Hemma igen

I lördags åkte vi hem igen. Vi flög ut från Orlando vid sex på kvällen och hängde vid poolen innan dess. Var väldigt skönt att komma hem igen även om veckan varit super. Saknar däremot vädret i Florida. Gått från härliga 25 grader till kalla 0. 

Tog det mest lugnt i söndags. Chillade med Dylan, Denise och Fatou. I dag, måndag, var det tillbaka till verkligheten igen. Tog med mig tjejerna till lekparken under dagen och nu sitter jag i deras dansatudio och väntar medan tjejerna dansar. Är väldigt, väldigt trött efter en intensiv vecka så när jag kommer hem blir det att fixa klar min läxa som ska vara inne till helgen och sen är det sängen som gäller tidigt ikväll! 

Sista dagen på Disney World

Då var sista dagen i parkerna i Disney World gjord. Det blev ett återbesök av Magic Kingdom där vi gjorde flera åk, såg en show och ytterligare en parad. 
 
Vi åkte olika berg och dal-banor, bland annat en som hette space mountain som var ganska cool där vanan gick inomhus i mörker med små ljuskällor överallt som skulle föreställa stjärnor. 
 
En annan attraktion vi gjorde var en interaktiv Lillo och Stich där man satt i en stol samtidigt som det var helt mörkt bakom en och rätt bakom sig, i stolen, hade alla högtalare där det kändes som att Stich var alldeles bakom en och pratade, åt och rapade. Kallt vatten stänkte på en då och då och mitt under attraktionen fladdrar nåt runt i ens hår, det känns som att Stick är där. Även om man vet att det är på låtsas och hur allt fungerar känna det snuskigt att ha en utomjording som rapar en i örat och tar på en. 
 
Favoriten idag var nog Splash Montain, en flume ride, eftersom det var så mycket mer än en vanlig flume ride. Man åkte inomhus och fick se massa söta figurer som sjöng och höll till kring vattnet. Det var även Paige favorit och hon var väldigt, väldigt excited över att åka den och få visa mig den. Hon ville väldigt gärna ha med mig på den :) 
 
Paraden vi såg hette a dream come true där flera olika disneykaraktärer gick förbi och hälsade på barnen. Skön parad men gillade helt klart ljusparaden bättre. 
 
Efter besöket åkte vi bort till en Board Walk, som ska efterlikna stranden, för middag. Här var vi alla väldigt trötta, i alla fall vi vuxna och även om Disney varit grymt är jag väldigt redo att åka hem imorgon! Disney tar på krafterna...
 
 

Animal Kingdom - Disney

Idag var det dags för en ny park - Aninal Kingdom. Vi har som alla andra dagar här, igen, haft en underbar dag där vi gått omkring i parken, sett shower, åkt åkattraktioner och ätit middag tillsammans. 
 
Vi började dagen med att strosa omkring lite och titta på lite olika djur. Vi tog oss sedan vidare för att se en grym Lejonkungenshow med musik, dans och akrobatik. Ella var även grymt söt då hon under showen ropade "Come on Simba". 
 
Vi gick vidare till åkattraktionen Everest som jag, Riley och Mendy gjorde (och en gång till senare på Rileys begäran). Det var en cool berg- och dalbana som var uppbyggd likt att åka på och igenom ett berg. Efter en stund stannar vagnen och det ser ut som att rälsen har gått av, efter ett tag släpps man då bakåt istället och åker in i berget där det är mörkt. Vagnen stannar igen och en skugga av ett monster syns som tar sönder rälsen. Vidare åker man genom berget och det är verkligen kolsvart så man kan inte se hur rälsen går. Extra plus med detta åk som med så många andra på Disney år att väntan inte är tråkig. Under kön är det som att gå igenom ett museum där det är fakta, bilder, saker o.s.v som dels representerar Asien och dels ger information om Everest. 
 
Efter att ha åkt den första gången spenderade vi lite tid i Dinoland för att sedan se en Hitta Nemo-show och även den var väldigt bra. Aktörerna hade olika fiskar, hajar, osv på sig samtidigt som de sjöng och dansade. Hela showen snabbspeladeb filmen på en halvtimme. Då och då kom det till bankens stora förtjusning även massor med såpbubblor från taket. 
 
