Riley's first holy communion
Förra helgen hade Riley din första holy communion, nattvard. Hon går i katolsk skola så det hela firades genom skolan. Jag har inte helt förstått mig på vad firandet kring detta är och hur det vanligen fungerar men som jag förstått det så är det något ganska så stort att få ta nattvarden för första gången. Nattvarden tar de naturligtvis vid en mässa, gudstjänst och sedan hålls en fest hemma hos personen. Lite som att bli konfirmerad hemma, men förstås eftersom det är USA så måste det naturligtvis vara mycket mer spektakulärt.

Riley sjunger i början av mässan.




Tjejerna har vita klänningar och ser ut som små brudar med håret fint uppsatt. Rileys mamma och mormor hade varit iväg för att shoppa efter hennes klänning några månader innan och den var verkligen superfin även om det för mig känns väldigt ovant att se ett barn i en sån klänning.
Jag och Dylan åkte tillsammans till Rileys communion i kyrkan vid hennes skola. Riley sjöng i början av mässan och även om mässor är väldigt tråkiga gillade jag att prästen ändå hade lite humor och kunde skämta medan han babblade på. Efter mässan åkte vi hem till Meriwethers där vi umgicks med alla släkt och vänner som var där och åt massor av god mat. Många ger bort pengar till barnen vid deras first holy communion men jag hade fixat ihop en egen liten glasburk på vilken jag skrivit Riley, first holy communion. Burken hade jag sedan fyllt med godis. Det kändes mycket mer personligt att ge något eget!

Riley sjunger i början av mässan.




Mat, mat och mat!!!
På senaste tiden har jag varit ute och ätit några sjukt goda måltider, sinnesjukt goda!
Det började på min värdpappas födelsedag så jag fick följa med och fira honom på en restaurang som heter The Blue Pear. Jag har varit där med Dylan förut och maten där är riktigt god. TIll förrätt delade vi på popcorn kryddade med tryffel och det var väldigt gott. Jag beställde sedan till huvudrätt grillad halv kyckling med brysselkål och butternut squash. Det var verkligen sinnesjukt gott. En av de bästa rätterna jag någonsin haft. Till efterrätt hade vi en väldigt god creme brulee french toast och en creme brulee. Middagen var väldigt mysig och det var kul att få följa med min gamla värdfamilj ut på middag =)



Några veckor senare gick jag Dylan, Pat och Miriam ut på en restaurang i en by nära oss som heter Kennet Square. Kennet är känt för sina svampodlingar och det kallas för the mushroom capital. Restaurangen var supermysig och heter Full Moon, vi satt på en romantisk, fin och mysig inglasad övervåning. Vi delade på massa förrätter där vi hade svampsoppa, bröd griljerade med svamp, friterad och valnötstäckt getost som var serverad med bröd och blåbärssylt. Dessutom hade vi en meatboar där vi fick smaka tre olika kött, bison, elk och vildsvin. Alla förrätter var riktigt, riktigt goda, sådär så att man inte kan sluta äta. Dylan och jag delade på våra huvudrätter och vi hade två olika sandwishes (som här mer är en hamburgare än en smörgås, det innebär bara att det inte är en burgare mellan bröden utan annat, t.ex. kyckling eller pulled pork). Vi hade en Pulled Elk och en Beef Brisket som var lite som en burgare. Båda sandwishesen var riktigt, riktigt goda och igen kunde jag inte sluta äta. Vi var nu proppfulla men fortsatte med efterrätt, brownie cheesecake och tysk chokladkaka.



Förra veckan hade jag och Dylan en mysig lördag. Vi åkte in till Wilmington för lunch där vi delade på en Hamburgare med blåmögelost och bacon, dessutom delade vi på en Lamm Gyro med tzatsiki, fetaost, grönsaker och en kikärtssallad på sidan. Även här var maten riktigt god och det var en mysig liten restaurang/café.


