Chokladöverdragna chips

När jag var i affären hittade jag chokladöverdragna chips. Jag tyckte att det lät väldigt äckligt men som något jag måste pröva. Jag köpte en påse och till min stora förvåning var det riktigt gott! Chipsen är krispiga och lite salta under chokladen, smaskigt! Ibland kan USA ändå ;) 



Fira jullov

I tisdags slutade Paige och Riley skolan för att gå på jullov. De slutade extra tidigt så jag hämtade upp Ella tidigare än vanligt för att sedan hämta upp de större tjejerna och avsluta dagen med lunch på Rubys. Det var en skön dag med mina sköna tjejer! 





På Ruby's har de även världens godaste milkshake, här en jordgubbsmilkshake att dela på :)

Julafton

I USA firas ju jul på juldagen och julafton är inte så stort. Jag firade däremot min julaftonsmorgon med Dylan. Vi åt frukost med den nyöppnade Classic Diner och kollade sedan på Kalle Anka tillsammans och bytte julklappar. Dylan fick ett rakset av mig med en riktig hyvel, olika sorters blad, rakkräm och borste. Jag fick en surtfplatta av honom som just nu ligger på laddning för som första användning. 

Efter att Dylan och jag firat jul ihop åkte jag hem till min värdfamilj för att med dem åka hem till deras vänner för lite drinkar och plockrätter. Vi var där bara en liten stund för att sedan åka till kyrkan på Riley och Paige (katolska) skola för julmässa. Den var låååång och som tur var fick Ella nog och vi åkte hem efter en timme :) 

När vi kom hem strödde tjejena strössel (renmat) i trädgården och gjorde iordning mjölk och kakor åt jultomten tills han skulle komma. Efter att de gott och lagt sig umgicks jag med Mendy och Andrew innan även vi gick och la oss ich jag faktiskt längtade riktigt mycket till morgondagen :) 


Frukost på Classic Diner 


Min supergoda omelett med skinka, svamp, lök och soltorkade tomater 


Dylans Eggs Benedict som jag nallade av och den var grunt god! 


Julgata i Philly

Dylan och jag hittade en fint dekorerad gata när vi var i Philadelphia. Här är lite bilder =) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koizars Christmas Village

Jag hade glömt bort att skriva om ett litet äventyr som jag och Dylan hade för några veckor sedan. Vi åkte bort till ett litet område som är uppbyggt likt en liten julby med massor av ljus och hus dekorerade och med små affärer som säljer söta juldekorationer och varm choklad. Det var en mysig liten utflykt tillsammans och här är några bilder från vår kväll. 
 
 
 
 
 
 
 

Julfest

 
I lördags hade min värdfamilj sin årliga julfest med ungefär åttio gäster. Jag hade också fått bjuda över mina vänner och hade bjudit över Dylan och hans room mates och några Au Pairer, Elsa, Sofia, Moa, Alessanda, Pavlina och Brogan var där med sin värdfamilj. 
 
Återigen var det en helt fantasktisk fest med bartender, katering där det serverades mat och man kunde beställa olika pastarätter där man valde pasta. sås och vad för slags saker man ville ha i. Det fanns även massor av plockmat, massora av goda ostar och kex, spinach dip, rå tonfisk, massa olika godis och efterrätter. Maten var dessutom riktigt god och jag smakade på alla olika små plockrätter som serverades ut och jag tyckte till och med att crab cakesen som serverades var goda! 
 
Så vi åt och åt och åt. Tomten vad där och vi tog kort med honom, drack drinkar och senare på kvällen spelade vi drickspel i garaget och gjorde shot ski vilket är en av min värdpappa egenbyggd shotskida där han tagit en gammal vattenskida, borrat fyra hål i den och satt i shotglas. Sedan shotar man tillsammans. 
 
Så festen var galet kul och det är roligt att kunna festa Au Pairer och värdfamilj tillsammans. Dessutom är min värdfamilj och deras vänner grymt sköna! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baka, baka, baka!