Vi åkte sedan på en liten Safari där vi bland annat såg flodhästar, krokodiler, noshörningar, giraffer, lejon och elefanter. 
 
Därefter var det dags för middag på Rainforest Cafe Inman det bar tillbaka till hotellet.
 
Återigen en grym dag på Disney och parken var väldigt fin med mycket Asien och Afrika. En sak som jag är imponerad över med Disney är hur rent och fint det är. Inget skräp på marken, inga gammal tuggummin överallt och inte ens några gammal blommor i rabatterna. Älskar verkligen Disney! 
 
 

Epcot - Disney World

Onsdag och en tredje dag i en av Disney Worlds parker. Idag var det dags att besöka Epcot och det är hittills min favoritpark. Epcot är uppbyggt mycket kring lärande och en stor del av parken är att representera olika länder. Det är en kanske mer vuxen park, det finns inte lika måna åkattraktioner som i de andra två parkerna jag varit i. Parken är dock supermysig och verkligen jättefin! 
 
Efter att ha kommit in i Epcot tog vi oss till en Hitta Nemo attraktion där vi först åkte omkring på ett litet tåg. Där fick vi bland annat åka igenom en tunnel med en bildskärm runt hela tunnel och där scenen där sköldpaddorna simmar tillsammans utspelar sig och det känns lite som att man är en fisk mitt bland sköldpaddorna. Efter åket var vi kvar i Hitta Nemo byggnaden där vi gick omkring och kollade på olika akvarium. 
 
Ett senare och superhäftigt åk vi gjorde senare var en där man hissades upp i stolen man satt i och hängde fritt med benen. Det är alldeles mörkt i rummet och det enda man ser är en gigantisk bildskärm runt omkring sig. Där får man se olika miljöer flyga förbi samtidigt som det man sitter på rör sig. Det känns då som att man hlodflyger över de olika miljöerna. Det var nog en av mina favoritåk än så länge :)
 
Ett annat åk vi gjorde var för att simulera en rymdfärd där man satt inne i ett litet rum som skulle föreställa en del av en rymdraket. Hytten man satt i rörde sig och man trycktes bakåt i sitt säte samtidigt som man på en bildskärm fick se hur man åkte från jorden, förbi månen och till mars. 
 
Efter dessa åk gick vi omkring i Epcot och förbi de olika länder som var uppbyggda där. I några av länderna gjorde vi även olika åk eller såg shower som skulle fånga ländernas kultur. 
 
De länder vi spenderade mest tid i var Mexico, Norge och Kina. I Mexico gjorde vi ett åk och i Kina såg vi en akrobatshow. I Norge åt vi middag med prinsessor och vi gjorde även ett åk och såg en film som visade många fina bitar av Norge. En hel del av Norge var uppbyggt för att visa deras gamla kultur med vikingar och stenbyggnader. Är väl inte så varken norrmän eller svenskar lever idag men fint var det. Åket vi gjorde var en båttur där vi bland annat såg vikingar. Måste dock säga att jag skrattade lite för mig själv när jag såg isbjörnar... Isbjörnar i Norge?!? Preonerna som jobbade i Norge var naturligtvis Normän och då vi väntade på vårt åk pratade jag lite med en av killarna som jobbade där, jag på svenska och han på norska. Söta Ella vart nog orolig att han skulle sno mig och sa "My Nanny" till honom samtidig som hon blockerade honom med en teckning. Han och en annan tjej som jobbade där följde i alla fall med oss i vår båt och jag lyckades få Riley och Paige att visa att de kunde räkna till 10 på svenska :) Middagen i Norge var även super! Det var nog det närmaste svensk mat jag haft på länge och är det något jag saknat här borta så är det just mat! Svårt att säga exakt vad det är men smakens på det jag åt var verkligen skandinaviskt och för en liten stund var jag hemma igen, underbart :) :) 
 
Vi passerade massa fler länder efter Norge innan vi som final på dagen såg en grym fyrverkerishow! 
 
Hade med andra ord ytterligare en fantastisk dag i Disney World! Jag trodde att Disney skulle vara coolt och såg verkligen fram emot det men det jag upplevt här är så mycket coolare, och mer fantasktiskt än vad jag trodde att det skulle vara! 
 
