Midsommar

På midsommarafton åkte jag, Sofia och Ida till NYC för att fira midsommar tillsammans i battery park på södra Manhattan. Vi tog tåget in till Philly för att sedan ta bussen till New York. På bussen band vi midsommarkransar och klev sedan av bussen i närheten av Times Square. 

Vi gav bort de blommor vi inte använt till hemlösa människor och gick vidare gör att luncha på ett av alla de svenska Fika-caféer som finns på Manhattan. Vi åt köttbullar med potatis, sås och lingonsylt och jag köpte en chokladboll som efterrätt. 

Vi gick sedan vidare till sockerbit och köpte massa lösgodis innan vi gick vidare till Battery Park. Firandet började vid fem och vi kom dit ungefär en halvtimme senare och jag skojar inte om det var packat med folk! Det var människor överallt och vi hade inte ens en gräsplats att slå ner vår filt på. Istället satte vi oss på asfalten bredvid och tittade på alla svenskar som var där.  Midsommarstången kom upp och sånger sjöngs, precis som i Sverige! 

De sålda även mat på flera ställen, det fanns en stor buffé och olika restauranger hade matstånd där de sålde bland annat köttbullar, sill, pannkakor och smörgåstårta. 

Vi hände där nere ett tag och njöt av att fångars midsommar i USA innan vi tog en taxi tillbaka upp mot Times Square. 


Midsommar-selfie på Times Square 





Lunch på fika













Midsommar i Battey Park (ja jag vet att jag har en ful bondbränna!)

Taylor Swift

Förra fredagen åkte jag in till Philly, för att se Taylor Swift, med Heather, Christy och Phil. Det var min livs första riktiga konsert och hon var grym! Jag älskar hur hon känns så jordnära och som en väldigt snäll och omtänksam människa och en bra förebild. Våra platser var i princip högst upp, men vad gjorde det, grymt kul hade vi! Vi dansade och sjöng med och bakom scenen kunde man skymta Phillys skyline. 

En cool detalj till konserten var vita plastarmband som vi fick och som man satta igång vid konsertens början. Armbanden blinkade sedan i olika färger i takt med musiken och bildade en ljusshow Ingela publiken. 

Eftersom det var lin första konsert köpte jag även en t-shirt som ett minne :) 











Hela gänget, Phil, Christy, jag och Heather :) 

Sushi med Dylan

I torsdags prövade Dylan och jag på ett nytt ställe att äta suchi på. De hade en all-you-can-eat lunch för $16. Sushin var helt fantastisk och vi var väldigt, väldigt mätta när vi gick därifrån. Jag ville gärna gå dit och mycket för att jag ville prova olika sorters fisk. Jag hittade stället några veckor tidigare när jag sökte på sushi buffet men jag ville vänta med att åka dit tills Dylan kom hem så att vi kunde gå dit tillsammans så nu fick jag äntligen tillfälle att göra det så självklart var jag superglad för det! :) 


Nom-nom! 

Dylan är äntligen hemma

I onsdags kom Dylan äntligen hem från Egypten. Jag var så glad över att äntligen få se honom igen. För att göra honom extra glad packade jag frukost åt honom och la förutom en smörgås ner några av hans favoritgodisar i påsen. Jag stannade även till på Wawa och köpte en iskaffe till honom. Kvällen innan hade jag förberett minirabarberpajer och hjortskav som jag gjorde i ordning till middag senare på kvällen. Rabarber och hjort är några av Dylans favoriter. 


Bak innan jag hämtar upp Dylan ;) 


Tillsammans igen :) 


Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0