Första dagarna hos min värdfamilj

I torsdags kväll kom jag fram till min värdfamilj i West Chester. Området där de bor är väldigt fint och husen här ser ut som små slott. Allt är bra här och jag lever =)
 
I går var jag ute och körde bil med min hostdad. Lite läskigt och bilen är väldigt stor, men allt gick bra och jag är glad att jag är van att parkera i ett trångt garage för här är utrymmet om möjligt kanske ännu mindre. När det kommer till trafiken i USA så kan jag säga att svenskar kör lugnare, mycket lugnare och hastighetsbegränsningaran här känns högre. Kan dock bero på att jag är lite ovan med trafiken här... En annan sak är att det är stoppskyltar nästan överallt och stoppskyltar där alla bilar från alla håll har en stoppskylt. Vi körde till skolan och förbi två shoppingcenter där jag bland annat såg ett drive-thru pharmacy...
 
I går var vi även på en fin restaurang som heter The melting pot, en fondue-restaurang. Till förrätt fick vi massa grönssaker som man doppade i smält ost, till huvudrätt olika kött, grönsaks eller pastabitar som man själv kokade i olika smaker och hade olika sorters såser till. Till efterrätt fick vi frukter, marshmallows, red velvet cake, cheesecake och brownies som vi antingen kunde äta som de var eller doppa i choklad.
 
I dag har jag varit med min hostmum, vi har ordant ett bankkonto med visakort, varit till "affären", lite MAXI-stil med allt man behöver... Vi besökte även Wawa (http://www.wawa.com/WawaWeb/), företaget som min hostmum jobbar för. Det känns som ett lite mer fancy statoil, kanske lite av en mix mellan statoil, starbucks och subway. Man kan tankar där och handla där precis som på ett statoil men de är även specialiserade på drycke med, kaffe, te och smoothies och smörgåsar (om jag förstått det rätt).
 
I dag ska jag "övningsköra" mer med min hostdad men annars vet jag inte exakt hur dagen kommmer att se ut. Jag kommer antingen vara med min värdfamilj eller följa med Jessica (familjens nuvarande Au Pair) till ett mall (shoppingcenter). Imorgon ska vi på middag hos deras bästa vänner och jag får träffa deras familjs Au Pair, en tysk tjej i min ålder som bott här i ett halvår nu och som jag har haft en hel del kontakt med på Facebook så det ska bli riktigt kul =)
 
Annars är allting jättebra, jag trivs, mina värdföräldrar är goa och kidsen är supersöta, väluppfostrade och de verkar gilla mig =)
 
The melting pot! Fancy, fancy!
 
 
Min huvudrätt, nötkött, svamp i pastaknyten och anka. Det var väldigt gott! Vi fick även grönsaker till detta som vi kokade tillsammans med våra kötträtter.
 
Efterrätten
 
 
 
En av chokladerna vi kunde doppa våra efterrätter i. Detta var en ljusare choklad med  oreo i. Den andra var en mörkare choklad.
 
 
 
Min Mocca Latte från Wawa, gott!
 
 
 
 
 


Kommentarer
Camilla J

Hej Carro, kul att du har det bra(trots att trafiken verkar farlig,kör inte ihjäl dig bara!) Maten ser också smaskigt ut,mumma! ;) Roligt att man kan följa ditt äventyr här =) Ta hand om dig! Kramar från Camilla och Emil

Svar: Tack, jag ska försöka att inte köra ihjäl mig :P
Carolina Franck Olsson

2013-03-03 @ 16:14:55
Eva

Hej!

Skönt att höra att allt är bra. Desserten ser mumsig ut!
Kramar från micke o eva

Svar: Tack =) Det var gott men måste nog bli att tänka på hur mycket desserter etc. jag egentligen äter framöver, annars är jag en levande köttbulle snart :P
Carolina Franck Olsson

2013-03-03 @ 22:03:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0