 
 
 

Chef Mickeys

Tisdagsmorgonen spenderades med att åka över till ett annat hotell och äta frukostbuffé på Chef Mickeys där min värdmamma hade varit tvungen att boka bord inte bara en dag, en vecka eller några veckor i förväg utan hela fyra månader!! 
 
Frukosten va superb! Massor av frukter som jag älskar med en sjuk god keso som mer liknar en svensk än de amerikanska jag provat här. Provade även frukostpizza, någon slags paj med spenat, våfflor, pannkakor, french toast och sticky buns. Nej jag åt inte upp hela bitar av allt utan ville mest bara prova allt jag såg :)
 
Det speciella med den här frukosten var dock egentligen inte maten utan att olika disneykaraktärer gick omkring mellan borden och hälsade på barnen. Mina värdbarn var sjukt sött uppklädda i Disneyprinsessklänningar och jag hade på mig mina Mimmiöron. Tjejerna fick både pussar och kramar och autografer och man kunde se hur uppspelta de var. Hälften av upplevelse av Disney här är att få se det ur barnens ögon hur extremt glada de är av att få träffa sina favoriter :)
 
 
 

Magic Kingdom

Idag har vi haft en hel och superb dag på Magic Kingdom (Disney World är inte bara en nöjespark utan flera). Vi kom dit runt tio på morgonen, var hemma för lite vila, tillbaka och vi var inte tillbaka på hotellet förrän tio på kvällen. 
 
Den första delen av dagen spenderades med att gå runt i delar av parken och åka olika attraktioner. Först åkte vi en Nalle Puh grej där det i slutet var som att åka omkring i en dröm, massor av konstiga figurer och färger. Sedan var det vidare till en hästkarusell för att sedan glida runt i en vattenattraltion där man satt i båtar, gled runt inomhus. Där var olika världsdelar och länders kulturer uppbyggda vilket var väldigt coolt att se. När man ser allt sådär på en gång slår det en verkligen hur olika vi människor lever i olika länder. Och även om st är en hel del skillnader mellan amerikaner och svenskar så är våra kulturer bra mycket mer lika än många andra. 
 
Sedan bar set vidare till en Dumbo-attraktion där man fick sitta i en Dumbo. Attraktionen var som en sånär med flygplan där man åker runt och själv kan styra uppåt och neråt. Under kön kunde barnen även leka i en liten lekpark inomhus som var uppbyggd likt en cirkus med scenen där Dumbo ska flyga ner från det brinnande höghuset. 
 
Vi åt sedan lunch och tåg ett "tåg" mot entrén för att sedan ta oss tillbaka till hotellet för lite chill. 
 
Efter att ha varvat ner ett tag tog vi bilen ner till Downtown Disney, ett område med olika affärer, underhållning och restauranger. Vi åt på en restaurang "T-Rex" där olika rum var uppbyggda med olika miljöer och dinosaurier. Köket var även uppbyggt likt en brinnande klippvägg :) Allt därinne var verkligen superfint och det var en rolig upplevelse :) 
 
Vi åkte sedan tillbaka till Magic Kingdom där vi åkte en piratattraktion. Även dem var på vatten i båtar och man gled omkring genom olika piratmiöjöer. Disneyattraktionerna är verkligen mycket mer än bara ett åk. Det är så mycket uppbyggt runt själva åket som gör det hela till en helt annan upplevelse.
 
Vi såg sedan en Electric Parade med flera olika karaktärer från Disney med massor av olika elektriska ljus. Exempelvis kom Alice in på en gigantisk upplyst svamp och olika karaktärer och dansare hade ljus på sina kläder. Det var superfint och en av mina höjdpunkter med dagen :) Paige och Riley verkade även älska detta. En stor del av min upplevelse var att bara få se Paigq skrika figurernas namn och vinka åt dem med enorm glädje så de gick förbi :)
 
Vi tog oss sedan vidare ner mot Askungens slott för att få se olika coola ljuseffekter på slottet där de ändrades och fick massor av olika utseenden och färger, exempelvis julstjärnor, polkagrisar, olika Disneyfigurer och mycket mer. Efter det bjöds det även på en härlig fyrverkerishow med musik. Även det var jättefint!
 
