och pekar på statyn, så självklart blev hennes val sådant. Jag hjälpte Ella genom att vi tittade ut genom fönstret och jag ställde frågor om vad för slags former statyn var uppbyggd av, vad han satt på, hur hans mage såg ut osv. Resultaten blev riktigt bra :) 



American Sniper

I lördags såg Dylan och jag filmen American Sniper som verkligen har blivit väldigt populär här och biosalongen var full när vi såg den dagen efter premiären. Filmen är verklighetsbaserad och handlar om Chris som är prickskytt för USA i Irak. Han bestämmer sig för att ansluta sig till det amerikanska försvaret efter att amerikanska ambassader bombats. Man får efter det följa hans liv i Irak och privat hemma i USA med hans fru och barn. 

Filmen var väldigt bra men jag kände mig lite 'utanför' när jag såg filmen. Sådär som att det här är inte riktigt mitt land. Folk i biosalongen blev väldigt berörda av filmen och visst var den berörande även för mig men jag kan nog inte riktigt ta åt mig filmen så personligt som resten i salongen kunde. Det var folk som grät och applåderade efteråt så det var ganska känslosamt... Filmen är däremot helt klart sevärd, även som svensk, och den var faktiskt riktigt bra! 








Tillbaka i 3,5 dagar

I onsdags kväll åkte jag för att hämta upp Dylan i Philadelphia för att sedan skjutsa tillbaka honom på söndagen. Han har fått nytt jobb och kommer därför att resa en hel del. Först var han i Pittsburg och nu åkte han till South Carolina. Även om jag saknar honom mycket när han är borta så är jag väldigt glad at han fått jobbet då det öppnar upp nya möjligheter för oss och eftersom jag tror att det är något bra för honom där han kan utvecklas. Jag är väldigt stolt och glad för honom! 

Vi fick i alla fall några väldigt mysiga dagar ihop då vi bland annat har gått ut och käkat flera gånger, två middagar och två frukostar (ja, jag är bortskämd! och tack Dylan för jag vet att du läser då och då;)), vart på bio och bara hängt och gjort ingenting. 

Först tog Dylan ut mig, på torsdagkvällen, på en italiensk restaurang i Media, ungefär en halvtimme från West Chester. Maten var väldigt god! Jag hade kyckling med chanpinjoner, paprika och lök och pasta i tomatsås. Dylan hade en riktigt god gnocchi i blåmögelostsås. 

På lördagmorgonen hade vi en grymt god frukost på Pens Table för att sedan på kvällen gå på bio och sedan gå ut på Social Lounge för drinkar och mat vid baren. Vi delade först på ett riktgt gott flat bread med biff, bacon, ägg och parmesan och sedan delade vi på en burgare med ost, tomat, sallad, bacon och blåmögelostdressing. Maten var riktigt god, sådär så att man inte riktigt kan sluta äta! 

Söndagen njöt vi av frukost på Olive Branch, som har världens godaste omeletter!, innan jag skjutsade Dylan till Philadephia igen. 


Den mysiga italienska restaurangen Dylan bjöd ut mig på 



Kanske världens godaste flatbread :)

Glass med mina sötisar

I söndags jobbade jag kväll så jag och mina små charmtroll åkte till Magi Moose för att äta glass. Där har de olika glassorter som de blandar ihop me olika toppingar som man själv väljer. Lite som att mixa ihop sen egen Ben&Jerry :) Vi tog två olika mixar som vi delade på alla fyra. 







En birthdaycakeblandning med birthdayglass, strössel och brownies. Och sedan en jordhubbsblandning med jordgubbsglass, chokladsås, oreos och jordgubbar. 

Vart är nödutgången?



Jag tänker bara hur? Vart eller varifrån? Jag har ju i alla fall inte lust att vid en olycka (vafan heter emergency??) fly ner i marken. Det ser ju i alla fall lite roligt ut och jag och Dylan skrattade lite åt den när vi såg den mitt i Philadephia 

Kiersten fyllde år

Helgen efter nyår var jag och Dylan bjudna hem till Kiersten (grannen till min värdfamilj) som fyllde år. Vi köpte choklad i present åt henne och gjorde en fetaoströra med baguette som vi tog med som en apetizer till hennes middag. Jag gillar hur det här i USA är mycket vanligare att ta med sig tilltugg och vin för alla att dela av när man går iväg på fest. Sverige känns lite mer stelt när det kommer till middagsbjidningar. Jag gillar verkligen den öppenheten som finns här och det känns lite mer som knytkalasfunktion utan överenskommelser om vem som tar med vad, det fungerar ändå och är alldeles perfekt! :) USA lägger dessutom större vikt på plockmat innan maten. Man äter lite av det ena och det andra medan man väntar på att maten ska bli klar och det är en del av middagen där fokus inte bara ligger på maten. Tilltuggen och minglandet är också viktigt. 