Den senaste veckan har jag kokat massa godis och bakat kakor. Jag gjorde först Rocky Road med marsmallows, nötter och några dumleliknande godis som heter Rollo här. Det blev chokladkola en annan dag och sedan mörka chokladtryfflar. Sist gjorde jag en chokladtryffel på vit choklad med hallon och hallonvodka allt täckt med mjölkchoklad. Dessa blev riktigt goda och populära! Sist gjorde jag även mina första egna cake pops på mjuk pepparkaka täcka i vit choklad. Cake pops är som en liten kaka på en klubbpinne där kakan smulats ner, blandats med frosting, rullats till en boll och vanligtvis täckts med choklad. Jag använde en färdig mix för mjuk pepparkaka men smaksatte med mer kanel och ingefära efter att jag smulat sönder kakan och blandat det med frosting. Jag formade smeten till bollar och täckte dem med smält vit choklad. Även dessa måste jag säga blev riktigt goda! 



Minnen

Väggarna över mitt skrivbord har jag prytt med diverse minnen från mina snart två år i USA. Kul har jag haft och många vänner har jag fått. Jag har fått en extra familj och en underbar pojkvän! 




Måndag @ Brandywine River Museum

I måndags gick jag och Ella till Brandyine Christmas Museum för att titta på deras utställning A Brandywine Christmas. De hade flera söta julgranar och ett rum uppbyggt med en cool tågbanan med bland annat en miniatyr drive-in-bio där despicable me spelades till Ellas stora förtjusning. Det var ett roligt men kort litet äventyr på måndagsmorgonen innan Pavlina kom över för att leka med oss. 


Ella tittar på tågbanan 

Nutcracker

I söndags hade mina tjejer nutcrackerföreställning. Jag och Dylan hade först en seg morgon och drog ut och käkade frukost. När vi satt på dinern upptäckte vi att klockan redan var 12.30 så det blev att skynda sig till föreställningen som började klockan två... Vi drog hem, klädde på oss finare kläder och köpte rosor åt tjejerna och var på skolan en timme senare. 

Det var kul att se tjejerna dansa även om tre timmar dans är lite i det längsta laget för mig... Efter föreställningen drog vi ut och käkade middag tillsammans på Limoncello inne i West Chester. Limoncello är en jättegod italiensk restaurang. Vi delade på calamari och kött- och ostbrickan till förrätt. Sedan åt jag en jättegod kycklingrätt med tomat och linguini och kycklingen var fylld med sparris inlindad i parmaskinka. Superbt gott!!! Till efterrätt hade vi key lime pie och creme brule pie. Allting var supergott och trevligt att vara alla tillsammans! 






Mysig lördag

I lördags hade jag och Dylan en hel dag för oss själva vilket var superskönt och mysigt! Vi åkte till philly för att köpa pepparkaksformar på svenska museet, julklappar på Ikea och så såg vi en vackert dekorerad julgata inne i philly. Vi åkte sedan hem och åt middag på Texas Roadhouse innan vi åkte hem för att titta på A Hundred Font Journey tillsammans. Helt klart en superb lördag med världens finaste! 

Shady Brook Farms

I fredags efter julfesten på Wawa så skulle jag och Dylan åka och kolla på en ljusshow på shady brook farm där man får köra omkring i sin bil och se massa ljus som är uppbyggda längs med där man kör. Det var mysigt och jag och Dylan hade kul medan mina värdbarn var rätt sura vilket gjorde det ännu roligare för oss ;) 








Julfest @ Wawa

I fredags var det julfest på Mendys jobb. Jag åkte och hämtade upp Riley och Paige på deras skola för att sedan åka tillbaka hem och snabbt byta om till klänningar. Uppgiften var, från mig till tjejerna, att byta om det snabbaste de kunde och jag tror jag lyckades få tjejena ut och in i bilen och byta kläder på 10 minuter! 

Vi åkte vidare till Wawa där jag fick se Mendys kontor och sedan träffade vi jultomten och jag fick mitt första kort med tomten, vilket jag var väldigt glad för! Här kan man ta kort med tomten på olika ställen, som köpcentrum och olika event. Jag tycker det är väldigt gulligt och önskar lite att Sverige också kunde annamma det. Vi tog även kort med Elsa och Anna från Frozen och vi pt pizza och massor av kakor. 