Det var även slutet på en helt underbar dag innan vi drog oss tillbaka till hotellet :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hollywood Studios - Disney World

Söndagen bjöd på en dag på Holywood studios. Vi var där när de öppnade och hann med massor av kul :) 
 
Det började med en Arielshow där min värdpappa gav skönaste kommentaren "Ariel have huge boobs". Showen var cool med vatten som kom nerforsandes framför scenen, sopbubblor från taket, villa ljuseffekter osv :) 
 
Vidare bar det mot en Disney Junior show med olika karaktärer som inte är direkt kända där hemma om inte dagens barn tittar på det... Inget jag känner igen från hemma men börjar bli mer bekant med här. Det var i alla fall en skön show för barnen där se fick dansa, sjunga och ha kul :) Även här kom sopbubblor, "snö" och konfetti emellanåt. 
 
Vi gick vidare runt i parken och jag Riley, min värdmamma och barnens mormor åkte Twillight Tower där man sitter i en stor vagn flera tillsammans. Man går in i något som liknar en hiss och sätter sig i vagnen som tar upp hela hissen. Man åker uppåt och åt sidorna, får se olika rum och saker som händer. Rätt vad det är hissas man upp snabbt, tror att man ska få se ytterligare ett rum men istället släpps man ner likt ett litet fritt fall. Vi åkte även än Aerosmith bergochdalbana senare och även den var superskön. Eftersom Riley var med trodde jag att det skulle vara en lugnare variant men den gick både snabbt och uppochner vilket jag älskar men var inte direkt beredd på det så det kittlade extra i magen :P Kul med dessa åkattraktioner är att det verkligen inte bara är ett åk utan så mycket mer upplevelsenruntomkring. Hela Aerosmithbanan var inomhus med coola effekter och innan man gick på fick man se in i deras studio med dem pratandes till en och det slutade med att man skulle få åka med dem back stage och därav banan... 
 
Vidare hann vi även med en skön skönheten och odjuret show samt en show om hur film blir till. Där fick vi först se på en miniinspelning med vatten- eld- och skjuteffelter för att sedan få se de hela i en liten minifilm. Vidare fick vi åka omkring i ett tåg där vi fil se olika miljöer för att bygga upp en film och återigen coola eld- och vatteneffelter. Samtidigt fick vi berättat för oss om filmtillverling och hur det är bättre att bygga upp miljöer istället för att använda riktiga och att allt möjligt kan byggas upp. 
 
Efter det bar det tillbaka mot hotellet :) Hann med ett pass på gymmet innan jag fick stanna kvar med Ella då de andra skulle ut på någon parad. Köpte även Mimmiöron idag då det var en sak jag bestämt mig för att köpa redan innan jag kom hit. Kan hända att det blir fler då de finna i alla möjliga varianter :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mot Disney World

I lördags hade vi packat bilen redo för att åka till Disney World. Tjejerna visste inget utan fick veta det hela precis innan vi skulle åka. Jag hade kanske förväntat mig ett skrikande av glädje men det blev inte riktigt så. Visste blev de superglada men jag tror inte riktigt att de trodde på sina föräldrar. Riley sa även att hon ju även ville gå i skolan, sötis! 

Vi tog i alla fall flyget från Wilmington och landade i ett varmt Florida några timmar senare :) Vi tog oss till vårt hotell som för övrigt är superfint! Det består av sex olika byggnader med en liten minisjö i mitten. Vårt hotellrum är högst upp i en av byggnaderna, inte den största dock... Även hotellrummet är jättefint med ett stort kök och vardagsrum, fyra sovrum och fyra badrum samt en stor balkong med fina utemöbler och två härliga solsängar. Jag har mitt eget rum med två Queen size sängar och ja jag har redan hoppat emellan dem :) 









Vårt hotell :)


Mitt rum :)




Vårt hotellrum :)

Fredag på winterthur

I fredags åkte jag med Ella och Paige till winterthur för en lugn dag. Vi såg massor av ekorrar, tjejerna sprang omkring i lövhögar och Paige låtsades göra upp en eld som jag skulle vakta. Vi hade en liten pic nic lunch på en bänk utomhus i solen. En skön dag helt enkelt och tjejena var så trötta när vi var klara så de somnade nästan direkt när vi kom in i bilen. 