Hur som helst var födelsedagsfesten riktigt mysig. Kiersten hade gjort en riktigt god Buffalo chicken dip, hennes mamma en grym guacamole och det fanns olika sorters hummus. Det fanns olika sorters kex, pita och allt möjligt gott att nästan bli mätt på innan middagen som var chicken chili och pulled pork. Även de var såklart riktigt goda! :) Sedan var det födelsedagstårta och Kiersten hade gjort en sjukt god brownie med vispad grädde och krossad butterfinger (en hård peanutbutter/caramel chokladbar, lite liknande dajm men med peanutbutter). Den var grymt god och påminde mycket om kladdkaka :) 




Bensinpriset i USA

Bensinpriset har sedan i somras sjunkit en del. Jämfört med Sverige och Europa har det alltid varit, enligt min åsikt, riktigt billigt med bensin, ungefär halva priset jämfört med Sverige. 

Senast jag tankade betalade jag $2.38/gallon. En gallon är ungefär 3.78 litet vilket innebär att en liter bensin kostar $0.63. Eftersom en dollar är ungefär 7.98 kronor innebär det att en litet bensin kostar 5.02 kronor. Så inte konstigt att amerikanare kör omkring i galet stora bilar överallt, det kostar ju ändå ingenting att ta bilen. 

Vad betalar ni i Sverige? 






Mer julfirande

Jag och Dylan fick fortsätta fira jul på nyårsdagen eftersom vi då åkte hem till Dylan pappa för att fira. Dit kom även hans bror med fru och deras son och så kom Dylans farmor och farfar. Jag fick massor av fina paket från dem, kläder, godis, en sax (haha, roligaste men skönaste julklappen på länge), örhängen, tofflor, presentkort och annat smått. Det var verkligen omtänksamt av dem och det gjorde mig väldigt glad. Vi åt även sinka där med potatismos.  Skinkan var hemlagad, varm och supergod men jag saknar svensk julskinka till tusen! Det är inte mycket som slår svensk julskinka på vörtbröd med grov senap. Om jag är i Sverige till påsk så tänker jag äta skinka så jag nästan dör och dricka påskmust såklart och äta semlor innan så jag blir riktigt söt och tjock. 

Världens godaste frukost

Det åt jag och Dylan på en restaurang som heter Continental i Philadelphia.  Det var helt fantastiskt! Helt klart en ny favorit. Jag åt en supergod omelet med svamp, rökt goudaost och skinka. Dylan åt eggs benedict och vi delade på en sjukt god french toast. Smakerna riktigt smälte i munnen. Min honung jag fick till mitt te var den godaste jag kan tänka mig. Osten i min omelet var som pricken över i:et och french toasten  was to die for. Jag vill dit igen och äta mer. Fabulöst!!!!




Han som alltid får mig att le

Han är mannen som alltid får mig att le, som får nog att känna mig som en prinsessa. Det är han som skulle gå genom eld för mig. Han som alltid finns där när jag känner mig nere. Han som alltid bryr sig, som får mig att vilja vara så mycket bättre. Han som får mig att häpna över hur bra han är på relationer, hur bra han är på att få andra att må bra, hur starkt han visar att kommunikation i ett par är viktigt. Han är fantastisk, han är smart på alla sätt. Han får mig att viljavara så mycket bättre. Han får mig att inte vilja ha något  eller någon annan över huvudtaget, han är meningen med livet! Jag älskar honom till tusen. Han är världens bästa. Känslan av att älska någon så mycket som jag älskar honom är fantasktiskt och känslan av att veta att han alltid finns där och att han alltid kommer att älska mig är helt underbar. Han är min största förebild, någon jag ser upp till. Ibland önskar jag att jag vore mer som honom, att jag hade samma ementionella intelligenskvot som han har. Jag är däremot oerhört lyckligt lottad att få kalla denna underbara man min pojkvän och att veta att han älskar mig. Ingenting är bättre än det! 

Dylan jag älskar dig, tack för att du är den du är, för att du älskar mig. För att jag får vara din lilla prinsessa. Du är helt underbar! 











Den 27 december

Den 27 december jobbade Dylan sitt sista pass på restaurangen. Jag och Pat passade därför på att gå ut och käka middag där. Eftersom det dessutom var 18.30 i USA och därmet 00.30 den 28 i Sverige (då jag är född) fick jag en tiramisu med ett tomtebloss, som en liten födelsedagspresent :) 



Nyår

Nyåret firade jag med Dylan. Vid sex på kvällen åkte vi in till Philadelphia för att se på fyrverkerierna. Vi åkte tillbaka hem  och gjorde oss iordning gör att gå ut. Vi hade köpt nyårsbiljetter för att gå ut på Kooma där vi hade öppen bar och buffé. Kooma är en Japansk restaurang så vi åt massa supergod sushi, kyckling, calamari och annat gott. Jag drack vin, Dylan öl och vi skålade in det nya året med champagne :) Med andra ord en sjukt härlig kväll tillsammans och jag var glad att jag fick fira in 2015 med den som betyder mest. Jag slutade 2014 och började 2015 på världens bästa sätt med en kyss från Dylan. 