Bakfredag

I fredags dekorerade jag och Ella pepparkakor med frostig och m&m:s. Vi lagade Rocky Road och hade en mysdag tillsammans. 




Helgkurs - inredning

Äntligen är jag klar med mina credits! Första helgen i december gjorde jag ich Elsa vår andra helgkurs och vi har nu tagit alla de credit som vi behöver. Den här gången måste jag även säga att kursen var riktigt bra och att jag faktiskt lärde mig något. Personen som högg kursen utbildar studenter i inredning, hon har egna klienter och hon har en bakgrund som arkitekt så den här gången kunde läraren verkligen något om ämnet hon undervisade i. 

På lördagen fick vi lära oss massa saker om inredning och olika element och grundregler som är viktiga att betänka. Vi talade bland annat om linjer, ljus, kontraster, matchningar, mönster, tyger, ytor och färger. Till söndagen hade vi i läxa att göra en planritning över ett vardagsrum för hur det skulle kunna möbleras. Vi fick sedan under söndagen i grupp arbeta med en planritning och möblera det mer detaljerat med hjälp av bilder på möbler, lampor, konst etc. och med färger och tyger beskriva färgval, mönsterval och tygval på väggar, möbler och mattor. Det var en kul uppgift som även den var givande. 




Ellas julshow

I onsdags hade Ella en julshow på sin förskola. Hon och två andra klasser hade show samma dag och vi var alla där och kollade tillsammans. Det var kul att se henne och hon hade innan varit så stolt över sången hon skulle sjunga. Efter julshowen gick vi ut tillsammans på middag på en ny restaurang i närheten av där vi bor.  Det var ytterligare en mysig dag med min värdfamilj som jag börjar få sjukt stor separationsångest ifrån. Jag kan inte förstå att jag bara har två månade kvar med dem och att jag har varit här i snart två år. Jag kommer sakna dem något sjukt! 


Ella är nummer sex från höger 


Middag med en sjukt skön värdfamilj! 

Paige 6 år

I måndags fyllde Paige sex år. Det är sjukt hur snabbt tiden går. När jag kom hit hade hon precis fyllt fyra och endel av de kläder som Paige hade då är kläder som Ella har nu. Paige har börjat kunna ljuda ut och skriva och det är kul att se hur stor hon har blivit. Hon firades med en gul tårta men en giraff på och vi sjöng tillsammans för henne. Av mig fick hon boken the fox and the tomten av Astrid Lindgren. Jag tycker att de är kul att ge bort svenska böcker till mina värdbarn i present och det har blivit lite av min grej. Stort grattis till en väldigt skön tjej! 




Longwood garden

 Longwood garden har nu julspecial med massor av juldekorationer, julblomsterarrangemang och ljusdekorationer. Jag gick dit först på måndagen under dagen med Ella och redan då var det riktigt fint. Senare på onsdagkvällen var jag där med Dylan och det var ännu finare då när man kunde se alla ljusdekorationer. De hade massor av ljus i träd, granar och konstgjorda stålgranar med ljus utomhus men även inomhusdelen, orangeriet var vackert dekorerat med ljus. Orangeriet är supervackert på dagen men nästan vackrare och vackert på ett annat sätt på kvällen när det är mörkt. Jag lägger upp några bilder även om de är långt ifrån så fina som det är i verkligheten. 
 
 
 

Farmor



Inga ord kan beskriva det tomrum som finns! Min farmor var helt fantasktiskt och världens godaste människa. Många av mina minnen från min farmor rör mat. Alltid fanns det något att äta hos farmor och alltid bjöd hon på något som världens godaste kanel- och vaniljbullar, sockerkaka, saft och pannkakor. Alltid såg hon till att man inte var hungrig och vid middagar hade hon svårt att själv sätta sig ner för att vara säker på att alla andra hade fått det som de behövde. Hon var alltid glad om man kom över och ville alltid klappa en på kinderna och nypa lite sådär som gamla tanter kan. Farmor är också fia med knuff, plockepinn och kinachack. Det är att bada i badbaljor i trädgården och springa omkring barfota, klättra i träd och äta en strut med vaniljglass. Farmor är kärlek och farmor kommer alltid betyda mycket för mig och hon kommer alltid, alltid att vara någon jag älskar! 

