Magic Kingdom

Idag har vi haft en hel och superb dag på Magic Kingdom (Disney World är inte bara en nöjespark utan flera). Vi kom dit runt tio på morgonen, var hemma för lite vila, tillbaka och vi var inte tillbaka på hotellet förrän tio på kvällen. 
 
Den första delen av dagen spenderades med att gå runt i delar av parken och åka olika attraktioner. Först åkte vi en Nalle Puh grej där det i slutet var som att åka omkring i en dröm, massor av konstiga figurer och färger. Sedan var det vidare till en hästkarusell för att sedan glida runt i en vattenattraltion där man satt i båtar, gled runt inomhus. Där var olika världsdelar och länders kulturer uppbyggda vilket var väldigt coolt att se. När man ser allt sådär på en gång slår det en verkligen hur olika vi människor lever i olika länder. Och även om st är en hel del skillnader mellan amerikaner och svenskar så är våra kulturer bra mycket mer lika än många andra. 
 
Sedan bar set vidare till en Dumbo-attraktion där man fick sitta i en Dumbo. Attraktionen var som en sånär med flygplan där man åker runt och själv kan styra uppåt och neråt. Under kön kunde barnen även leka i en liten lekpark inomhus som var uppbyggd likt en cirkus med scenen där Dumbo ska flyga ner från det brinnande höghuset. 
 
Vi åt sedan lunch och tåg ett "tåg" mot entrén för att sedan ta oss tillbaka till hotellet för lite chill. 
 
Efter att ha varvat ner ett tag tog vi bilen ner till Downtown Disney, ett område med olika affärer, underhållning och restauranger. Vi åt på en restaurang "T-Rex" där olika rum var uppbyggda med olika miljöer och dinosaurier. Köket var även uppbyggt likt en brinnande klippvägg :) Allt därinne var verkligen superfint och det var en rolig upplevelse :) 
 
Vi åkte sedan tillbaka till Magic Kingdom där vi åkte en piratattraktion. Även dem var på vatten i båtar och man gled omkring genom olika piratmiöjöer. Disneyattraktionerna är verkligen mycket mer än bara ett åk. Det är så mycket uppbyggt runt själva åket som gör det hela till en helt annan upplevelse.
 
Vi såg sedan en Electric Parade med flera olika karaktärer från Disney med massor av olika elektriska ljus. Exempelvis kom Alice in på en gigantisk upplyst svamp och olika karaktärer och dansare hade ljus på sina kläder. Det var superfint och en av mina höjdpunkter med dagen :) Paige och Riley verkade även älska detta. En stor del av min upplevelse var att bara få se Paigq skrika figurernas namn och vinka åt dem med enorm glädje så de gick förbi :)
 
Vi tog oss sedan vidare ner mot Askungens slott för att få se olika coola ljuseffekter på slottet där de ändrades och fick massor av olika utseenden och färger, exempelvis julstjärnor, polkagrisar, olika Disneyfigurer och mycket mer. Efter det bjöds det även på en härlig fyrverkerishow med musik. Även det var jättefint!
 
Det var även slutet på en helt underbar dag innan vi drog oss tillbaka till hotellet :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
mia johansson

Har haft en annorlunda helg vekar det som...

Svar: Ett ord.... UNDERBAR!!!!!!
Carolina Franck Olsson

2013-11-20 @ 02:35:59
URL: http://carolinaelisabeth.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0