Ella & Paige på Winterthur 

Onsdag och starbucks

I onsdags mötte jag upp Denise, Mona, Fatou och Miriam på starbucks. Det blev återigen en kväll som alla andra onsdagkvällar med skitsnack och massor av skratt. Onsdagskvällarna är verkligen sköna för att få komma ut och träffa sina vänner. Kommer aldrig ihåg riktigt vad vi egentligen pratar om men ändå lyckas vi enkelt babbla bort två timmar. Endel var dock om varandras språk och vad grisar säger. Här och i Tyskland och Frankrike (fler länder med?) säger grisarna oink oink medan våra grisar säger nöff nöff något som de andra Au pairerna tycker är väldigt kul. Speciellt fatou eftersom det betyder nio på franska. Babblade återigen även om killar och fifty shades of grey vilket fatou tyckte var en perfekt bok för mig :P Hur som helst en kanonkväll med härliga vänner :)

Måndag hemma

Eftersom Ella inte var helt hundra igår stannade jag hemma med henne och Paige. Vi ritade, lekte i deras lekrum och tog det mest lugnt. Då Ella var nere för nap fick jag och Paige ut ett tag, gungade, spelade fotboll och lekte i "skogen" (trädområdet...) bakom deras hus.
 
Måndag innebär naturligtvis även dans i två timmar och även om det är rätt trisst att sitta där och vänta är det kul när man får se då och då får se dem dansa =) Dörren in till där de dansar är vanligtvis stängd men ibland öppnar de upp så man får se lite grann och de är grymt söta. I början av december ska de ha en dansshow - nötknäckaren vilket jag ser fram emot att se =)


Sötaste Paige när vi var ute och lekte 



Någon var väldigt intresserad av att se på när storasystrarna dansade 


Rummet vi sitter och väntar i är sjukt trångt, folk kliver på varandras fötter och saker och det är inte allt för kul att sitta där och vänta 
 
 
 
 

Au Pair möte på Linvilla Orchards

I Söndags var det Au Pair möte igen för mitt och ett annat cluster. Vi möttes upp på Linvilla Orchards där vi började med en hayride för att sedan grilla S'mores och dricka apple cider. Träffade massa nya Au Pairer vilket var kul och en del av dem över 21 =)
 
 
 

Lördag med shopping och utgång

I lördags åkte jag med Fatou och Jonna för att shoppa på Christiana mall. Blev en skjorta från H&M (ja jag vet att jag är tråkig och handlar svenskt), tröja från Forever 21 och en BH samt tre trosor från Victoria's Secret ( =) kanske alldeles för dyrt men ändå bästa inköptet).
 
Det blev en stressig väg hemmåt, slänga på sig kläder. på med lite mer smink och iväg till Landmark för middag och drinkar med Jonna innan vi drog vidare till Side Bar. Kvällen bjöd öven på Social Lounge innan vi gick tillbaka till Side Bar för att dansa fram till baren stängde. För övrigt är det helt perfekt att kunna ett annat språk när man är ute och festar. Det är kanske oförskämt med superskönt att kunna säga "skit i den killen han är dum i huvudet" rakt framför just han som är det. Fick även en rolig fråga av en kille jag gick förbi. "Hey are you from Sweden?". Jag börjar kolla omkring mig, undrar vem har sagt att jag är från Sverige?! får inte ihop det och frågar hur han vet det. Han svarar bara att jag ser svensk ut... blåa ögon och blond. Att han har några svenska vänner och att jag liknar dem. Liter kul men dessa stereotyper gör mig snart tokig. För nej! Alla i Sverige är inte blonda och har inte blåa ögon. Hur som helst en bra utekväll med många skratt =)




Fredag med playdate och kakbak

I fredags planerade jag och Mona in en playdate med mina och hennes värdbarn. Vi möttes upp i en supermysig lekpark/park och barne hade kul tillsammans. Under dagen hans det även med att rita av gosedjur vilket Paige tycker är jättekul, vi läste massor av böcker och bakade kakor tillsammans. Supermysig jobbdag helt enkelt :)




Skön dag med mina värdbarn 

En lång torsdag

Är helt slut efter den här dagen. Jobbade lite längre idag eftersom mina värdföräldrar gick ut på middag. Jag tog däremot med mig mina tjejer till ACAC för att checka in dem i kids zonen och köra att pass Body Attack tillsammans med Elsa. Var sjukt intensivt och jag var helt slut efteråt. Kom hem för att multiköra... Slänga i mig något att äta samtidigt som jag slängde ihop kyckling till morgondagen och hjälpte Riley med läxorna och försökte få Paige att inte vara rädd för tv-showen hon valt att se.
 
