Lyckan när man hittar glögg

Glögg finns inte direkt här i USA, det går att hitta saftglögg (alkoholfri) på Ikea och ibland på andra ställen om man har tur. Förra helgen när vi skulle köpa vodka till helgen hitta jag däremot glögg på en alkholaffär i Delaware som har massa olika saker. Så julen är räddad, jag har glögg :) 



Gym, nytt hår och sushi!

I tisdags passade jag på att åka till frisören efter en sväng till gymmet och 10 km på löpbandet. Det var verkligen dags efter att inte ha klippt mig sedan mars! Jag är lite för lat och snål för att gå oftare än så. Mitt hår var väldigt slitet och nu efter sommaren började utväxten även bli mörkare då solen inte är framme och bleker på samma sätt. Så nu år jag fräsch, ljusare och alla kluvna toppar är borta :) 


Tisdagskvällen fortsatte att firas med Dylan och vi åkte in till Kennet Square för en all you can eat sushibuffé. Riktigt god sushi och kände att jag nästan rullade därifrån. 


Första av alla beställningar vi la in ;) 

Lördagkväll @ the Meriwethers

I lördags så skulle mina förra värdflräldrar, Mendy och Andrew gå ut på middag med Mendys föräldrar för deras bröllopsdag. Deras nya Au Pair var i Boston så jag hoppade in och jobbade :) Jag och tjejerna hade en supermysig kväll tillsammans. Vi lekte tillsammans med lera och spelade spel. Vi åkte till Rubys och åt middag och drack milkshakes innan vi åkte vidare och käkade glass på sweet frog. När vi kom hem kollade vi på Nalle Puh, innan det var dags för att gå och lägga sig. Jag gillar verkligen tjejerna och kvällen bjöd på många skratt. Jag visade klädaffären där jag jobbar Riely sa "No way! We go there all the time, how come I've never seen you?!" Paige frågade när jag sa godnatt "Are you going to tell mommy we had double desserts?" "I don't know, are you?" "No" Så söta och så underbara! 






Apple festival @ Peddlers village

I lördags åkte jag och Dylan till en Apple festival i ett litet mysigt och gulligt shoppingområde som heter peddlers village. Det tar över en timme att åka dit men fet är väldigt mysigt! De har massor av små mysiga butiker och en skön stämning. Vi gick omkring och tittade, köpte två chokladkalendrar och lite annat godis innan vi åkte hem igen. Bland annat köpte vi Irish Potatoes. Dylan påstod att de var väldigt gods och de var de faktiskt. De är som saftiga kokoskakor i kakaoöverdrag. De är en tradition och har sitt ursprung i Philadelphia, varför de kallas irish potatoes vet man inte. Lite googlande säger art man tror att de gjordes av irländska immigranter. Dylan berättade att historien bakom dem skulle vara att när irländarna kom hit och pratade om sina potatisar som var så bra så gjorde man dessa godisar, kallade dem irish potatoes för att göra narr av irländarna. Hur som helst goda var de :)



Knock on wood...

... Eller peppar, peppar ta i trä. Men! Det är fortfarande väldigt varmt här. Inget att klaga på men det är ju sjukt i november! Jag kan gå omkring i Filip Flops och ballerinas. Inne i vår lägenhet visar det nu 79 grader F vilket snabbt räknat borde vara ungefär 25 grader och det var uppe i 85 förut. Alla fönster är öppna men föga hjälper det då klockan är efter nio på kvällen och det är 21 grader ute. Så peppar, peppar, jag vill inte ha snö och rusk men det är väldigt varmt för att vara november. November här ger ju till och med bättre väder än sommar i Sverige. Vart är världen på väg, klimatförändringar?! 



Ett stycke soffbord

Så var äntligen soffbordet klart! Det har varit endel knep och knåp för att få till det men jag är väldigt, väldigt nöjd och stolt över mig själ :) 



Favoritsconesen

Dylan och jag älskar scones på helgmogorna och jag har prövat fram ett nyttigt recept som är riktigt gott! Jag gör det nyttigare genom att skippa socker, salt och smör. Sedan har jag även i fullkornsmjöl och havregryn för att få i mer nyttiga fibrer. 


Frukost med nya kaffemuggarna, svensk ost och senap från Ikea och såklart äggkoppar från Sverige (som Dylan tycker är söta och roliga ;) ) 

Nyttiga och supergoda scones: 

1 dl vetemjöl 
1 dl fullkornsvetemjöl 
1 dl fullkornsrågmjöl 
1 dl havregryn 
2 dl yogurt/mjölk 
2 tsk bakpulver 

Blanda ihop

Smaksätt med 
Hackade soltorkade tomater, svarta oliver, rosmarin och timjan och toppa med flingsalt. 

Dela upp i två bitar och skär varje bit i fyra bitar. 

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 14 minuter. 

Middag med Sandra

I onsdags träffade jag Sandra för middag i södra Philly. Sandra är en Au Pair som bodde här i ett år, förlängde i Kalifornien men kom tillbaka efter en rematch. Vi käkade på ett steckhouse som heter Longhorn, det är lite billigare så vi tyckte att det passade oss utan så mycket pengar ;) inget lyx här inte, vi och massa lustiga amerikaner. Maten var i alla fall helt okej, jag käkade kyckling med champinjoner, broccoli och sötpotatis. Efter middagen drog vi över till Ikea för lite shopping med så klart lösgodis, knäckbröd och prästost. Jag älskar Ikea! 




Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0