New York City

I lördags tåg jag Sylwia, Bophie, Manuela och Manuel tåget till Philly och sedan åkte vi vidare med buss till New York City. Vi var där tio på morgonen fram till sex på kvällen. Det var en kanondag med massor av skratt och vi besökte Times Square och Centeral Park. Vi gick även omkring i delar av NYC mellan dessa ställen, bland annat upp till The Love Sign.
 
Vid Times Square gick vi bland annat in till Hard Rock Cafe och tittade där men vi åt inget. Vi gick upp för de röda trapporna vid Times Square och in till M&M store där jag handlade lite M&M där man kan mixa ihop sin egen påse med vilka färger och smaker man vill ha på sina M&M. Köpte även en cool målad och utskriven bild från Times Square för $3, en lite kul minne härifrån.
 
Efter Times Square begav vi oss vidare mot Centeral Park med ett stopp vid The Love Sign där vi tog lite kort. Jag och Sylwia valde att gå omkring lite i en liten del av parken medan de andra tre hyrde cyklar. Parken är verkligen superstor men jättefin och mysig. Var folk överallt som satt vid caféer, spelade olika sporter, solade, låg på klippor, paddlade i båtar i en sjö osv. Såg gäss. gräsänder och två sköldpaddor. Utanför parken köpte jag även en korv i ett av alla de där matstånden som finns i NYC. Den var däremot inte alls god, ketchupen och senapen var alldeles för söt så korven åkte i soporna.
 
Vid fem började vi gå tillbaka mot bussen och det tåg lååång tid att komma av Manhattan, över 1,5 timme och då startade bussen inte ens från hälften av Manhattan. Tror vi kan ha gjort ca 30 blocks på 90 minuter...
 
På busstationen i Philly påväg mot NYC var det även en galen man, verkligen galen. Han satt och gungade fram och tillbaka, stirrade rakt på mig och pratade och skrattade. Där hade de även dekorerat ingånen till toaletterna med en uppstoppad uggla som även den stirrade på mig.
 
 
New York City =)
 
 
Hard Rock Cafe vid Times Square
 
 
Times Square
 
 
Times Square
 
 
Times Square
 
 
Times Square
 
 
Times Square
 
 
Ovanför röda trappan vid Times Square fanns en kamera,,, kan ni hitta mig? =)
 
 
Sylwia och jag på Times Square
 
 
Manuela, jag, Sylwia och Bophie på Times Square
 
 
Manuela, Sylwia, Bophie och jag i de röda trapporna på Times Square
 
 
Jag och Sylwia
 
 
M&M =)
 
 
 
M&M store vid Times Square
 
 
 
Älskar trapporna
 
 
Jag och Sylwia
 
 
Vi fem Au Pairer som åkte till New York denna lördag. Manuel (från Mexico), Manuela (från colombia), Sylwia (från Polen), jag och sen Bohpie (från Frankrike). Fem Au Pairer, fem nationaliteter =)
 
 
I NYC vill man inte leka "gul bil"
 
 
 
 
Snuskig korv från NYC
 
 
Utanför Central Park
 
 
Sylwia och jag utanför Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Baseball i Central Park
 
 
Central Park
 
 
Cafe i Central Park
 
 
I Central Park kan man bland annat hyra häst och vagn för rundtur i en liten del av parken
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Jag i Central Park
 
 
Central Park
 
 
Central Park
 
 
Musik utanför Central Park
 
 
Annan musik utanför Central Park (samtidigt som bilden ovan och på andra sidan statyn...)
 
 
NYC
 
 
NYC
 
 
Vi startade ungefär vid 42nd St och 1,5 h senare hade vi kommit sågär långt (blåa pilen)...


Kommentarer
mia johansson

Kul att äntligen se kort där du är med...

2013-04-08 @ 11:08:35
URL: http://carolinaelisabeth.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0