Svenskt födelsedagsfirande :)

Igår fyllde Jonna 20 år vilket jag, Jonna och tre andra svenska tjejer firade tillsammans på Texas Roadhouse. De sjöng för Jonna på restaurangen och det visade sig även att en av servitörerna där kan svenska då hans mamma bor i Örebro, är världen liten så säg! Vi hade iaf kul tillsammans och avslutade kvällen med frozen yoghurt :)



Kommentarer
Elisabet

Hej,

Hur är det att vara au pair i West Chester? Finns det mycket att göra där?
Finns det mycket au pairer i området?

Jag är en blivande au pair i matchningsprocessen just nu...
Och just nu pratar jag med en familj med tre små barn, som bor i West Chester.
Hur är det att ta hand om tre relativt små barn? Positiva? Negativa?
Familjen jag pratar med just nu har tre små tjejer. 5 år, 2, 5 år och en bebis som just nu är 4 veckor.
Det jag känner mig mest osäker med är att det kommer bli för mycket jobb, för mug. Jag har mest erfarenhet av att ta hand om ett barn, eller två. Jag har ingen erfarenhet av att ta hand om tre barn sjäkv, därför känner jag mig lite osäker...

Svar: Hej, ursäkta att det tog lite tid att svara på din fråga... Hur som helst måste jag säga att jag gillar West Chester och att det finns mycket att göra här och runt omkring. En hel del shopping, biografer, restauranger, barer etc. West Chester är en mysig mindre stad med mycket collegestudenter...
Att ta hand om små barn har både sina för- och nackdelar. Fördelar är att de sover en del även under dagarna så där får man en del gratis tid =) Negativt kan vara att det kan vara mer jobb med att underhålla dem i en viss ålder. Den minsta jag har kan vara lite svår på så vis eftersom hon är 1,5 och kräver en del uppmärksamhet plus att man alltid är väldigt vaksam på henne. De två andra barnen på 4 & 6 är mer självgående och kan leka mer tillsammans. Bebisen du har dock kan jag tänka mig sover en hel del och inte kräver lika mkt uppmärksamhet som min 1,5 år... Jag tycker att tre barn är rätt lagom, det känns inte så mycket mer än 2 och de kan leka mycket tillsammans vilket är positivt. De två äldre leker även med den yngre =)

Jag tror inte att det är så stor skillnad på tre och två barn egentligen och den allra minsta kommer väl spendera mycket tid i vagn/säng när du jobbar, kan jag tänka mig. Om du tillexempel är ute med de andra två som jag kan tänka mig är mer självgående och kan leka med varandra =)

Carolina Franck Olsson

2013-06-21 @ 13:28:28
Elisabet

# för Mig ska det vara såklart.

2013-06-21 @ 13:29:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Carolina - Mitt liv i USA

I februari 2013 kom jag till USA för att jobba som Au Pair i ett år. I augusti samma år träffade jag Dylan som jag blev kär i, jag stannade ett extra år som Au Pair och stannade sedan kvar med Dylan, min fästman efter mitt andra år. Nu bor vi tillsammans i en liten lägenhet utanför Philadelphia för att starta upp våra liv tillsammans.

RSS 2.0