Chicago

På onsdagen och torsdagen gjorde vi Chicago. Vi gick omkring och såg och gjorde det mesta av det man "ska". Vi gick omkring vid Navy Pier, vi promenerade i olika parker, gick längs med stranden, såg the cloud gate, willis tower, vi åt deep dish pizza på Giordanoz, köpte popcorn på Garrett popcorn shop och kollade i olika affärer (jag hittade bland annat en skitsnygg jacka för bara $600...).
 
Naxy Pier var väldigt mysigt och fint. Där fanns olika restauranger, turistaffärer, parisehjul, slänggungor, barer, glassaffärer, promenadstråk, bänkar att vila på o.s.v. Superfin och mysigt! Ett av mina favoritställen i Chicago. Ett annat av mina favoritställen var stranden och promenaden brevid den. Sjön är så enorm att det känns som en havstrand och det känns väldigt coolt hur det finns en fin sandstrand precis intill skyskraporna och att folk ligger där och solar och spelar volleyboll. Parkerna var också väldigt fina och min favoritpark vi var i var Lincoln park där man fick en väldigt fin vy över staden på lite håll. Där fanns även en liten damm och mer naturliv. Det är roligt hur mina favoritställen i storstäder blir parker och dessa lugna områden där all stress och trafik avskärmas.
 
Cloud gate är en enorm, som jag skulle beskriva det, spegelbönstaty. Det är ett konstverk mitt i Milenium park där en enorm bönliknande form är uppbyggt i ett slags spegelmaterial. När man står mitt inne i bönan och tittar upp blir reflektionen väldigt lustig och bönan ser nästan långt ihålig ut.
 
Wills tower var väldigt häftigt. 442 meter hög och var då den stod färdig USA:s och världens högsta skyskrapa. Idag är det den näst högsta i USA och den åttånde högsta byggnadeni världen. Där uppe finns plexiglasboxar som man kan gå ut i. På så vis får man en väldigt häftig vy över staden och man kan se vägar och bilar smått, smått rätt under fötterna.
 
Deep dish pizza är något som Chicago är kännt för och överallt finns reklam om detta. Det finns olika restauranger som är kända för att ha bra pizzor och historik inom att baka dem. Vi gick till Giordanoz där vi delade på en liten pizza fylld med champinjoner och skinka. Jag trodde aldrig att jag skulle tycka om det men det var faktiskt väldigt, väldigt gott!
 
När vi gick omkring i Chicago såg jag hur folk överallt bar omkring på påsar från något som hette Garrett så när jag såg en sådan affär var jag ju tvungen att dra in. De sålde popcorn.... och är det något USA kan (som jag sagt) så är det att göra något superbt av onyttiga saker. Popcorn i USA är inte bara stördda med salt (eller socker för den delen) de kan vara smaksatta med diverse saker och drizzlade med chokladsås, karameliserade osv. Ihopkarameliserade med nötter, jornötssmör och mycket mer. Det kanske låter äckligt i svenska öron men jag lovar det är superbt gott!!! VI köpte en liten chicagomix som besotd av ostpopcorn och karameliserade popcorn. De skulle tydligen ätas tillsammans och jag lovar att det var sjukt gott!
 
 
 
 
Cloud Gate
 
 
 
Wills tower
 
 
Deep Dish Pizza (nyttigt? nej!)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0