34 Street Baltimore

Även kallad som Christmas Street och helt magisk. Hit åkte jag med Elsa för att se på alla vackert deckorerade hus. Galet, vacker och så amerikanskt! 












Julparad och middag

I fredags gick jag ut med min värdfamilj för middag på en restaurang som heter Avalon, i West Chester. Jag har aldrig varit där förut men maten var riktigt god och det var högre klass, väldigt fint och mysigt! 

Vi åt calamari till förrätt och jag hade lax till huvudrätt. Jag smakade även av på värdpappas kycklingrätt och den var helt superb, supergod! Till efterrätt delade vi på creme brule, cheesecake och sea salt caramel. Även detta var helt sjukt gott! 

Efter middagen tittade vi på West Chesters julparad som enligt min värdmamma ska vara rankad en av de bästa i USA! Det började regna så vi åkte hem när det var ungefär 1/4 kvar men den var skit lång, över en timme med massor av olika orkestrar, dansgruppen, uppblåsbara pepparkakor och annat kul som skuttade omkring. Några dansare var barfota!!! det såg sjukt kallt ut kan jag lova! Det vi såg var i allafall fint men att vänta de sista 15 minutratna, i regn, på jultomten kändes omöjligt. Annars hade vi en sjukt mysig kväll tillsammans jag och min värdfamilj och även Dylan kom dit och tittade på paraden med oss :) 


I väntan på vårt bord :) 


Efterrätter 














Några bilder från julparaden 

En dag på museumet

I fredags åkte jag och Ella till Delaware Museum of Art igen för att gå på deras glory of stories. De läste en bok om en mus på ett museum som gjorde en (trap)ets likt en skulptur. Sedan fick de titta på olika skulpturer och de fick skapa skulpturer av en frigolitbit, piprensare och indianpärlor. Ella var väldigt glad hela tiden och ropade glatt svar när museetanterna frågade. Hon var väldigt ståt över sin skulptur och döpte den till Ella :) sötare unge får man leta efter! 


Ella och en annan tjej får bygga upp en skulptur av klossbitar. 

Ella pratar med Holly

I måndags, första december, passade jag på att filma Ella när hon pratade med Holly, den lilla julnissen. Så grymt söt! 

http://youtu.be/HyaQZkcnvMo

Pepparkakshusbak

Idag satte jag och tjejern ihop ett pepparkakshus som vi köpte på Ikea för ett tag sedan. Alla hjälpte till! Ella kletade kristyr med mig. Paige och Ella satte på marsmallows och Riley fixade med m&m:s. 




Holly är tillbaka

Här i USA har familjerna elfar hemma under december. Det finns en bok som heter Elf on the self som man kan köpa och även de små söta elfarna. 

Så första december kommer en liten Elf (julnisse) och sitter någonstans i huset. Elfen vakar över barnen hela december för att se till att de är snälla. Varje natt åker elfen till jultomten för att berätta hur barnen varit. Man får inte röra vid elfen för då förstörs magin. 

Det är så himla sött och jag älskar det! Varje gång jag vaknar berättar tjejena glatt för mig vart Holly är och vad hon gjort. Hon har hittills ätit cupcakes och russin och inatt när jag kom hem såg jag att hon låg och sov under några näsdukar. Tjejena har även skrivit brev till Holly och Holly har svarar. Jag älskar det här och barnen älskar det. Detta borde verkligen komma till Sverige för det är så sött! 



Så grymt söt!



December har börjat och Riley ritade den här bilden. Hon är så sjukt söt och jag älskar hur stor hon blivit och tänker så vuxet ibland. 