Men dagen har varit bra och gympasset var skönt =) Har även hunnit med en långpromenad i ett härligt novemberhöstväder. Hade bara på mig en tjocktröja som jag funderade på att ta av mig då det nästan blev för varmt, försök att göra det där hemma i Sverige ;)
 
Imorgon blir det playdate tillsammans med tyska Mona och hennes värdbarn. Vi var där för kanske två månader sedan så tänkte att det kunde få vara kul för mina värdbarn att få träffa lite kompisar =) Nu blir det att chilla framför någon serie innan jag och kudden är bästisar igen.

Starbucks med vänner

Onsdag igen och en annan kväll på Starbucks med goda vänner =) Häntade upp Mirsoide vid halv åtta för att åka in till Starbucks i West Chester. Där mötte vi upp Fatou, Denise och Mona för te, kaffe och varm oboy =) Vi pratade massor av strunt och betygsatte killar kanske inte till Mirsoids förtjustning men är man Au Pair får man väl ta tjejsnack?! :P
 
Vet inte riktigt allt vi pratar om varje gång vi ses men vi lyckas alltid med att ha massor att babbla om och alltid har vi lika kul, massor och massor av skratt. Jag och Fatou började även planera helgen. Shopping och utgång på lördag men först besök på gym =) Det blir Cristiana mall för att sedan skaka rumpa i West Chester på kvällen. Ska bli riktigt kul med en tjejkväll ute igen, har saknat faktiskt och Fatou är riktigt bra sällskap i barerna =)
 
 
Fatou, Jag, Denise och Mona samt Mirsoide i fönstret som tar bilden...
 
 
Julen kommer smygande =) Härlig kväll på Starbucks med sköna vänner

Gym x 2

Idag ni har jag varit hurtig =) Händer kanske inte så ofta nu för tiden vilket jag nu får känna av... Har i alla fall varit på gymmet hela två gåner idag =) Först en gång på morgonon för Body Pump och sedan en gång på kvällen för en boxningsklass med den GALNA gyminstruktören. Hon skriker och gapar och får en verkligen att känna att man lever. Det är fan tillochmed jobigt att skriva det här inlägget nu för mina armar är heeeelt döda.
 
På kvällspassaet hakade även fina Elsa på och även hon var död efteråt. Smarthuvudet (jag) glömde naturligtvis att ta av mig min ring innan jag drog på mig boxningshandskarna vilket resulterade i att jag började blöda på fingret. Inte alls skönt och ännu mindre skönt när jag drog på handsrpit efter passet (eftersom jag lånar handskar... och de är allt annat än mysiga, de luktar ungefär som de där snuskiga mattorna man hade i skolan på idrottet... gammal svett med andra ord). Efter passet tog jag och Elsa oss även in i bastun och chillade lite. Vi pratade bland annat minnen från härliga Sälen och om olika vurpor vi gjort där. Det är ganska kul att vara i USA och kunna och sitta och prata om en specifik lift på ett spedifikt fjäll och säga "ja men vet du... den där liften" eller att prata om en spesifik backe och den andra personen vet exakt vart man är och hur det ser ut där. Också skönt att ibland få babbla på svenska och ännu roligare när ingen (förhoppingsvis) runtomkring förstår vad man säger utan bara stirrar konstigt på en och undrar vad för konstigt språk man pratar.
 
Hade i alla fall en skön dag på så vis =) Nu ska jag ta och följa upp på massa serier jag missat avsnitt av... Walking dead, Dexter och Homeland står på listan just nu.

Härlig start på veckan

Måndagar är som alltid lite stressiga med dans och allt som ska hinnas med. Måste ha upp Ella ungefär en timme tidigare än vanligt vilket innebär att jag måste en tidigare så hon får sova nåt. Men förutom det har dagen varit mysig. 

