Philly

I lördags gick jag upp tidigt, gjorde mig iordning och tog bilen till en tågstation i Exton för att därifrån ta tåget in till Philly för mina credits. Jag var där redan tio i nio och på tågstationen mötte jag upp Meelika, Au Pair från Estland som tar samma kurs som mig. Vi letade upp National History Museum snabbt men eftersom vi hade en timme på oss innan klassen skulle börja strosade vi runt lite i Philadelphia. Vi tog oss bort till The Indendence Hall och The Liberty Bell. Vi gick aldrig in I Independence Hall men såg The Liberty Bell som är en symbol för Philadelphia och för frihet i USA.
 
Efter det gick vi upp till museumet där vi fick se olika föremål relaterade till slavar och vi fick höra många olika saker om just slavar. Bland annat såg vi ett föremål som användes för att straffa slavar. En stor metallgrej som man satte fast i midjan och halsen och en stor metallpinne ovanför huvudet med en stor bjällra i som ringde så fort personen rörde sig. Dessa kunde de ha på sig länge och även sova i...
 
Efter museumet begav vi oss för lunch på Cozy. Jag beställde en Chicken Mole Sandwich Det var kyckling, bönor, fetaost, avokado och annat gott i en dubbelvikt flatbread. Superbt!
 
Efter lunchen vandrade vi omkring i Old Town och gick sedan vidare till Penns Landing, längs Delawere river. Det är ett väldigt fint ställe med hamnar, båtar, broar o.s.v. Folk gled omkring i segel- och motorbåtar och njöt av vädret som var kanon. Vi kunde även se över till New Jersey på andra sidan floden.
 
Vi slutade även tidigare, redan halv tre istället för fyra så jag och Meelika fortsatte vandra omkring i Philadelphia. Vi gick genom China Town upp till centrala Philly där de har flaggor från alla länder längs med en stor central gata. Jag hittade både Sverige och FInlands flagga och Meelika Estlands. Vi gick vidare upp till Rockystatyn och de berömda trapporna som han sprang upp för. Sedan var det dags att bege sig tillbaka till tågstationen och Exton...
 
 
Philadelphia vaknar till liv
 
 
Philadelphia
 
 
Älskar dessa hästar med vagnar som man ser lite överallt för rundturer
 
 
The Liberty Bell
 
 
The Independence Hall
 
 
Lunch på Cosí
 
 
Min Chicken Mole Sandwich =)
 
 
Philadelphia
 
 
Penn's Landing
 
 
 Philadelphia
 
 
Tror det står Philadelphia...
 
 
Philadelphia
 
 
Hittade svenska flaggan...
 
 
...bland en massa andra...
 
 
...och Finlands flaggamed =)
 
 
Philadelphia
 
 
 
Philadelphia Museum of Art med de berömda "Rockytrapporna"
 
 
Jag och Rockystatyn =)
 
 
 
En ganska så känd vy över Philadelphia =)
 
 
The Love Sign i The Love Park =)
 
 


Kommentarer
mia johansson

Jag har sagt det förut..men..det är skoj att se alla fina kort..

2013-05-07 @ 23:37:56
URL: http://carolinaelisabeth.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0