Julen har kommit till Philadelphia

I söndags tog jag och Dylan en tur in till Philly efter att han slutat jobbet. 

Vi promenerade först till Macy's för att gå deras Charles Dickens tur och kolla på deras light show innan vi gick vidare till comcast för att se även deras light show. Vi promenerade vidare och såg belysningar längs gator och avslutade vid Frankling Square för att se en light show utomhus 

Påvägen tillbaka till bilen gick vi genom China Town och vi hoppade in på en restaurang vi tyckte såg mysig ut. Det visade sig även att den fått massa rewards och maten var riktigt god! Bland annat hade vi några pannkakor som mer var som bröd med någon lustig sås. Till förrätt hade vi även kyckling och biffspett med jordnötssås. Vi delade sedan på stekta nudlar och kyckling med ingefära och basilika. 

Supermysig dag med världens bästa! 




Macy's 


Show på comcast 





Franklin Square 



Kinarestaurang och roliga pannkakor 

Swedish Massage

När jag varit i USA i cirka 2 månader såg jag ett reklamblad på vårt gym om Swedish Massage. Jag funderade på vad det var för något för det hade jag ju aldrig hört talats om, en svensk massage?!? Så jävla kul låter det ju inte? Inte direkt exotiskt... Jag frågade min värdmamma om det och hon svarade att det var en vanlig massage. Jag skrattade mest åt de och sa att jag måste prova någon gång. 

Så förra julen fick jag ett presentkort på ert besök på ett spa nära mig (ett spa som för övrigt är rätt lyxigt, herregud bär jag gick in där, kärlek!!). Jag har däremot inte använt det. Jag känner mig lite som min mamma när hon får presenter. Får hon godis äter hon det aldrig, för det ska sparas till något speciellt, så istället hinner det bli gammalt och slängt. 

Hur som helst nu tog jag tag i saken och bokade min massage och jag kan lova att det var grymt! 

Först kom jag alltså till spat och checkade in. Jag fick byta om till morgonrock och tofflor och leddes sedan in i ett väntrum där man fick en fotbad. Där kom min massageterapeut, Vicky, och hämtade upp mig och jag fick sedan en 55 minuters underbar massage. Först på rygg och sedan på mage och allt masserades. Ben, armar, fötter, händer, fingrar, ansikte, hårbotten! Grymt skönt! Dessutom fick man andas olika oljor innan massagen, doftade pepparmint och kändes bra :) 

Efter massagen gick jag gå in o ett relaxrum där det var kyligt så man fick sitta under en filt på en solstol. Luften där inne skulle vara rik på något mineral (tror jag haha!) nått var det i alla fall i luften och det skulle vara bra för något, andningen kanske?! :P Det var i alla fall rätt mysigt. 

Sen gick jag ut och tog en dusch i den i alla fall största duschen jag varit i med vatten sprutande från väggar och tak haha. Gött det med! 

Så! Tack till värdens bästa värdföräldrar för en grym massage och jag är såld! Jag kommer definitivt vara den som vill åka på romantiska spahelger i framtiden. 




Thanksgiving day

I torsdags var det thanksgiving och dags för att fira min första högtid med Dylan och hans familj! 

Vi åkte upp på förmiddagen till hans mormor och morfar för att ha lunch tillsammans. Hans mormor hade gjort så mycket olika maträtter. Först hade vi soppa till förrätt där jag för första gången i mitt liv åt sköldpadda (stackarn!) men det var faktist gott! Sedan hade vi det vanliga, kalkon, stuffing, gröna bönor, potatismos och sötpotatismos, gravy och annat gott. Till efterrätt hade hon gjort 150 (nästan ;) olika pajer. Det fanns pumpapaj, sötpotatispaj, bärpaj och äppelpaj. 

Allt var gott och det kändes väldigt välkomnande och trevligt att få vara med Dylan och hans familj. Efter lunchen kollade vi på amerikans fotboll i fyra timmar!!! Mamma! Jag överlevde tack vare dig och saker min son behöver veta om omvärlden. Tack mamma! 



Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0