Dagen började med att vi åkte till Longwood garden för höstens näst sista storytime. Vi lyssnade på en saga om ekorrar och barnen fick göra halsband av en liten träbit... Kul hade de i alla fall. Fatou var även där med sin Emma och vi lekte tillsammans efteråt i inomhusdelen. Vi lunchade på longwood och åkte sedan vidare hem för nap och rest. 

Sedan var det även dans igen vilket egentligen är ganska tråkigt då jag och massa mammor sitter i en tång hall och väntar och försöker ha ungarna sysselsatta utan att springa ihjäl varandra. 

Paige har även förgyllt min dag idag med att först säga "I wish you were my big sister" och sedan efter hennes dans komma ut med tre klubbor och säga "one for me, one for you and one for Ella". Sötnöt är hon allt :) Jag mina vb och min vm hade även ett litet danceparty tillsammans och Paige ville väldigt gärna dansa med mig :) Ibland värmer mina vb verkligen mitt lilla Au Pair hjärta ;) Dagar som när jag hämtar upp Ella och hon skriker Nanny och ger mig en kram eller då jag hämtar Riley vid skolan eller bussen och hon springer fram till mig och ger mig en stor fet kram eller då Paige vill ha kramar och pussar eller att jag ska kolla under sängen så att det inte finns några monster där... Ja livet som Au Pair har sina goda sidor :)


Sötaste tjejerna på dansen idag 


Och mera dans hemma från mina tre ska värdbarn :)

En svensk lördag

I lördags svängde Elsa och Anna förbi. Vi hade inte riktigt bestämt vad vi skulle göra, planen var egentligen att åka och ahndla en mobil åt Elsa men ändrades till en dag i svensk anda. En med andra ord superb dag!
 
Vi började med att köra in till Philly där vi besökte American Swedish History Museum. Själva museet var helt okej och vi fick bland annat lära oss att området där vi faktiskt är nu runt Philadelphia och Delaware kallas New Sweden och att många svenskar förr imigrerade hit. På museet hade de dagen till ära även en Lucia reunion med fika som vi blev inbjudna till. Åt bland annat en väldigt god mjuk pepparkaka och allt fika kändes väldigt svenskt =) Vi träffade även en tant, tyo 70 år, som hette Margareta och som bodde i Philadelphia. Hon hade bott i USA i ungefär 30 år men flyttade ifrån Sverige för 50 år sedan efter att ha tillbringat ett år som Au Pair i England. Vi pratade lite med henne och hon berättade bland annat om hur luciafirandet var här, att det är på amerikanst vist och att den svenskamerikanska kulturen inte alls är så lik den svenska som man kan tro. Bland annat så kommer Lucian sist här i Luciatåget och inte först som hemma i Sverige. Hon hade påpekat det en gång då hon bodde i Chicago för kvinnan som där hade hand om Luciatågen. Till svar hade Margareta fått om hon försökte tala om för den kvinnan att hon inte forstod vad hon gjorde, att hennes morfar minsann var från Sverige.
 
På museét gick vi även in i deras museumshop där jag handlade en flaska glögg, en sverigemugg och en kaffemugg (sån där man har med sig överallt) från Sagaform (för att jag gillar märket). Passade även på att ta en turistbroschyr för Sverige =)
 
Efter museét bar det vidare till IKEA =) Där fortsatte det spenderas pengar på Carro saknar Sverige alledeles för mycket idag... Det hela resulterade i ytterligare en flaska glögg, fyra glöggmuggar, en liten fulsöt (för de är fula men just nu söta) julbock, tunnbröd, ett täcke och ett påslakan. Julbockar har aldrig tidigare varit välkomna hem till mig men just nu här i USA är allt svenskt hjärligt välkommet så, så fick det bli =) Att köpa ett täcke och ett påslakan kan kanske tyckas konstigt men nu är det så att amerikanare inte sover med normala lakan. Nej då har man typ ett vanlig underlakan som man lägger en eller flera filtar på vilket resulterar i att filtarna och påslakanen ibland åker åt olika håll och filtarna är ju inte alls lika mysiga, gosiga och fluffiga som ett täcka. Så nu tänkte jag att jag var trött på att sova så och ville kosta på mig ett riktigt täcke att sova med. Strunt samma att jag inte kan ta med det hem, jag vill sova som normalt folk! Tunnbrödet åkte direkt in i frysen, det ska jag käka senare. Har saknar svenskt börd så sjukt mycket. Nu är det egentligen inte exakt tunnbröd jag vill ha men, men så sjukt mycket bättre än att leva på toast. Visserligen har jag funnit knäckerbröd redan men kul med något mer svenskt. Ska blir sjukt gott!
 