Alla dessa tre restauranger är även mysiga på så sätt att de verkar ha hög kvalitét på sina råvaror som känns väldigt färska och lokala och mat blir faktiskt mycket godare om det är lagat med bra råvaror från start.
Middagen på vår myslördag intog vi på en Sushirestaurang, i West Chester, Kooma. Jag har varit sugen på Sushi så länge så det var riktigt gott. Sushin där är dessutom väldigt bra så jag njöt så mycket att jag blundade för varje tugga jag tog. Det var verkligen sjukt gott på riktigt!



Påskbord @ Ikea
Jag måste ju få lite av de svenska smakerna så en vecka innan påsk drog jag till Ikea för att äta påskmat. Eftersom Dylan fortfarande var i South Carolina tog jag med mig Sinead dit. Jag åt massor av skinka, köttbullar med sås, potatis, lax och svensk ost. Jag hade även efterrätter i form av en liten princessbakelse och en chokladboll. Det är ikeas egna chokladbollar och de är som Delicatos, det vill säga sjukt goda! Det var kul att få lite svenska smaker och allt var väldigt gott!
Påskskinkan var däremot inte 100% så några dagar efter påsk gjorde jag min egen skinka som jag griljerade med senap och serverade med en vegetarisk janson med fetaost och soltorkade tomater. Det blev faktiskt riktigt gott och jag och Dylan bjöd på det till resten av huset så vi hade en mysig middag allihopa tillsammans.



Date med lilltjejen
Att vara Au Pair är något av det bästa jag någonsin gjort och jag har fått en andra familj. Värdföräldrar som verkligen bryr sig om mig och värdbarn som är som mina egna systrar. Jag bryr mig även om dem och eftersom jag bor så nära hälsar jag ofta på dem. Alla värdbarn har jag även tagit med på dejter där vi gjort olika saker. Riley tog jag med på basket, Paige till Ikea för lunch och sist vart det Ellas tur. Vi har en lunchdate i West Chester. Först gick vi till Penns Table där Ella åt pannkakor med bacon och själv åt jag en omelet. Efteråt gick vi till kiwi för frozen yogurt och Ella öste som vanligt på gummy bears ;)
Ella och jag hade väldigt kul tillsammans och innan vi åkte iväg fick jag ett matchande godishalsband av Ella. Det är kul att kunna spendera tid med dem bara för att jag vill och det är underbart att ha en så bra relation med familjen jag jobbade för. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad!

Värdpappan 60 år
Andrew (f.d. värdpappa) fyllde 60 år i Mars och Mendy (f.d. värdmamma) hade planerat ett enormt födelesagsfirande för honom, en överraskningsfest till dess like. Undefär ett halvår innan festen hade hon partyplanerare över för att komma med idéer och ha det stora ansvaret för allting. Temat på festen var båtliv/sommar så huset var fint dekorerat och alla hade på sig sommarkläder.
När man kom in i huset blev man välkomnad av en person vid garderoben. Sedan kunde man gå in och ta en välkomstmojiito och carteringen gick omkring och serverade välkomstplockmat. Köksön var omgjord till en bar med en bartender och utanför huset fanns ett uppvärmt partytält med DJ och dansgolv.
Ungefär en halvtimme efter att jag kommit kom min Andrew hem med sin familj efter att de varit i Philly och sett Annie. Han verkade väldigt överraskad och äntligen kunde festen dra igång på riktigt. Mat serverades ute i partytältet och allting var riktigt gott. Det fanns crabcakes, ceasarsallad, friterad kyckling med våffla, bakad potatis, shortrib och några slags burgare. Shortriben och crabcakesen var helt klart mina favoriter. Efter maten serverades det smores inomhus. Grahamkex var doppade i choklad och doppades sedan i marshmallowsmet för att sedan brännas med brännare (Andrew älskar att grilla Smores utomhus vid sin eldstad). Det serverades även en fin och god födelsedagstårta, såklart även den med strandtema!
Ju senare kvällen blev ju mer drog festen igång och ju lurigare blev folket och det spelades som vanligt spel i garaget. Själv var jag rätt nykter eftersom jag behövde åka hem efteråt. Festen var däremot väldigt roligt och extremt fancy!
