Födelsedag i NYC

Födelsedagen firade jag i NYC. Vi körde upp dit och spenderade hela dagen där. Jag och Dylan började dagen med att äta frukost på ett svenskt café; FIKA,. Vi åt varsin omelett till frukost med västerbotten ost och jag köpte en lussebulle, en lussekatt och tre chokladpraliner. Tänkte att det kunde vara kul för Dylan att få smaka svenska lussekatter.
 
Sedan gick vi för att se Lionking på broadway för biljetterna som jag fått av mina värdföräldrar. Showen var helt fantasktisk, magisk! Det var så coolt att se alla djuren marchera in tillsammans medan de sjöng. Flera av karaktärerna hade även röster som verkligen lät som karaktärerna från filmen och kvinnan som spelade rafiki hade en fantasktisk sångröst och berättarröst. Dylan köpte även en drink till mig med jordgubbssmak och vodka, en Hakuna Mattata ;) 
 
Efter showen gick vi vidare för att kolla på lite julbelysningar innan vi åt middiag på Hard Rock Café vid Times Square. Vi hade två olika hamburgare som vi delade på. En med barbeque och en med svamp och swiss cheese. På vägen hem stannade vi på en svensk godisbutik, Sockerbit, där jag köpte lite godis till mig och Dylan =) 
 
Jag hade en helt fantasktisk födelsedag med världens bästa pojkvän! 
 
 
Lionking på Broadway
 
 
Blandade bilder från NYC


Världens bästa och jag 


Framför julgranen vid Rockefeller center 




Födelsedagsmiddag på hard rock cafe i NYC 
 

Brunch med vänner

På lördagmorgonen den 27 gick jag, Dylan, Elsa, Sofia och Pavlina ut för frukost på ett nytt ställe som mina värdföräldrars granne tipsat om. Stället heter Lucky's och är i en härligt gammal amerikansk stil. Frukosten var väldigt god, speciellt deras home fries (stekt potatis) som var just det grannen tipsat om. Jag åt en omelett och så delade jag  och Dylan på en oreovåffla som däremot inte var något vidare men förutom det var frukosten riktigt god och jag gillade verkligen stället och det kändes väldigt mysigt :)












Juldagen

Juldagen firade jag med min värdfamilj. Jag vaknade tidigt på morgonen av att höra tjejerna komma ner för källartrappen. De säger åt mig att vakna och komma upp. Vi går upp i mina värdföräldrars sovrum och väntar på att min värdpappa ska gå ner och tända lampan och säga åt oss om vi kan komma (eftersom jultomten ju ska ha varit där).
 
Till slut får tjejerna springa ner och glatt springer de ut och ner i vardagsrummet för att öppna ett berg av paket. De fick sjukt mycket paket och även jag fick massor av fina saker. Jag fick bland annat en handväska från Tori Burch, ett par Uggs, jag fick ett presentkort för smycken, godis, tvål och massa anant smått. Bäst var dock att jag fick biljetter till att gå och se Lionking på Broadway med Dylan. Efter att vi öppnat alla paket stekte jag svenska pannkakor åt tjejerna och vi väntade på att min värdmammas föräldrar skulle komma över. 
 
När de kommit över åt vi brunch tillsammas och öppnade paket igen. Jag fick paket även av dem. Jag fick ett set med tvål och hundprodukter, en tröja och en halsduk och ett pannband. Vi åt en väldigt god casserole som Mendys mamma gjort. Det var ägg med ost och korvbitar bakat i ungen. Till det hade vi bagels, muffins (till frukost ja!) och frukt. De stannade bara en kort stund och efter att de åkt tog jag Paige med mig för att åka och ta Sammy för en liten promenad. Paige tyckte det var väldigt kul och jag tyckte det var roligt att få göra något med bara henne och få henne att känna sig speciell. 
 
Vi åkte tillbaka hem och fortsatte fixa och ordna inför julmiddagen. Klockan tre kom alla min värdpappas systrar med familj över och vi hade massa plockmat medan den stora middagen förbereddes. Även vi delade paket och återigen fick jag julklappar. Nu fick jag ett jättefint halsband, en scarf och ett par skinnhandskar.
 
Det som serverades till middag var till förrätt en sjukt god butternut squash soppa och sedan en liten sallad med crab cakes och en kryddstark sås. Till huvudrätt fanns potatisgratäng, mac n' cheese, brysselkål med baconbitar, stek och ungsgratinerade grönsaker. Till efterrätt hade vi apelsin/riscotta-chessecake, salted caramel apple pie, glass och födelsedagstårta för mig. 
 
Efter middagen gjorde vi shot skies och umgicks innan alla åkte hem och jag fortsatte umgås med mina värdföräldrar. Jag hade en väldigt bra juldag och jul och är väldigt glad över att ha en så bra värdfamilj som jag har! 
 
 


 

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0