Svenskheten fortsatte då vi åkte hem till mig och hängde nere i källaren där vi käkade pepparkaksdeg och tittade på Soran Ismail, Johan Glans och Magnus Betner. Svensk stand up när den är som bäst =) Till svenskheten ägnade vi även att vi bara lyssnade på svensk musik i bilen påvägen till och från Philly. Kanondag helt enkelt =)
 
 
American Swedish Histroy Museum
 
 
Räddade December med massa glögg och mina kommande nätter här i USA med skönaste täcket =)
 
 
 
 
 

Goaste ungen :)

i fredags tog jag med mig alla mina vb till Oasis för att leka :) De klättrade omkring och lekta bland kuddarna. Ella la sig efter ett tag på några kuddar och sa "sleep now nanny" la händerna på magen och låtsades sova :P



Rileys födelsedag & Halloween

I torsdags fyllde Riley 7 år vilket firades här hemma tillsammans med Halloweenfirande. Jag hade köpt fuzzy boards till Riley (ni vet såna där tavlor man ritar på med svart ludd - linjer emellan där man ritar...) och ett fyra-i rad-spel. Knåpade ihop ett kort som likande det Ella fick av mig när hon fyllde år. Riley firades i alla fall med pizza, tårta och sång innan det var dags att gå ut för trick or treat =)

Jag och alla mammor gick ut med barnen för trick or treat medan papporna stannade kvar hemma för att ta emot andra barn som kom. Det var verkligen sjukt kul att få uppleva Halloween på riktigt som vi hemma försöker kopiera lite grann från USA: Det går verkligen inte att jämföra hur stort det är här med hur lite vi lyckats sno högtiden hem till oss. Så som trick or treat var, var verkligen som i E.T. där massor av barn går omkring samtidigt och är uppe vid samma hus samtidigt. Förra året kom kanske som högst fem olika sällskap av barn hem till mig och då bodde jag ändå i ett område med massor av barnfamiljer. Barnen fick även sinnessjukt mycket godis med sig hem. Paige klagade efter ett tag på att hennes påse var så tung, vilket kanske inte var konstigt då varje barn räknade ihop ungefär 100 godisgrejor efteråt (typ barer, askar och småpåsar med godis). I grannområdet där jag bodde hade även några passat på att fixa en hayride åt sina barn som de kunde åka på i sitt trick or treat medan några andra barn hade en fet limosin att glida omkring i... Husen är dekorerade mer än vad vi dekorerar till jul. Det är inte bara massor med pumpor utan även stora uppblåsbara figurer, gravstenar, spöken, skelett, elektriska figurer som rör sig och gör ljud, spindelväv, ljus, majs, o.s.v. Coolt var det i alla fall att se =)
 
Riley var utklädd till katt, Paige till fairy (vad heter det på svenska?!?), Ella till isbjörn och jag var pirat igen =) Ellas vita kostym blev även bättre under kvällen då den hade massa choklad under hakan =) Som sagt grymt rolig kväll!
 
 
Rileys födelsedag och Halloweenfirande =) Kidsen fick massor, massor av godis =)
 
 
 
 

IHOP

I onsdags vid nio hämtade Denise upp mig för att åka vidare till Ihop (typ frukostrestaurang) där vi mötte upp Anna och Lisa. Jag hade redan innan bestämt mig för att prova deras pannkakor och om det fanns skulle jag prova dem med pumpasmak. Naturligtvis fanns det så det fick blir det =) Även de andra tjejerna tog pannkakor och vi smakade av varandra så fick även prova på chocolate chip, red velvet och apple cinnamon. Mina var helt okej men godast var helt klart äpple-kanel. Hittade även svenska pannkakor i menyn som dock severades med lingonsylt. Vilken svensk käkar vanliga (inte fläskpannkakor) med lingonsylt?!? Känns ju lite som att vi i Sverige skulle ha amerikansk glass serverad med Ketschup...
 
Hur som helst hade vi en grymt skön morgon med många skratt =)






Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0